web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Trudeau-regime beval gehandicapte veteraan om ‘geeuthanaseerd’ te worden omdat ze de staat ’te veel geld’ kostte

Een gehandicapte veteraan in Canada heeft onthuld dat het Trudeau-regime haar onder druk zette om te worden geëuthanaseerd omdat ze niet genoeg geld had om een ​​rolstoellift in haar huis te betalen.

De gepensioneerde legerkorporaal Christine Gauthier, een voormalige paralympiër, getuigde donderdag in het parlement dat een medewerker van Veterans Affairs Canada (VAC), die namens de regering-Trudeau werkte, het aanbod voor hulp bij zelfdoding had gedaan.

Na jaren van frustrerende vertragingen bij het installeren van de huislift, zegt Gauthier dat de maatschappelijk werker tegen haar zei: ‘Mevrouw, als u echt zo wanhopig bent, kunnen we u nu medische hulp geven bij het sterven.’

Dailymail.co.uk meldt: De werknemer die het aanbod deed is niet genoemd, maar gevreesd wordt dat ze drie andere veteranen die met problemen contact opnamen met VAC dezelfde ‘oplossing’ hebben aangeboden,  meldde  Global News .

Het schandaal ontstond een week nadat de Canadese minister van Veteranenzaken bevestigde dat ten minste vier andere veteranen op dezelfde manier toegang kregen tot de Canadese wet op medische hulp bij sterven (MAID) als reactie op hun problemen, een situatie die premier Justin Trudeau ‘absoluut onaanvaardbaar’ noemde.

Gauthier zei dat ze sinds 2017 VAC-hulp zoekt bij het krijgen van een stoeltjeslift voor haar huis.

‘Het heeft me enorm geïsoleerd, omdat ik met de rolstoel voor me langs mijn achterste moet kruipen om bij mijn huis te komen’, vertelde ze aan  Global News . 

Ze zei dat ze geschokt was door het zelfmoordaanbod van de maatschappelijk werker, dat in 2019 in een gesprek kwam.

‘Ik had zoiets van:’ ik kan niet geloven dat je me een injectie geeft om me te helpen sterven, maar je geeft me niet de tools die ik nodig heb om me te helpen leven ‘, zei ze. ‘Het was echt schokkend om dat soort opmerkingen te horen.’ 

Lees ook eens:   Het scheelde niet veel of men had in Israël een kernrakettenopslag geraakt

Gauthier raakte in 1989 gewond bij een trainingsongeval van het leger en liep blijvende schade op aan haar knieën en haar ruggengraat.

Ze nam deel aan de Paralympische Spelen van 2016 en de Invictus Games van Prins Harry in 2016 als kanovaarder, powerlifter en indoorroeier. 

De getuigenis van Gauthier en rapporten van andere soortgelijke gevallen hebben tot publieke verontwaardiging geleid en Trudeau zwoer veranderingen aan te brengen.

‘Ik heb herhaaldelijk gezegd dat dit absoluut onaanvaardbaar is, en zodra we hiervan hoorden, hebben we actie ondernomen’, zei Trudeau vrijdag in Vancouver.

‘We volgen onderzoeken op en we veranderen protocollen om ervoor te zorgen wat voor ons allemaal vanzelfsprekend zou moeten lijken: dat het niet de plaats is van Veterans Affairs Canada, die daar zijn om de mensen te steunen die zich hebben ingezet om hun land te dienen, om hen medische hulp bieden bij het sterven,’ zei hij.

Hulp bij zelfdoding werd voor het eerst gelegaliseerd in Canada voor terminaal zieke patiënten in 2016, maar vorig jaar werd de wet uitgebreid om euthanasie aan te bieden aan patiënten van wie wordt aangenomen dat de natuurlijke dood niet op handen is. 

Nu kunnen ook mensen met een langdurige handicap medische hulp krijgen bij het sterven. Vorig jaar stierven in Canada meer dan 10.000 mensen door euthanasie.  

Vanaf volgend jaar zal een nieuwe wet mensen die lijden aan een psychische aandoening, die voorheen geen kwalificerende aandoening was, in staat stellen om medisch begeleide zelfdoding te krijgen. 

De uitbreiding van de Canadese euthanasiewetten, die al tot de meest toegeeflijke ter wereld behoren, heeft vanuit sommige hoeken tot bezorgdheid geleid.

