25 september 2020

 

Mysterie in the Mountains

Mysterie in the Mountains

Een real-life Twilight Zone kan bestaan ​​in Zuidoost-Arizona nabij de Mexicaanse grens.

Diep in de bergen dicht bij de Mexicaanse grens, bestaat een mysterieuze plek waar de tijd willekeurig wordt veranderd.
Een grap? Niet volgens Ron Quinn.

Quinn diende zijn verhalen eerst in bij de voormalige redacteur van The Weekly , Michael Parnell, in november 2002. Bij zijn vertrek in januari gaf Parnell ze door aan de huidige redacteur van de week, Jimmy Boegle.

De weekmedewerkers besloten om ze te publiceren; ze zijn tenslotte heel aantrekkelijk. Plus, Quinn heeft enige geloofwaardigheid; een levenslange schattenjager, de verhalen van Ron Quinn zijn verschenen in Arizona Highways, Treasure Magazine en Fate .

The Weekly kent de locatie van de site niet waar Mr. Quinn over spreekt, noch kunnen we de genoemde gebeurtenissen verifiëren. Daarom presenteren we zijn anekdotes als interessante verhalen – niets meer.

– Irène Messina

Deze fascinerende reis naar het onbekende begon in het begin van 1956 en is nog steeds een onopgelost mysterie vandaag.

Het begon allemaal tijdens een tweejarig avontuur in Zuid-Arizona op zoek naar verloren mijnen en verborgen Spaanse schatten. Hoog tussen het ruige terrein dat grenst aan Mexico, ontdekten mijn broer Chuck en ik een locatie waar de tijd zelf is veranderd. Deze natuurlijke freak van de natuur ligt diep in een regio die zelden wordt bezocht door de moderne mens.

De reden dat ik dit verhaal na al die tijd aan het licht breng, is omdat iets in de werken deze interessante plek zou kunnen beïnvloeden. Tucson Electric Power Company is van plan een 345.000 watt hoogspanningsleiding te bouwen van Tucson naar Nogales. De regel kan vrij dicht bij deze site komen.

Wanneer deze lijn actief wordt, wat zal dan deze enorme spanning zijn met deze delicate locatie? De natuurlijke energie verbeteren die al op de loer ligt, of niets? De tijd zal het leren.

De volgende verhalen vonden allemaal plaats rondom deze mysterieuze locatie.

Lights in the Sky
Dit begon allemaal na mijn vrijlating uit het leger. Mijn broer Chuck vroeg of ik geïnteresseerd zou zijn in een uitgebreide reis naar Arizona om te zoeken naar een aantal van de legendarische verloren schatten die tijdens de Spaanse bezetting zouden zijn verborgen. Dit wakkerde mijn avontuurlijke geest aan, dus er werden plannen gemaakt. We hebben genoeg kapitaal gespaard, met de hulp van onze ouders, voor twee jaar. Ik was 23; Chuck was 26.
We verlieten Tacoma, Wash., Op 20 maart 1956. Onze eindbestemming was Arivaca, Ariz., Een klein woestijngehucht van misschien 70 inwoners. Dit oude adobe dorp lag vierkant in het midden van het land en herbergde enkele van deze bekende verborgen schatten.

Ongeveer drie weken in deze schat, ontspanden Chuck en ik op een avond in het kamp. Naar het zuiden toe stonden de steile toppen van het Tumacacori-gebergte tegenover de donkere hemel.

Onze aandacht was gericht op twee grote ballen van blauwgroene lichten die langzaam achter de bergen enkele kilometers verderop afdaalden. Het waren geen fakkels, want geen geluid van vliegtuigen verbrak de stilte van de nacht. Beide verdwenen binnen enkele minuten.

De volgende nacht op precies dezelfde tijd, 20:05 uur, verschenen de lichten opnieuw nabij de identieke locatie. Deze verdwenen ook achter de pieken.

Een paar dagen later stopte Louie Romero, een lokale cowboy die reed voor de Arivaca Ranch. Gedurende een aantal weken werden we vrienden en leerden we veel van de geschiedenis van het gebied van hem. Toen we in Arivaca waren, hoorden we van de lokale bevolking dat als Louie je iets vertelt, je je leven kunt betten dat het de waarheid is.

