web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Hongarije verwerpt nieuwe EU-begroting en noemt het “Soros-plan”

Woordvoerder van de Hongaarse regering, Zoltan Kovacs, beschuldigde de EU van “chantage en uitvoering van het plan van Soros” nadat het Europees Parlement overeenstemming had bereikt over de begroting van het blok voor 2021-2027 en een herstelpakket van € 1,8 biljoen.

Onderhandelaars tussen het Europees Parlement en de EU-regering bereikten dinsdag na vier maanden onderhandelen een akkoord. Het moet nu formeel worden goedgekeurd door 27 lidstaten.

Na de gesprekken publiceerde Kovacs een artikel over het Office of International Communications van de premier, waarin hij de EU beschuldigde van “het uitvoeren van Soros ‘plan” en het proberen om het parlement de macht te geven “om afwijkende lidstaten te chanteren en onder druk te zetten om eraan te voldoen”.

Voordat de begroting werd goedgekeurd, uitten Hongarije en Polen, die door de EU werden bekritiseerd vanwege het ondermijnen van de onafhankelijkheid van hun rechtsstelsels, hun verzet tegen een begrotingsclausule die stelt dat landen alleen geld van de EU kunnen ontvangen als ze de rechtsstaat respecteren.

We herinneren eraan dat Boedapest ook op gespannen voet stond met de Europese Commissie nadat deze hem had bekritiseerd vanwege schendingen van de migratieregels.

In een recent interview zei de Hongaarse premier Viktor Orban dat “George Soros vier jaar geleden schreef dat die landen die weigeren migranten toe te laten, geen EU-gelden mogen ontvangen.”

Op dezelfde manier zei de Poolse vice-premier Jaroslaw Kaczynski vorige maand dat als de EU doorgaat met de uitvoering van de begroting en de daaraan gerelateerde voorwaarden, er een veto tegen zal worden uitgesproken, aangezien de regering ‘de vitale belangen van Polen krachtig zal verdedigen’.

 

Читайте больше на Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