web analytics

Pfizer en Moderna behalen $ 93 MILJARD dankzij de covid vaccinaties in 2022

Dit is een absurd verdienmodel!

Vaccinmakers Pfizer en Moderna zullen naar  verwachting een  gecombineerde omzet van $ 93,2 miljard genereren in 2022, bijna het dubbele van het bedrag dat ze dit jaar naar verwachting zullen binnenhalen , zei  Airfinity , een groep voor gezondheidsgegevensanalyse.

Airfinity schatte de totale marktomzet voor  COVID-vaccins  in 2022 op $ 124 miljard, volgens de  Financial Times .

De verkoop van vaccins van Pfizer zal  naar verwachting  in 2022 $ 54,5 miljard bedragen, en die van Moderna $ 38,7 miljard. De schattingen blazen de eerdere cijfers – $ 23,6 miljard voor Pfizer en $ 20 miljard voor Moderna – uit het water.

“De cijfers zijn ongekend”, vertelde Rasmus Beck Hansen, CEO van Airfinity, aan de  Financial Times .

De verkoop van de mRNA-shots  zal  in 2022 blijven stijgen als gevolg van  boosters  en landen die voorraden aanleggen om varianten af ​​te weren, zei Airfinity.

Pfizer zal in 2022 64% van zijn omzet en Moderna 75% van zijn omzet genereren uit landen met een hoog inkomen, voorspelden de analisten.

In april voorspelde Pfizer de   verkoop van COVID-vaccins voor 2021 van 26 miljard dollar. Nadat de resultaten over het tweede kwartaal waren bekendgemaakt, verhoogde Pfizer  het cijfer  tot $ 33,5 miljard. Bernstein-analist Ronny Gal zei dat het bedrijf in 2021 nog eens $ 10 miljard aan vaccinverkoop kan binnenhalen.

 

Gal schreef:

“De cijfers zullen veel hoger zijn. De verwachting van $ 33,5 miljard weerspiegelt de tot vandaag ondertekende contracten die de totale toewijding weerspiegelen om 2,1 miljoen doses te verkopen (tegen een gemiddelde prijs van $ 15,95). Pfizer merkt op dat ze verwachten 3 miljoen doses te produceren. Vermoedelijk zal een groot deel daarvan ook worden verkocht, zij het tegen een lagere gemiddelde prijs naarmate de consumptie verschuift naar opkomende markten. Dit is waarschijnlijk nog eens 10 miljard dollar.”

Lees ook:   Kris Peeters vindt dat iedereen boven zijn stand leeft

“Het tweede kwartaal was in een aantal opzichten opmerkelijk”, zei Albert Bourla , CEO van Pfizer  . “Het meest zichtbaar is dat de snelheid en efficiëntie van onze inspanningen met BioNTech om de wereld te helpen vaccineren tegen COVID-19 ongekend zijn, met nu wereldwijd meer dan een miljard doses BNT162b2 afgeleverd.”

Tijdens een telefonische vergadering zei Bourla dat, hoewel het “heel vroeg is om te spreken” over de verkoopverwachtingen van het bedrijf voor volgend jaar, hij de productiecapaciteit van Pfizer voor 2022 op 4 miljard doses schat.

Moderna, Pfizer, BioNTech oogsten ‘astronomische en onredelijke’ winsten

Volgens  ActionAid International  – een wereldwijde federatie die werkt aan een wereld zonder armoede en onrecht – behalen Moderna, Pfizer en BioNTech “astronomische en gewetenloze winsten” dankzij hun monopolies op mRNA COVID-vaccins.

Moderna en BioNTech rapporteren 69% winstmarges, waarbij Moderna en Pfizer weinig belasting betalen,  zei de  People’s Vaccine Alliance op 15 september.

Dankzij  patentmonopolies voor COVID-vaccins  – waarvan de ontwikkeling werd ondersteund door $ 100 miljard aan openbare financiering van belastingbetalers in de VS, Duitsland en andere landen – verdienden de drie bedrijven in de eerste helft van het jaar meer dan $ 26 miljard aan inkomsten, tenminste tweederde daarvan als pure winst voor Moderna en BioNTech.

De Alliantie schatte ook dat de drie bedrijven te veel in rekening brengen, waardoor hun vaccins maar liefst $ 41 miljard boven de geschatte productiekosten liggen.

 

“Het bedrijfsmodel van Big Pharma   – miljarden aan openbare investeringen ontvangen, exorbitante prijzen vragen voor levensreddende medicijnen, weinig belasting betalen – is goudstof voor rijke investeerders en bedrijfsleiders, maar verwoestend voor de wereldwijde volksgezondheid”, zegt Robbie Silverman, engagementmanager van de particuliere sector voor  Oxfam .