Tijdens een van zijn wekelijkse bezoeken vertelde Louie ons veel verhalen over de nabijgelegen bergen. Verschillende grenzen aan het paranormale. Na het beschrijven van de vreemde lichten die we hadden gezien, glimlachte hij en zei hij en anderen ze sinds 1939 op dezelfde locatie hebben gezien. In de loop van de maanden hebben we ze nog verschillende keren gezien.

Deuropening naar de goden
Op een dag, toen we terugkeerden naar Arivaca, zagen we een oude vrachtwagen geparkeerd naast de weg met een lekke band. Omdat hij geen reserve had, stond de heer naast zijn voertuig en probeerde een lift te maken naar het dichtstbijzijnde benzinestation. We pikten hem op en kwamen al snel aan bij de Kinsley Ranch en het tankstation.
Nadat de band gerepareerd was, hebben we John, een Indiaan, teruggebracht naar zijn truck waar we de band voor hem hebben gemonteerd. John kon ons niet genoeg bedanken, omdat niet veel blanke mannen hem zo vriendelijk hadden getoond.

Een maand of wat later in het kamp, ​​zagen we een rijder naderbij komen – en waren verrast toen hij zag dat het John was. Hij vertelde ons dat hij tijdelijk aan het werken was voor een lokale ranch, en de omheining inspecteerde.

Terwijl hij in het algemeen over het omringende land praatte, zei Chuck dat we een schattenjacht waren. Als een jongen zei John dat hij veel van de verhalen over verloren missies goud en zilver hoorde. Hij geloofde ook dat sommige van de verhalen waar waren, zoals een schat werd gevonden in 1907 in de buurt van Nogales.

Later vertelde John ons over een mysterieuze stenen boog. Roy vertelde hem dat we zo’n formatie ten zuiden van het kamp tegenkwamen. De eerste woorden van Johannes waren: “Ben je door de opening ervan gelopen?”

Walt antwoordde: “Nee. We merkten het tijdens het afdalen van een helling, maar we besteedden weinig aandacht aan de rariteit.”

John vertelde ons rond de 19e eeuw, drie Indianen jaagden en toen ze terugkeerden naar hun dorp, ontdekten ze een stenen boog. In een jubelstemming begonnen ze elkaar op een speelse manier door de opening te achtervolgen.

Even later sprong er een door, maar kwam nooit van de andere kant. Uit angst dat ze een of andere heilige grond van de goden waren binnengegaan, vluchtten de overgebleven twee het toneel uit. Toen ze bij het dorp aankwamen, vertelden ze de medicijnman hoe hun vriend voor hun ogen was verdwenen.

Terwijl het verhaal zich verspreidde, reisden anderen naar het hoge plateau om naar de stenen structuur te kijken. Rotsen en andere voorwerpen werden er doorheen gegooid, maar er gebeurde niets – totdat een oudere vrouw naderde. Terwijl ze in een levend konijn gooide, verdween het plotseling. De Indianen liepen terug in angst en verspreidden het verhaal van deze ‘Doorgang naar de Goden’, zoals het bekend werd.

John zelf is bij vele gelegenheden op de site geweest. De enige keer dat hij iets vreemds zag, was rond 1948. Er was een grote storm ingestort en de lucht was gevuld met donkere wolken in alle richtingen. Terwijl hij langs de poort reed, zag hij dat de hemel door de opening blauw was – er waren geen wolken zichtbaar. Hij stapte uit elkaar en liep voorzichtig naar de formatie en tuurde erdoorheen. De bergen aan de andere kant waren niet veranderd, maar de lucht was helder. Om de hoek van het gebouw kijkend, was de lucht weer bedekt met donkere wolken. De angst greep hem vast en hij reed weg.

