web analytics
11:11 Dubbele getallen

Gemeente Den Haag klaagt Nederlandse Staat aan om bijstand

Gemeente Den Haag klaagt Nederlandse Staat aan om bijstand

De gemeente Den Haag gaat de Nederlandse Staat aanklagen om de verdeling van bijstandsgelden die staatssecretaris Klijnsma hanteert.
Dat heeft een woordvoerder van de gemeente Den Haag bevestigd aan NU.nl.

In de plannen van Klijnsma krijgt de gemeente vanuit het Rijk 27 miljoen euro minder voor de bijstand dan waar de gemeente op rekende. Er ontstaat daardoor een gat op de begroting waardoor de gemeente mogelijk moet bezuinigen.

Het tekort ontstaat omdat staatssecretaris Klijnsma een andere verdeelsleutel hanteert voor het toewijzen van bijstandsgeld aan gemeenten. Grote steden klagen dat er in de verdeling geen rekening wordt gehouden met het feit dat er in grote steden meer mensen wonen met een lager inkomen. In de gang naar de rechter werkt de gemeente Den Haag samen met zestien andere gemeenten.

De gemeenten hebben al eerder hun beklag gedaan bij staatssecretaris Klijnsma over de verdeling van de bijstandsgelden. Maar zij heeft aangegeven dat ze de plannen niet gaat herzien. Wethouder Baldewsingh schrijft aan de Haagse gemeenteraad dat er echter voldoende juridische aanleiding is om de de verdeelsteutel aan te vechten. De gemeente Den Haag maakt daarom de gang naar de rechter.

Door: NU.nl

En voor de verkiezingen werd men even wakker in Den Haag!

https://politiek.eenvandaag.nl/blogs-politiek/57407/het_regent_goed_nieuws_in_den_haag

Even maar hoor…

Lees ook:   Jensen met als gast Baudet!
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button