web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Ted Cruz beschuldigt Facebook van het censureren van Covid-19-inhoud ‘namens de overheid’

Ted Cruz beschuldigt Facebook van het censureren van Covid-19-inhoud ‘namens de overheid’, suggereert dat gebruikers het platform kunnen aanklagen vanwege verwijderde berichten

Sen. Ted Cruz (R-Texas) heeft Facebook beschuldigd van optreden als een “staatsagentschap” tijdens de Covid-19-pandemie voor de regering en gezondheidsfunctionarissen zoals Dr. Anthony Fauci, en zei dat dit gedrag juridische gevolgen zou moeten hebben.

Cruz gebruikte de recente omkering van Facebook op een regel om berichten te markeren die suggereren dat Covid-19 door de mens is veroorzaakt als bewijs dat het bedrijf “namens de overheid” handelt in een zondags interview met Maria Bartiromo van Fox News.

“Deze laatste doorbraken hebben echte gevolgen, omdat het nu duidelijk is dat Facebook opereerde in de richting van en in het directe voordeel van de federale overheid en opereerde als de regeringscensuur, gebruikmakend van hun monopoliepositie om namens de overheid te censureren”, aldus de woordvoerder. zei senator.

Het feit dat Facebook zijn politieaanwijzingen lijkt te volgen van de overheid en functionarissen zoals Fauci, zei Cruz, betekent dat ze zich misschien niet kunnen verschuilen achter hun gebruikelijke verdediging van “particuliere bedrijven” , aangezien ze optreden als een “staatsagentschap”.

“Als ze zeggen: ‘Moeten we dit censureren? En Fauci zegt: ‘Ja.’ En ze censureren het voor de federale overheid. En dan op magische wijze als de regering van gedachten verandert en zegt: ‘O, al die feiten die er een jaar geleden waren, nu mag je erover praten.’ Ze stoppen met het censureren met een druk op de knop’, zei Cruz, eraan toevoegend dat het platform open moet staan ​​voor ‘zeer ernstige wettelijke aansprakelijkheid’. 

Facebook kondigde in februari aan dat het politieberichten waren die suggereerden dat Covid-19 een door de mens veroorzaakte oorsprong had, een eerder ‘ontkrachtte’ samenzweringstheorie die nu een besproken onderwerp is terwijl onderzoeken naar de oorsprong van het virus doorgaan. Het bedrijf kondigde deze maand aan het beleid terug te draaien na “overleg met deskundigen op het gebied van de volksgezondheid”. 

Cruz beweert dat het alleen overheidsfunctionarissen waren die een lichter standpunt innamen over theorieën dat het virus is ontstaan ​​bij een laboratoriumongeval in Wuhan dat de socialemediagigant ertoe heeft aangezet hun beleid te wijzigen.

De senator van Texas beweert dat de voor de hand liggende omkering van Facebook hen zou kunnen en mogelijk zou moeten openstellen voor juridische stappen van eerder gecensureerde gebruikers.

“Als je naar buiten ging en de feiten postte die een jaar geleden leidden tot de zeer grote waarschijnlijkheid dat het COVID-virus ontsnapte uit een Chinees overheidslaboratorium in Wuhan, China, als je dat een jaar geleden had gepost en ze hebben het verwijderd, denk ik dat er een heel goed argument dat je een reden voor actie tegen Facebook hebt, “ zei hij.

Cruz richtte ook zijn aandacht op Fauci en de recente e-maildump als gevolg van meerdere verzoeken om de Freedom of Information Act, waarbij hij de medische ambtenaar beschuldigde van het “misleiden” van het Amerikaanse volk, samen met Facebook.

“Ik moet zeggen dat deze e-maildump die naar buiten kwam duidelijk maakt dat dit niet alleen slordig is, maar ook systematisch en systematisch een poging is om het Amerikaanse volk te misleiden” , zei hij, verwijzend naar e-mails waarin Fauci schijnbaar meer open is dat Covid door de mens is gemaakt dan wat hij in zijn openbare verklaringen zei. 

Talloze Republikeinse wetgevers hebben Fauci opgeroepen om zijn functie neer te leggen, daarbij verwijzend naar de recente e-maildump en meerdere ogenschijnlijke flip-flops over belangrijke kwesties. 

President Joe Biden zei deze week dat hij “zeer vertrouwen” heeft  in Fauci, ondanks recente controverses, en Perssecretaris Jen Psaki van het Witte Huis bevestigde dat Biden niet van plan was Fauci uit zijn positie te duwen.

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