Sommigen geloven dat John via de portal naar een andere periode keek. We vroegen aan John: Als het verhaal inderdaad waar was, waarom was het dan niet onderzocht? Hij antwoordde dat alleen zijn mensen van het verhaal wisten, omdat het buiten de stam nooit werd genoemd. De enige reden dat hij ons vertelde was omdat we hem vriendelijkheid hadden getoond toen hij naast de snelweg was gestrand.

Nieuwsgierig, hebben we besloten om nog een reisje te maken naar de afgelegen site met Roy Purdie en Walter Fisher – twee schatzoekers die met ons kampeerden. Het is een ruige klim en de grillige, steile bergen spelen geen favorieten. Voer hun domein in, maak een fout en u wordt toegevoegd aan de lijst met gewonden en vermisten.

Dit mysterieuze gebied is bedekt met winderige rotsformaties die het landschap bedekken. Verder zoeken, ontdekten we een enorme aanbetaling van geodes. De grond was bezaaid met ze. Sommigen waren opengebroken en onthulden hun met kristallen gevoerde interieurs.

Toen we de boog naderden, kreeg de structuur een dreigend uiterlijk. Het stond naast een rotsachtige helling en was misschien 7 voet hoog bij 5 voet breed. De kolommen waren ongeveer 15 inch in diameter en waren gemaakt van andesiet.

Chuck gooide gekscherend verschillende stenen door, maar er gebeurde niets. Vervolgens legde ik mijn arm erin. Roy, het bijgelovige lid van ons viertal, zei dat ik flirtte met gevaar als het verhaal waar was. Omdat ik zijn karakter kende naar het onbekende, besloot ik een grap te spelen. Plotseling schreeuwde ik, alsof iets me er doorheen trok. Terugspringend begon ik te lachen toen Roy me uitschreeuwde. Inmiddels waren we allemaal goede vrienden, dus er werd geen aanstoot genomen.

Na enkele uren vertrokken we van deze interessante locatie met een aantal geodes. Ik herinner me dat ik terugkeek naar dit eenzame deel van de wereld, me afvragend of er echt iets in het gebied was dat de tijd willekeurig kon veranderen. Was het alleen de poort zelf, of waren andere onbekende natuurlijke krachten in het spel?

We zouden het antwoord zeker ontdekken – althans voor de tijdrovende vraag.

Horses from Beyond
Het was een razzia op de Arivaca Ranch. Die avond kampeerden Louie en een aantal anderen naast de kraal net ten noorden van de bergen om de volgende ochtend vroeg te beginnen.
Terwijl ze rond zaten te praten en koffie te drinken, merkte Louie hoe stil de nacht was. De meeste avonden kon je de nachtelijke geluiden van de woestijn horen. Maar deze keer was het ongewoon stil en het vee leek rusteloos.

Toen ze op het punt stonden naar bed te gaan, hoorden ze plotseling het gerommel van naderende paarden. Toen het geluid dichterbij kwam, hoorde je het gekletter van hoeven tussen de rotsen gepaard met het gehinnik van vele paarden. Toen het geluid toenam, doken de jongens dekking omdat ze verwachtten een kudde paarden door het kamp te zien stormen. Maar toen het gerommel de tegenovergestelde kant van een nabijgelegen kloof bereikte, eindigde het abrupt.

De volgende ochtend zochten ze, maar vonden geen bewijs van paarden. Louie noemde wilde paarden eens rond het einde van de eeuw door het land trokken. Werden Louie en de anderen gevangen aan de buitenrand van een tijdje veranderen?

Het bleek dat ze in de buurt van onze mysterieuze boog waren.

(Voordat ik verder ga, zou ik graag een theorie uiteenzetten die ons is verteld door een partij die goed thuis is in het veld van het vreemde en paranormale: misschien kan een enorme hoeveelheid geodes onder de oppervlakte op een of andere mysterieuze manier tijd veroorzaken. alle natuurlijke elementen – de vibratie van de kristallen, de elektriciteit in de atmosfeer en de magnetische velden in de aarde – komen precies op het juiste moment samen, natuurwetten worden omgedraaid en dingen doen zich voor buiten ons begrip. zou kunnen zijn als het laten vallen van een steen in een plas van kalm water – de boog zou de steen zijn en de golven die zich naar buiten uitbreiden zouden de natuurlijke krachten kunnen zijn, deze zouden overal van een paar meter tot een mijl kunnen reiken.Afhankelijk van de activering, alles binnen deze straling cirkel kan in een andere periode worden gegooid. Wanneer het vervaagt,dingen worden weer normaal.)

