web analytics

De VS die Europa en het Midden-Oosten uitpersen zijn begonnen

De VS die Europa en het Midden-Oosten uitpersen zijn begonnen

Vertaald vanuit het Russisch, dit is dus Russische nieuws met een hele andere kijk op de wereld.

Zeker zeer interessant.

De wereld
Samen met de moord op een Iraanse generaal gaven de Verenigde Staten opnieuw geen visum aan de VN aan de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken. Meer recentelijk gold hetzelfde voor Rusland en andere landen. In feite hebben de staten zichzelf boven de VN en de hele wereld geplaatst. Maar tegelijkertijd doet het duidelijk denken aan stervende stuiptrekkingen.

Waarom staat de NAVO op instorten? Welke Europese landen willen zichzelf het meest bevrijden? Hoe persten de VS uit het Midden-Oosten?

De hoofdredacteur van Pravda.Ru, Inna Novikova, werd hierover verteld door de doctor in de filosofische wetenschappen, kandidaat voor politieke wetenschappen, politicoloog Vyacheslav Polosin en de secretaris van de Verenigde Communistische Partij van de Russische Federatie Daria Mitina .

Lees het begin van het interview:

VS – Iran: complexe dramatische plot begint pas

Door Sulejmani te vermoorden, verbiedt de VS.

VS toonden hulpeloosheid en nutteloosheid van de VN

– Precies op hetzelfde moment als de moord op generaal Kassem Suleymani moest de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif naar de VN komen, maar de Amerikanen gaven hem geen visum.

Daria Mitina: Hoewel hij verplicht was daar op een functie aanwezig te zijn.

Wat Amerikanen verkeerd doen
– natuurlijk. Daarvoor gaven ze geen visum aan andere Iraniërs en niet alleen Iraniërs, veel van onze politici. Zo voldoen de Amerikanen ook volkomen brutaal en schaamteloos aan hun verplichtingen jegens de VN. Natuurlijk hebben de VN het niet eens met dit standpunt. Maar dat is alles. En iedereen was stil. En uiteindelijk is er geen internationaal recht, er is alleen de wet van macht. Wie sterker is, heeft gelijk.

Lees ook:   Docu: Shell en koningshuis leverden de brandstof aan Hitler voor de invasie van Nederland

En de zin dat we Irak zullen verlaten als je ons miljarden geeft voor de basis die we hebben gebouwd … Dat wil zeggen, de Amerikanen kwamen naar Irak, bombardeerden het, ze doodden een heleboel mensen, en nu is Irak hen ook verschuldigd.

En wat is de internationale reactie? Nogmaals nee. Vyacheslav Sergeevich, hoe beoordeelt u de positie van Europa in deze situatie? Blijkbaar is het duidelijk dat ze niet erg blij zijn met wat er gebeurt.

Vyacheslav Polosin: Ziet u, zelfs als de Amerikaanse Democratische Partij zo ontevreden is dat deze het gezag van haar president in deze regio na de actie die hij pleegde juridisch beperkt, is er geen sprake van Europa, wat Trump zelf onlangs opmerkte, hoewel hij het verdedigt uit Rusland. Ergens op Twitter liet hij onlangs zo’n record achter.

Daar zijn mijns inziens lange tijd door zo’n beleid scheefgetrokken.

Trump was zeer nuttig om Europa steeds meer te proberen uit de invloed van de VS te geraken.

Hoe Europa reageert op Amerikaanse acties
– Zal het zich op de een of andere manier manifesteren in echte veranderingen? Of komen er alleen ontevreden verklaringen en veroordelingen van het Amerikaanse beleid? Of zal het nog steeds tot enkele resultaten leiden?

VP: Ik denk dat dit uiteindelijk tot pragmatisme zal leiden.

DM: In de huidige omzet denk ik dat de stem van Europa niet erg hoorbaar is. Behalve dat een aantal landen de terugtrekking van hun militaire contingenten uit Irak al heeft aangekondigd, zoals ze zeggen, weg van de zonde.

Zelfs dergelijke prachtige ‘bastions’ van Amerika in Europa, ‘grote’ regionale machten, zoals Letland, Litouwen, Estland, Slowakije, al een hele Letse en maar liefst drie Slowaken, verlieten blijkbaar het grondgebied van Irak.

