web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Tactische ultrakorte pulserende laser – het Amerikaanse leger test een laserwapen dat zijn doelen verdampt

De sciencefiction van het  Star Wars-  universum lijkt steeds dichter bij de realiteit te komen. Het Amerikaanse leger ontwikkelt een krachtig nieuw laserwapen (Tactical Ultra Short Pulsed Laser ) dat in staat is om snel metaaldamppulsen af ​​te vuren, net als een machinegeweer.

Het nieuwe wapen, genaamd  “Tactical Ultra Short Pulsed Laser for Military Platforms “, zal naar verwachting een miljoen keer krachtiger zijn dan enig ander laserwapen dat er is, meldt  New Scientist . Gebaseerd op militaire plannen voor het wapen, zal de laser meer lijken op de soorten lasergeweren in sciencefictionfilms dan alles wat ingenieurs in het verleden hebben gebouwd.

Laserwapens die het Amerikaanse leger in het verleden heeft ontwikkeld, zijn ontworpen om door metaal te dringen, waardoor ze relatief nabije voertuigen of drones kunnen uitschakelen.

Het nieuwe wapen Tactical Ultra-Short Pulsed Laser daarentegen is krachtig genoeg om metaal te verdampen in plaats van te smelten, waardoor het veel effectievere wapens is. Het vuurt ongelooflijk korte pulsen af ​​- tussen 20 en 50 per seconde – die zo is gevormd dat ze zichzelf kunnen focussen tijdens het reizen, vergelijkbaar met de ‘blaster’-shots die worden getoond in de Star Wars-films, waardoor de nieuwe laser veel verder weg kan slaan doelen zonder te verdwijnen.

Tactische ultrakorte pulserende laser

Naast het bouwen van een krachtigere laser op zich, neigt het leger zelfs nog verder naar sci-fi tropen en probeert het wapen ook een elektromagnetisch pulseffect (EMP) te geven. Wanneer lasers metaal raken, is het de bedoeling dat ze snel elektronen versnellen die sterk genoeg zijn om nabijgelegen elektronica te verstoren.

Lees ook:   Hartlijden na vaccinaties

Maar hoewel het vergezocht klinkt, is dit allemaal mogelijk en haalbaar met technologie die vandaag al bestaat, zei Derryck Reid, een ingenieur aan de Heriot-Watt University.

“Dit is geen sciencefiction”, concludeerde hij.

https://infinityexplorers.com/tactical-ultra-short-pulsed-laser

Gevaarlijk is de macht in de verkeerde handen!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