Ghostly Padre
Dit verhaal werd verteld door een betrouwbare rancher en vond ook plaats in de schaduw van de raadselachtige boog. Het gaat om de verschijning van een Spaanse padre die al lang dood is: een geest – of misschien niet.
Honderden jaren eerder bouwde een Jezuïet-priester, wiens naam al lang vergeten is, een kleine missie ten oosten van Arivaca. De bewoners gaven hun meest waardevolle bezittingen aan hem voor bewaring, omdat ze bang waren voor beroving. Deze waren ergens in de buurt van het kerkhof verborgen.

Op een ochtend vond een Mexicaanse houthakker de bejaarde padre dood. Nadat hij was gerustgesteld, realiseerden de dorpelingen zich plotseling dat hij de enige was die de locatie van hun waardevolle spullen kende. Ze zochten, maar er werd nooit iets gevonden.

In de loop van de jaren hebben veel cowboys en anderen gemeld dat ze een donker geklede figuur in de buurt van de plek van de oude missie zien lopen, die al lang geleden is afgebrokkeld in de droge aarde. De gegeven beschrijving lijkt op die van een Spaanse padre. Een rancher vertelde ons eerlijk gezegd: “Niemand zal me ooit anders overtuigen, ik weet wat ik die middag zag, de figuur was geen geest, hij liep over een was die het grind verstoorde en een lange schaduw wierp.”

De figuur werd langzaam transparant, flitste verschillende keren en verdween toen.

Nogmaals, was de getuige gevangen in een andere trick of time geproduceerd door de site? Of was hij zelf al in de 18e eeuw, terwijl hij de padre gadesloeg in zijn dagelijkse rondjes? Jammer dat onze rancher de missie niet heeft gezien. Dat zou hard bewijs zijn dat hij niet in zijn eigen tijd was.

Spaanse soldaten
Een ander verbijsterend verhaal gaat over twee cowboys die op zoek zijn naar een zieke stier. Beiden gescheiden en reden in verschillende richtingen weg. Eén rijder stopte boven op een heuvel en doorzocht het land beneden met zijn verrekijker. Plots voelde hij een steen van zijn hoed afketsen. Toen hij zich omdraaide, verwachtte hij dat zijn metgezel het voor de grap had gegooid, maar niemand was daar. Een andere steen sloeg op zijn arm, maar nogmaals werd er niets gezien.
Terwijl hij het terrein opnieuw scande, zag hij zijn vriend enkele honderden meters lager. In de verte zag hij de stier. Zwaaiend schreeuwde hij naar zijn partner en gaf hem aan welke richting hij op moest.

Tijdens het afdalen van de heuvel, zag hij een groep van zes ruiters oostwaarts rijden. Ze reden in een rij en waren ongeveer een halve mijl af.

Hij stopte en keek door zijn kijker – en was verbaasd over wat hij zag. Zijn beschrijving van de ruiters leek op afbeeldingen die hij had gezien van Spaanse soldaten met tunieken, lansen en helmen. Hij volgde hun bewegingen tot het tafereel ‘schemerde’ en vervaagde.

Nogmaals, dit gebeurde in de buurt van het rijk van de poort. Een kolom soldaten die naar het oosten reizen? Het enige fort in die richting was het presidio in Tubac tijdens de Spaanse bezetting.

Indian Revisited
Tijdens het midden van de jaren 1940 kwamen Louie en een andere ranch-hand op de skeletresten van wat leek op die van een oude Indiaan. Naast het lichaam was een gerotte boog. De kleding van de Indiaan was van dierenhuiden en een leren mocassin klampte zich vast aan een voet. De schedel en een been ontbraken.
Zou dit de Indiaan zijn geweest die zo lang geleden was verdwenen? Het lichaam werd minder dan anderhalve kilometer ten zuiden van onze vreemde locatie ontdekt. Ze begroeven de overblijfselen in de buurt en markeerden het graf met verschillende grote rotsen. Louie merkte op dat het lichaam niet leek op 200-jaar oude overblijfselen.

