web analytics

De uitbarsting van de Tonga-vulkaan veroorzaakte mysterieuze, raadselachtige concentrische rimpelingen in de atmosfeer

Ik zei het toch laatst!???

https://angel-wings.nl/chemtrails/2022/01/vulkaanuitbarsting-tonga-of-wat-anders/

Wetenschappers zijn verbijsterd over een vreemde reeks rimpelingen die werden waargenomen in de atmosfeer van de aarde na de recente uitbarsting van de Tongaanse vulkaan.

Satellietbeelden tonen een ongebruikelijk patroon van zwaartekrachtgolven dat in het verleden niet is waargenomen bij vulkaanuitbarstingen. Zou het kunnen dat er een soort wapentuig bij betrokken was om de recente uitbarsting in Tonga uit te lokken?

“Het is echt uniek”, zegt Lars Hoffman, een atmosferische wetenschapper bij het Jülich Supercomputing Center in Duitsland. “Zoiets hebben we nog nooit eerder in de gegevens gezien.”

De ontdekking werd gedaan in beelden die zijn verzameld door de Atmospheric Infrared Sounder (AIRS), die is gemonteerd op NASA’s Aqua-satelliet. Het veroverde de golven in de uren na de uitbarsting van de Hunga Tonga-Hunga Ha?apai-vulkaan op 14 januari.

Er waren tientallen concentrische cirkels te zien, die elk een snel bewegende golf in atmosferische gassen voorstelden die zich uitstrekten over meer dan 16.000 kilometer. Deze golven reikten van het oceaanoppervlak helemaal tot aan de ionosfeer.

Onderzoekers geloven ook dat deze golven verschillende keren de wereld rond zijn gegaan voordat ze verdwenen.

“Dit instrument werkt nu ongeveer 20 jaar en we hebben nog nooit zulke mooie concentrische golfpatronen gezien”, voegde Hoffman eraan toe.

Waren kernwapens betrokken bij de Tongaanse vulkaanuitbarsting?

Atmosferische zwaartekrachtgolven treden op wanneer luchtmoleculen in de atmosfeer zich verticaal in plaats van horizontaal verspreiden. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de wind harder gaat waaien en opkomt boven een bergtop, of als gevolg van convectie in lokale weersystemen.

 

Lees ook:   'Achter islamisering zit een plan'

 

De op-en-neer golven brengen energie en momentum door de atmosfeer en laten hun effecten vaak zien als rimpelingen in hoge wolken.

In het geval van de Tongaanse vulkaan zou het kunnen dat de snelle opwaartse stroming van hete lucht en as van de uitbarsting deze golven veroorzaakte, zij het op veel grotere schaal. Dit is echter nooit eerder waargenomen bij eerdere uitbarstingen sinds het AIRS-instrument in mei 2002 werd gelanceerd.

“Dat is wat ons echt verbaast”, voegde Corwin Wright toe, een atmosferische fysicus aan de Universiteit van Bath in het Verenigd Koninkrijk. “Het moet iets te maken hebben met de fysica van wat er aan de hand is, maar we weten nog niet wat.”

Het beste dat Wright en zijn collega’s tot nu toe hebben bedacht, is dat een “grote, vettige stapel hete gassen” in de bovenste atmosfeer deze golven kan hebben veroorzaakt door “hoog de stratosfeer in te gaan en de lucht rond te slaan”.

Een ander idee is dat de fundamentele samenstelling van de atmosfeer op de een of andere manier elektrochemisch is veranderd, mogelijk met geo-engineering of ‘chemtrails’.

Er wordt zelfs gefluisterd dat de vulkanen misschien zijn veroorzaakt door een soort nucleaire ontploffing.

Hoe het ook zij, de Tongaanse vulkaanuitbarsting was luid , aangezien mensen overal in de Stille Zuidzee en zelfs in sommige delen van de Verenigde Staten extreme geluiden hoorden toen ze plaatsvonden.

“Ash heeft veel regio’s van Tonga bestreken, maar een verlies van stroom, telefoonlijnen en internetconnectiviteit heeft het voor hulporganisaties moeilijk gemaakt om de omvang van verwondingen, dodelijke slachtoffers en schade te beoordelen”, meldde Strange Sounds .

Lees ook:   Armoede in de VS

Wright zegt dat de afbeeldingen laten zien wat een mengsel van golfgroottes en -types lijkt te zijn, en dat de convectie die in de atmosfeer wordt gezien “zeer gecompliceerd en hobbelig was, en tegelijkertijd een hele familie van dingen genereert.”

“Dat is wat we momenteel denken dat er aan de hand is, maar we kijken er pas een paar uur naar”, voegde hij eraan toe.

Een andere anomalie met de uitbarsting was de explosieve snelheid van de gebeurtenis, die in ongeveer 10 minuten volledig plaatsvond, “maar het was explosief en het is die impuls die waarschijnlijk een aantal sterke zwaartekrachtgolven zal veroorzaken”, zei klimaatwetenschapper Scott Osprey.

Wijst dit nogmaals op een mogelijke nucleaire of andere bewapende oorzaak van de vreemde explosie ?

Meer gerelateerde nieuwsberichten zijn te vinden op Nuclear.news .

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

StrangeSounds.org

NaturalNews.com

Bron

Het eiland Tonga werd lid van de Gemenebest van Naties in 1970, en de Verenigde Naties in 1999.

Gerelateerde artikelen

Back to top button