...
Politiek-Elite

Hoge priester betrapt tijdens homo-orgie met cocaïne in appartement Vaticaan

Hoge priester gepakt tijdens homo-orgie met cocaïne in appartement Vaticaan

Een vooraanstaande Vaticaanse monsigneur, die secretaris is van een van de naaste medewerkers van paus Franciscus, werd in 2017 gearresteerd door de Vaticaanse politie nadat ze hem betrapten als gastheer van een door cocaïne gevoede homoseksuele orgie in een gebouw naast de Sint Pieters Basiliek.

Monseigneur Luigi Capozzi, 49, werd door de gendarmerie bij het Vaticaan betrapt tijdens een inval die twee maanden daarvoor  plaatsvond in het voormalige paleis van het Heilige Kantoor.

Terwijl de topfunctionarissen van het Vaticaan stomverbaasd waren over de inval, braken de Italiaanse media het verhaal vorige week na ontvangst van voorwetenschap.

Vaticaan politie zou de monseigneur hebben opgepakt, door de Italiaanse media een ‘fervent aanhanger van paus Franciscus’ genoemd, nadat huurders in het gebouw herhaaldelijk hadden geklaagd over het constante komen en gaan van bezoekers aan het gebouw gedurende alle uren van de nacht. door verschillende hoge kerkgangers, inclusief prefecten, presidenten en secretarissen van de Romeinse curie.

Capozzi, die op zijn LinkedIn-pagina zichzelf ‘expert in kerkelijk recht en dogmatische theologie’ noemt, slaagde erin om het wantrouwen van de Italiaanse politie te omzeilen door een BMW-luxe-auto met kentekenplaten van de Heilige kerk te gebruiken, waardoor hij praktisch immuun was voor controles. Dit privilege, meestal gereserveerd voor hooggeplaatste prelaten, stelde de monseigneur in staat om cocaïne te transporteren voor zijn frequente homoseksuele orgieën, zonder te worden tegengehouden door de Italiaanse politie.

De Italiaanse nieuwsdienst Il Fato Quotidiano schreef dat de aparte ingang van het gebouw tot aan de Vaticaanstad, van buiten de muren van het Vaticaan het ‘perfect’ maakte voor clandestiene activiteiten.

“De hoofdingang komt namelijk rechtstreeks uit op de piazza van het Heilige Bureau dat al op Italiaans grondgebied ligt en buiten de controle van de Zwitserse Garde en van de Gendarmerie is. Iedereen kan overdag en ’s nachts vrijelijk het Vaticaan binnenkomen met deze vermelding zonder een inspectie te ondergaan. Een perfecte locatie om te genieten van de privileges van territorialiteit, maar zonder te worden onderworpen aan de inspecties van de Italiaanse staat of die van Vaticaanstad “, schreef de nieuwsdienst.

Op het moment van de arrestatie was Capozzi zo high van de cocaïne dat hij gedurende een korte periode in de Pius XI-kliniek in Rome werd opgenomen voor ontgifting. Hij is momenteel in een niet bekendgemaakt klooster in Italië dat een spirituele retraite ondergaat, meldden de Italiaanse media.

“Men denkt dat men droomt: op de meest betreurenswaardige manieren lijkt het Rome van vandaag lager te zijn gevallen dan het Rome van de Borgias,” meldde Riposte Catholique .

Capozzi’s arrestatie en dan  het feit dat hij tot bisschop is benoemd op aanbeveling van zijn superieure kardinaal Francesco Coccopalmerio, de belangrijkste canonieke functionaris van het Vaticaan.

Het feit dat het de vertrouwde secretaris van Coccopalmerio was die achter de orgieën zat, maakt dat de eerdere verklaringen van de kardinaal over de “positieve elementen” van homokoppels een andere betekenis krijgen.

In een interview in 2014 met Rossoporpora zei de kardinaal dat terwijl homoseksuele relaties door de kerk als “ongeoorloofd” worden beschouwd, katholieke leiders, zoals hijzelf, de “positieve werkelijkheden” moeten benadrukken waarvan hij zei dat ze aanwezig zijn in homoseksuele relaties.