Lees ook:   Elfen en centaurs

Voordat ik het bovenstaande verhaal hoorde, vroeg ik me vaak af wat er van de Indiaan zou zijn geworden die naar verluidt verzwolgen was door de poort. Als het portaal vanaf de andere kant zichtbaar was, waarom kwam hij er dan niet doorheen? Hij heeft misschien nooit een verandering opgemerkt en voor hem waren zijn vrienden verdwenen. Omdat hij ze niet vond, keerde hij uiteindelijk terug naar zijn dorp en misschien vond hij het ook vermist. Misschien werd hij op de een of andere manier voorwaarts getransporteerd in de tijd, en om een ​​onbekende reden stierf hij op die eenzame heuvel, die Louie jaren later alleen maar kon vinden.

The Shimmer
Op een dag hadden Walt en Roy hun eigen rare ervaring bij het stenen portaal. Ze keerden daar terug omdat Walt enkele geodes wilde verzamelen voor vrienden in Tucson.
Kijkend naar de boog, zagen ze het allebei glinsteren. Volgens Walt duurde dit enkele minuten voordat het langzaam vervaagde. In deze periode voelden beiden een vreemde druk in hun oren.

Roy zei: “Dat is het Walt, ik ben weg hier.” Na het verzamelen van een aantal geodes, vertrokken ze allebei met Roy voorop – vrij snel.

Tijdens de zomermaanden kan de temperatuur 110 graden worden. De hittegolven die van een plat oppervlak dansen, kunnen ervoor zorgen dat objecten glanzen terwijl ze er doorheen kijken. Maar dit was half januari en de temperatuur was rond de 60 of zo.

Oude Roy zou nooit meer terugkeren naar de site, hoe we hem ook probeerden te overtuigen.

Was het glinsterend en oorsensatie het begin van een of andere activering die nooit zijn volledige potentieel bereikte? Toen hij de uitdrukking op Roys gezicht zag nadat hij was teruggekeerd naar het kamp – volg mijn woord, het gebeurde.

Ghost Camp
Een aantal individuen is in de loop van de jaren van de onvriendelijke ruige heuvels verdwenen. Hebben sommigen de ongelukkige fout gemaakt om op het verkeerde moment de portal te betreden? Het volgende suggereert die mogelijkheid.
Terwijl wij met z’n vieren een oud zilverwerk aan het bekijken waren, kwamen we bij een verlaten mijnwerkerskamp dat Louie ons weken geleden had verteld. Alles is achtergelaten – rotte kleding, gereedschap, boorstaal, oude dekens en kookgerei. Alles was aanwezig om een ​​functioneel kamp te onderhouden. Door de aanblik van verschillende items zou ik zeggen dat de site actief was in de jaren 1930.

Het leek alsof iemand gewoon wegliep en nooit terugkeerde – of niet kon. Het kamp lag bijna anderhalve kilometer van de bizarre plek hoog boven. Is dit feest het slachtoffer geworden, of is hij ontmoedigd geraakt door het mijn- en verlaten kamp? Ik vind dit hoogst onwaarschijnlijk.

We hoorden ook een verhaal over een eenzame goudzoeker die elk jaar in oktober aankwam en bleef tot de lente. Dit ging nog enkele jaren door. Op een dag verdween hij en liet zijn paard, wagen en kamp achter. Het lag vlakbij een zadel in de bergen – net ten noorden van je weet wat. Een lichaam werd nooit gevonden.

We bezochten deze site en vonden een diepe schacht in de buurt met tal van open inkepingen op een heuvel. Was hij prospectie of schattenjacht? Er gingen geruchten dat de buit van een buit – twee zakken met gouden munten – in dit gebied was begraven.

Verhalen als deze houden mensen zoals wij zoeken.