Een arts vertelde DailyMail.com dat hij zich zorgen maakt over de uitbreiding, omdat het zelfmoord zal veranderen in een standaardbehandeling voor psychische aandoeningen met weinig toezicht of richtlijnen.

Dr. Trudo Lemmens, hoogleraar gezondheidsrecht en -beleid aan de Universiteit van Toronto, vertelde DailyMail.com dat het systeem een ​​’verplichting zou kunnen creëren om [zelfmoord] in te voeren als onderdeel van’ geestelijke gezondheidszorg.

Lees ook eens:   Een doos send met mazelen

‘Stel je voor dat dat wordt toegepast in de context van geestelijke gezondheid. Je hebt een persoon die aan een ernstige depressie lijdt, hulp zoekt bij een therapeut en de oplossing van doodgaan wordt aangeboden’, vervolgde hij.

Hij vreest dat kwetsbare patiënten die niet in de juiste gemoedstoestand verkeren, ervan kunnen worden overtuigd dat zelfmoord een redelijke optie is. Dr. Lemmens noemde het hele systeem een ​​’pervers concept van autonomie’.

Er zijn al tekenen dat het systeem sommige Canadezen in de steek laat, met meldingen van mensen die goedkeuring krijgen voor hulp bij zelfdoding vanwege diabetes of dakloosheid. 

Vorige maand haalde een Canadese man die op het punt stond uit zijn huis te worden gezet de internationale krantenkoppen toen hij een aanvraag indiende om legaal geëuthanaseerd te worden en te sterven in plaats van dakloos te worden. 

Amir Farsoud, 54, vroeg de drastische maatregel aan nadat het kamerhuis waar hij woont te koop stond. Door zijn slopende, onbehandelbare rugpijn kwam hij volgens de Canadese wet in aanmerking voor medisch begeleide zelfdoding.

Farsoud had een van de twee doktershandtekeningen ontvangen die nodig waren om te worden geaccepteerd door het euthanasieprogramma van de overheid – maar een GoFundMe-pagina die in zijn naam was opgezet door een vreemde, leverde hem uiteindelijk meer dan $ 60.000 op – genoeg om hem een ​​nieuwe woning te bezorgen en van gedachten te veranderen over een einde aan zijn leven maken.

Vorige week werd een Canadese modegigant beschuldigd van het verheerlijken van zelfmoord nadat hij een mediacampagne had gelanceerd die euthanasie leek te promoten.

De videoadvertentie ‘All is Beauty’, gelanceerd door La Maison Simons, draait om een ​​terminaal zieke vrouw, Jennyfer, 37, die in oktober haar leven beëindigde met medicatie.

Lees ook eens:   Over vier tot zes weken is de zonnebloemolie op: 'Een groot probleem'

De drie minuten durende video laat Jennyfer en geliefden zien die met bubbelstokken zwaaien naast de oceaan, picknicken in het bos met vrienden en naar een poppenshow kijken.

In een audio-overlay die weken voor haar dood is opgenomen, zegt ze: ‘Ik heb mijn hele leven mijn hart gevuld met schoonheid, met de natuur, met verbinding. Ik kies ervoor om mijn laatste momenten te vullen met hetzelfde… Laatste ademteugen zijn heilig. Als ik me mijn laatste dagen voorstel, zie ik muziek. Ik zie de oceaan. Ik zie kwarktaart.’

Yuan Yi Zhu, een beleidsexpert aan de Universiteit van Oxford, vertelde DailyMail.com: ‘Door de beslissing van een vrouw om zelfmoord te plegen te presenteren als een luxe levensstijlkeuze, verheerlijkt Simons zelfmoord en vertelt hij kwetsbare Canadezen dat ze dood beter af zijn dan levend. .’

De video heeft ook kritiek gekregen van gebruikers van sociale media die het als ‘griezelig’ bestempelden en het vergeleken met ‘sci-fi dystopie’. 

Sinds het ongeveer een maand geleden is geüpload, is de video meer dan 1,1 miljoen keer bekeken op YouTube. Een fragment van 30 seconden van de video die op Twitter is geplaatst, is ongeveer 1,6 miljoen keer bekeken.   

 

Bron

Zulke enge gestoorde mensen zitten dus tegenwoordig in een regering, dit kan toch niet.
Meteen afzetten, normaal gesproken noemt men dit soort mensen een gevaar voor de samenleving nml!
Nu moeten we dit normaal gaan vinden oid?

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