“Als ik een homoseksueel stel ontmoet, merk ik meteen dat hun relatie illegaal is: de doctrine zegt dit, wat ik met absolute zekerheid bevestig. Als ik echter stop met de doctrine, kijk ik niet meer naar de personen. Maar als ik zie dat de twee personen echt van elkaar houden, daden van naastenliefde doen voor mensen in nood, bijvoorbeeld … dan kan ik ook zeggen dat hoewel de relatie illegaal blijft, er ook positieve elementen in de twee personen naar voren komen. In plaats van onze ogen te sluiten voor zulke positieve realiteiten, benadruk ik ze. Het moet objectief zijn en objectief het positieve van een bepaalde relatie erkennen, van zichzelf ongeoorloofd, “zei hij in die tijd.

Lees ook:   Hoofdredacteur Karel van Wolferen praat u bij over de oorlog in Oekraïne

Bisschop Athanasius Schneider van Kazachstan benadrukte in een toespraak in Washinton DC afgelopen oktober het morele principe dat ‘ketterij’ altijd hand in hand gaat met een ‘onkuis leven’. Waar ketterij heerst, is er ook seksuele immoraliteit, zei hij.

 

“Gezien de controle en het gefluister in het Vaticaan is het onwaarschijnlijk dat de kardinaal Coccopalmerio niet op de hoogte was van de walgelijke activiteiten van Msgr. Capozzi. overhandigd aan paus Benedictus XVI, net voordat hij zijn ontslag nam, is de kans groot dat velen die in het Vaticaan werken zich volledig bewust zijn van wat Capozzi deed en dat dergelijke activiteiten ook door andere geestelijken plaatsvinden, “voegde hij eraan toe.

De 79-jarige kardinaal is ver boven de pensioengerechtigde leeftijd,  75. Ondanks dit heeft paus Franciscus hem op zijn post gehouden. Dit feit wordt des te interessanter gezien de recente verwijdering van de 69-jarige kardinaal Gerhard Muller, prefect van de congregatie voor de geloofsleer, vorige week door paus Franciscus . Muller heeft, in tegenstelling tot Coccopalmerio, vanaf het begin van het pontificaat van Franciscus een orthodoxe positie ingenomen en verzet zich tegen een liberale interpretatie van Amoris Laetitia, begunstigd door Francis-aanhangers.

Hichborn zei dat de homoseksuele orgie vlak naast St. Peter’s een “massale afvalligheid” onthult die op dit moment binnen de katholieke kerk op het hoogste niveau plaatsvindt.

Het is interessant om op te merken dat ondanks de arrestatie van Capozzi 2 jaar  geleden, hij nog steeds wordt vermeld als een actieve staflid op de website van de pauselijke Raad voor de interpretatie van wetteksten.

Hichborn zei dat de vijanden van de kerk nu proberen haar van binnenuit te vernietigen.

“We weten voor een feit dat communisten en homoseksuelen specifiek in de jaren 1920 werden gerekruteerd om seminaries te infiltreren. Het was een gezamenlijke inspanning om de kerk van binnenuit te vernietigen. Wat we zien is het hoogtepunt van bijna 100 jaar aan deze inspanning die eruit spreekt, “zei hij.

Hichborn zei dat gelovige katholieken hun moeder, de kerk, niet moeten verlaten in aanwezigheid van zo’n kwaad.

“In tijden als deze zullen velen diep geschokt zijn en in de verleiding komen om de kerk te verlaten, maar het is absoluut noodzakelijk voor katholieken om te onthouden dat de Heilige Moederkerk volledig onberispelijk is, ondanks de vreselijke dingen gedaan door mannen die haar vertegenwoordigen. Hun misdaad was evenzeer tegen de kerk die hij beweert te dienen als tegen de gelovigen die door zijn daden worden beïnvloed, “zei hij.

“Maar als we ons herinneren dat ons geloof zijn begin had in de dood van onze Heer, dan kunnen we uitkijken naar de glorie die volgt op de passie van zijn mystieke bruid, de heilige moederkerk,” voegde hij eraan toe.

Ja, ja… Zo zie je maar weer, schijnheilig heet dat!

Gerelateerde artikelen

Back to top button