Stenen uit de hemel
Een andere nabije ontmoeting vond ongeveer 14 maanden plaats in ons schattenspel, een spel dat nergens naartoe leek te gaan.
Terwijl we in Arivaca de benodigde voorraden ophaalden, ontmoetten we drie andere schattenjagers. Ze waren een maand in het gebied op zoek naar de beroemde “Lost Treasure of Carreta Canyon” verborgen door de vluchtende padres van de Tumacacori-missie tijdens de grote opstand van Pima in 1751.

We nodigden hen uit om te stoppen bij het kamp en gaven hun aanwijzingen. Enkele weken later arriveerden ze en hadden ze een interessant verhaal te vertellen. Bij toeval kampeerden ze tijdens hun reis over land in de buurt van de monding van de kloof die naar het vreemde gebied leidde. We ontdekten dit toen iemand wees naar hun kampeerterrein op zijn kaart.

Terwijl ze na een lange, vermoeiende zoektocht naar deze ongrijpbare schat op een avond ontspanden, hoorden ze een geluid als regen op de tent slaan. Ze liepen naar buiten en zagen dat de lucht vrij was. Plots stroomde er een regen van honderden kleine stenen om hen heen. De meeste hadden de grootte van een grote erwt, waren roodachtig bruin en leken op hematiet, een ijzererts.

Toen ze er een paar optrokken, merkten ze dat ze behoorlijk warm aanvoelden. Hun kamp bevond zich niet in de buurt van hoge kliffen waar de stenen konden zijn ontstaan. George, een lid van de groep, zei gekscherend: “Misschien kamperen we op een oude Indiase begraafplaats en willen de geesten dat we vertrekken.” Hij had een artikel gelezen over een incident vergelijkbaar met dat op een begraafplaats ergens in het Midwesten.

Ondertussen moet je toegeven dat iets heel ongewoons deze vreemde site omcirkelt. Ik zal niet zeker zeggen dat hun ontmoeting met de warme stenen iets te maken had met onze vreemde tijd buiten de tijd. Indiase geesten of niet, er gebeurde iets vreemds terwijl ze in hun tent ontspanden.

Mijn ontmoeting
Nadat ons tweejarige avontuur was afgelopen zonder begraven goud of verloren mijnen te vinden, keerden we bijna een jaar terug naar de staat Washington. We zijn toen naar Arizona verhuisd, waardoor Tucson ons huis was.
De meeste van onze volwassen levens zijn het ene lange avontuur na het andere geweest. Als Roy en Walt bij onze deur kwamen met een of andere wilde schat, zouden we de volgende dag met hen af ​​zijn. Om zo’n levensstijl te leven, bleven we allemaal vrijgezel. We waren een grote en gelukkige familie van avonturiers die duivels zijn.

De vreemde ervaring die ik had meegemaakt op 14 oktober 1973. Tijdens een van onze twee weken durende avonturen, bevond ik me in de buurt van de kloof die naar die vreemde bal leidt. Ik was er na bijna vier jaar niet meer en besloot om het te bezoeken. De kloof was net zo ruig als altijd. Nadat ik tussen de rotsblokken was geklommen en uitgegleden, kwam ik eindelijk aan op de steile heuvel die naar de bovenliggende locatie leidde.

Het is een lange, vermoeiende klim, dus ik stopte even voor een adempauze. Ik zat op de helling op het noorden. Te links van mij (west) volgde de steile heuvel misschien een mijl de kloof, maar er klopte iets helemaal niet. Links onder mij was een kloof – waar geen had bestaan. Nieuwsgierig, ik ging naar beneden, het invoeren van de oostkant, dus ik dacht.

Ik ontdekte al snel dat ik in dezelfde kloof zat die naar de heuvel leidde die ik net had geschaald. Ik was meer dan 250 meter terug de kloof op een andere helling af en nu stond ik op het zuiden – ik was op mysterieuze wijze naar de nieuwe locatie getransporteerd. Omdat ik dacht dat ik naar het westen keek, keek ik echt naar het oosten om de kloof te zien die ik net had bewandeld.