Silverman zei  farmaceutische bedrijven  zijn  prioriteren hun eigen winst  door het afdwingen van hun monopolies en de verkoop van hun vaccins aan de hoogste bieder. “Genoeg is genoeg – we moeten mensen voor winst gaan stellen”, zei Silverman.

Volgens een  analyse  van de People’s Vaccine Alliance, gebaseerd op het werk van MRNA-wetenschappers van het Imperial College, hebben Moderna en Pfizer-BioNTech tot 24 keer de potentiële productiekosten voor hun vaccins in rekening gebracht.

Lees ook:   WHO is nu de baas in de wereld

Analyse van productietechnieken voor Pfizer-BioNTech en Moderna, die alleen werden ontwikkeld dankzij $ 8,3 miljard aan publieke financiering, suggereert dat dezelfde vaccins gemaakt kunnen worden voor slechts $ 1,20 per dosis.

Ondanks het feit dat ze hebben geprofiteerd van een publieke investering van meerdere miljarden dollars in de ontwikkeling van hun vaccins, hebben farmaceutische reuzen hun eerlijke deel van de belastingen niet betaald,  meldde ActionAid International .

In de eerste helft van 2021 betaalde Moderna een belastingtarief van 7% in de VS en Pfizer betaalde een belastingtarief van 15% – ruim onder het wettelijke tarief van 21%.

BioNTech, de Duitse start-up die het recept voor het vaccin van Pfizer produceerde, betaalde in Duitsland een aanzienlijk hoger belastingtarief van 31% en behaalde een winstmarge van 77%.

Moderna verwacht in 2021 in totaal $ 20 miljard aan vaccins te verkopen. Dit jaar heeft Moderna tot nu toe slechts $ 322 miljoen aan belastingen betaald, ondanks miljarden winst.

Het vaccin van Pfizer is nu goed voor meer dan een derde van de totale inkomsten van het bedrijf. Pfizer heeft in de eerste helft van dit jaar meer dan $ 11 miljard aan vaccins verkocht en voorspelt nu een totale vaccinverkoop van $ 33,5 miljard voor 2021 – waardoor het vaccin dit jaar en mogelijk in de geschiedenis van de farmaceutische industrie een van de best verkopende farmaceutische producten is .

Pfizer heeft verklaard dat de winstmarges voor vaccins minder dan 30% bedragen, maar omdat het bedrijf zijn kosten niet openbaar maakt, was het niet mogelijk om zijn winstmarges onafhankelijk te verifiëren,  meldde ActionAid International .

Lees ook:   Uien, bonen en aardappels worden duurder want...

 

J&J verdiende $ 502 miljoen in de verkoop van vaccins in het derde kwartaal te midden van boostergoedkeuring

Johnson & Johnson  (J&J) zei dat het   in het derde kwartaal $ 502 miljoen aan verkopen verdiende met zijn COVID-vaccin, volgens een dinsdag vrijgegeven winstrapport.

J&J’s farmaceutische bedrijf, dat het single-shot COVID-vaccin ontwikkelde, genereerde $ 12,9 miljard aan inkomsten – een stijging van 13,8% op jaarbasis, meldde CNBC.

De verkoop van J&J’s vaccin viel lager uit dan verwacht, zei Ashtyn Evans, analist van Edward Jones  , in een rapport  aan klanten. Maar het Dow Jones-bedrijf verwacht dit jaar nog steeds $ 2,5 miljard aan verkoop van COVID-vaccins.

Het bedrijf zei ook dat het zijn vooruitzichten voor de verkoop van vaccins voor het jaar heeft gehandhaafd en dat het van plan is om de rest van het jaar zoveel mogelijk te verzenden, zei CFO Joseph Wolk op ” Squawk Box “.

Het rapport van J&J kreeg  kritiek  vanwege de manier waarop het bedrijf omging met de  opioïdencrisis  en de ontwikkeling van een relatief minder effectief COVID-vaccin onder de vertrekkende CEO Alex Gorsky.

Op 15 oktober heeft het Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee (VRBPAC) van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA)  unaniem aanbevolen  om een ​​tweede boosterdosis te geven aan alle ontvangers van J&J’s COVID-vaccin ouder dan 18 jaar.

Het FDA-panel legde  geen beperkingen op aan wie een extra J&J-dosis zou moeten krijgen, in tegenstelling tot mRNA-vaccins, die alleen zijn goedgekeurd voor gebruik door bepaalde risicogroepen. VRBPAC zei dat de tweede injectie niet eerder dan twee maanden na de eerste mag worden gegeven.

https://www.wakingtimes.com/unconscionable-pfizer-moderna-to-rake-in-combined-93-billion-in-2022-covid-vaccine-sales/

Gerelateerde artikelen

Back to top button