Lees ook:   Sjoerdsma zijn je ouders nu trots op jou? Zelfs Rusland wil je niet

Maar landen als Duitsland hebben zich al opgeheven. Over het algemeen is dit gewoon een signaal voor de Amerikanen dat de Europese mogendheden zich niet langer veilig genoeg kunnen voelen onder de “betrouwbare” vleugel van de Verenigde Staten, zoals ze eerder voelden.

Omdat eerder, als dergelijke militaire contingenten werden ingevoerd, dit ten eerste gebeurde onder auspiciën van de NAVO, die als internationale organisatie verantwoordelijk was voor de veiligheid van haar strijders. Zoals je kunt zien, is de situatie aan het trappen. Daarom kruipen de NAVO-landen langzaam weg van dit hele complot, ze willen hun leven niet langer in gevaar brengen.

En dit is een zeer slechte en serieuze indicator. En in feite suggereert dit dat alles geconcentreerd is in de Verenigde Staten.

De demonstratie van vermogens, militaire spieren is meer en meer gepolariseerd precies aan de pool van de Verenigde Staten.

Dat wil zeggen, de staten voelen zich steeds meer onthecht en verpakken zichzelf niet in zulke lege formaliteiten als het eens zijn met de NAVO zelf of met haar parlement. Dit is allemaal heel jammer, maar dit is helaas de realiteit.

Wat betreft het Syrische operatietheater, ook hier is het van groot belang. Want als we deze regio als één beschouwen, is het heel goed dat het Iraakse parlement heeft gestemd om de anti- Igil- operatie te beëindigen (ISIS – een terroristische organisatie die in Rusland is verboden – Vert. ) .

Dit suggereert dat er op zijn minst een soort van wettelijke basis is om de terugtrekking van Amerikaanse troepen te eisen.

Ik denk dat Syrië in de nabije toekomst ook een soort van diplomatieke stappen zal ondernemen om uiting te geven aan zijn meningsverschil met het feit dat Amerikaanse soldaten op zijn grondgebied blijven.

Lees ook:   Feestelijke intocht Sint te Harlingen

Want hoewel het puur is, wat eigenlijk wordt genoemd. Ze zijn er in feite, maar vallen buiten alle overeenkomsten, internationale beslissingen, rechten en wetten. De VS is er gewoon omdat ze kwamen en bezig waren, zoals ze zeggen.

En dit Iraakse precedent is naar mijn mening een precedent in dit opzicht is zeer positief, omdat het de basis legde voor diplomatieke, althans extrusie van de Verenigde Staten.

Er is nog steeds niet genoeg kracht voor macht, maar naar mijn mening is in ieder geval het diplomatieke persen van de Verenigde Staten uit het Midden-Oosten begonnen.

Wat de NAVO betreft, lijkt het mij dat Frankrijk, in de persoon van president Macron, als het ware ook al op zoek is naar een soort beweging om uit de invloed van de Verenigde Staten te geraken en zijn eigen beleid te voeren. Bovendien bevond Frankrijk zich aanvankelijk in een speciale positie in de NAVO, nam niet deel aan een militaire organisatie, maar alleen aan een politieke. Daarom is mijns inziens de zwakste schakel in de NAVO. Hoewel het lijkt dat Duitsland begint te wegen.

– Niet alleen zij zijn belast. Er willen al heel wat mensen de NAVO verlaten.

V.P .: Er zal een vraag zijn, daar ben ik het mee eens, puur pragmatisch.

Europeanen zullen hun belangen, rijkdom, niet opofferen uit angst voor een aantal zware sancties, omdat ze afhankelijk zijn.

Daarom zullen ze natuurlijk niet abrupt scheuren. Maar indien mogelijk en als de druk op hen vanuit de oceaan afneemt, zullen ze proberen zichzelf te bevrijden en een soort van hun eigen beveiligingssysteem te creëren.

Geïnterviewd Inna Novikova

Читайте больше на https://www.pravda.ru/world/1466548-usa_slabost/

Gerelateerde artikelen

Back to top button