Er was geen manier op aarde dat ik deze andere helling had kunnen bereiken terwijl ik de oorspronkelijke heuvel beklom. Wetend waar ik was, wist ik plotseling waarom dit was gebeurd. Elke scepsis die ik had over deze waanzinnige site verdween.

Ik was ongerust over doorgaan en had onmiddellijk het gebied moeten verlaten. Maar nieuwsgierigheid leidde me verder. Ik maakte de slopende klim opnieuw en passeerde de plek waar minuten voordat ik had rusten.

Ik realiseerde me dat als iets op deze site mijn teleportatie veroorzaakt, ik misschien niet eens in mijn eigen tijd ben. Wat een beangstigende gedachte was dat. Ik voelde me enigszins gealarmeerd over het incident dat plaatsvond.

Al snel kwam ik op de site en keek rond. Alles leek normaal. Er werden geen glinsterende effecten, licht of andere vreemde waarnemingen waargenomen. Ik merkte echter hoe stil het was – geen briesje, een vogeloproep, niets. Als ik naar beneden keek, zag ik de haren op mijn armen rechtop staan ​​alsof ik in de buurt van statische elektriciteit was. Ik begon me ongemakkelijk te voelen en besloot te vertrekken.

Het leek elke keer dat we deze schemerzone bezochten, we een andere geologische eigenaardigheid zouden ontdekken, en deze keer was dat niet anders. Tijdens het afdalen van de heuvel, vond ik een uittreksel van dondereieren – een cryo-kristallijne variëteit van kwarts gevonden in eivormige knobbeltjes. We hadden eerder dit gebied doorzocht en ik kon niet begrijpen hoe we het hebben gemist ze te zien. Nadat ik er een aantal had verzameld, ging ik verder.

Als wat er gebeurde werd veroorzaakt door deze lastige mysterieuze regio, wilde ik misschien niet een tweede keer geklopt worden en uiteindelijk weet God waar. Ik was behoorlijk opgelucht toen ik uit de kloof klom en mijn Jeep vond waar ik hem drie uur eerder had achtergelaten.

Toen ik in de lucht keek, zag ik een straalvliegtuig passeren. Ik was er zeker blij mee dat het geen enkele prehistorische vogel was. Ik maak nu een grapje, maar er kan iets ernstigs zijn gebeurd in de aanwezigheid van dat rare, omgekeerde gebied.

Die avond in het kamp probeerde ik tot een bevredigend antwoord te komen op wat er misschien was gebeurd. Er was wat kracht uit het gebied vrijgekomen, maar doordat ik ver onder de site was, kreeg ik niet de volledige impact. Hoe dan ook, iets ontroerde me binnen een mum van seconde zonder ooit te beseffen dat er iets gebeurde. Dit was niet mijn verbeelding.

Ik heb de locatie al die jaren geheim gehouden, omdat ik niet wil dat het gebied verandert in een circusfeest. Slechts vijf levende vrienden van mij kennen de locatie. De anderen – Roy, Walt en Louie – zijn naar die grote woestijn in de lucht gegaan, waar we allemaal elkaar weer zullen ontmoeten. Het is niet een of andere UFO-landingsterrein of mythische plaats om met geesten vanuit het hiernamaals te communiceren, maar het is in staat om willekeurig de tijd te veranderen.

Bij mijn laatste bezoek aan deze wonderlijke plek ontdekte ik dat het bovenste gedeelte van de boog was ingestort. Het enige wat overblijft zijn de twee kolommen. Zal deze schade interfereren met zijn vermogen om de tijd te veranderen? Het volgende verhaal beantwoordt die vraag.

Nieuwe bezoekers
In de loop van 2001 wilden mijn vriend Bill Riley en zijn vrouw, Mary, het gebied bezoeken nadat ze de opmerkelijke verhalen eromheen hadden gehoord. Beiden moesten beloven om de locatie niet aan anderen te onthullen. Nadat ze de ruige route op een kaart hadden getoond, kostte het nog verschillende pogingen om het te vinden.
Tijdens hun eerste poging om deze verboden zone te bereiken, verwondde Bill zijn knie, maar slaagde erin door te gaan. Ik moest hen eraan herinneren hoe onvriendelijk deze regio kan zijn terwijl ze ronddwalen in het harde domein.

Tijdens hun tweede reis misten ze de juiste heuvel. Ze ontdekten echter een deel van het geodebed en waren verbaasd over de kosten ervan. Die avond beweerden beiden dat tijdens het kamperen in de kloof een lichte trilling van de nabijgelegen geodes kwam wanneer ze hun handen op hen legden. Mary zei later dat het een spookachtige plaats was en ze voelde zich de hele nacht ongemakkelijk.

De volgende ochtend tijdens het verkennen, ontdekte Bill een holle geode die groot genoeg was om in te zitten. Het is vreemd dat we deze grote geode niet tijdens het verkennen hebben gevonden, omdat ik er misschien wel 10 keer geweest ben.

Zoals ik al zei, het is een heel vreemde plaats. Je ziet eens iets en het is het volgende weg. Kunnen deze grote geodes de belangrijkste bron zijn die de natuurlijke energie in het gebied activeert, of gewoon meer wilde ongefundeerde speculatie?

Op hun laatste reis naar dit nooit-nooit land van mysterie, vonden Bill en Mary de juiste heuvel. Na een vermoeiende klim kwamen ze op de site. Bill vond het meeste van wat ik hem had gezegd om naar te zoeken, maar de poort ontwaarde hen.

Tijdens het zoeken, zagen Bill en Mary wat in de verte op de twee kolommen leek. Bij aankomst waar ze hadden moeten zijn, waren beide kolommen verdwenen. Was dit hun verbeelding, of speelden de vreemde krachten in het gebied met hun geest?

Nadat ze de hele dag hadden gezocht en geen vreemde activiteiten hadden gezien, behalve de verdwijnende kolommen, vertrokken ze na zonsondergang in hun vrachtwagen. Terwijl Bill zich voorbereidde om weg te gaan en zijn sporen op de ranchweg te volgen, wierp Bill een blik op de kloof. In de lucht boven de site werd een cirkelvormige transparante donutvormige gloed gezien die leek op de Aurora Borealis. Van de binnenrand zagen we minuscule glinsterende deeltjes naar beneden. Met zijn digitale camera nam Bill een foto van de oneven display voordat hij verdween.

Later verschenen alleen de zwarte lucht en de maan op de foto. Met een vergrootglas kon iets anders worden gezien, maar het was te zwak om te onderscheiden.

Mary weigert daarheen te gaan.

Feit of Fictie?
Wat we daar hebben is een natuurlijk fenomeen dat per ongeluk door de natuur is gecreëerd. Het verandert de tijd en er is geen manier om te voorspellen wanneer dit kan gebeuren. De meeste van deze tijdspunten lijken plaats te vinden tijdens het zomer- en winteronweerseizoen waarin veel energie draait. Maar anderen vinden plaats tijdens de stilte van de nacht of op zonnige dagen.
Ongetwijfeld zullen er sceptici en gelovigen zijn. Dit is absoluut geen hoax of een verzinsel van de verbeelding van deze schrijver. Zo’n plaats bestaat hoog op een plateau nabij de Mexicaanse grens. Vreemde dingen gebeuren willekeurig binnen zijn mysterieuze grenzen.

Kan deze site de tijd veranderen? Ik geloof het totdat het ongelijk is bevonden.

Vreemde activiteiten doen zich ongetwijfeld nog steeds voor in de buurt van deze verbijsterende locatie, maar worden onopgemerkt door het menselijk oog vanwege de afstand tot de beschaving. Ik zal er ongetwijfeld ooit nog een keer terugkomen.

Zal dit griezelige mysterie ooit worden opgelost? De tijd zal het leren. Ik geloof dat er voldoende bewijs is om de bewering te ondersteunen dat er iets heel onnatuurlijks gebeurt in deze locale.

Hoe gaat dat gezegde eruit? Soms is de waarheid vreemder dan fictie.

https://www.tucsonweekly.com/tucson/mysteries-in-the-mountains/Content?oid=1072291

Gerelateerde berichten