web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & Psyche

Schokkend document: hoe de VS de oorlogs- en energiecrisis in Europa planden

 • In wat een uitzonderlijk intern lek lijkt te zijn van de denktank RAND Corporation, waarvan bekend is dat hij onder meer achter de Amerikaanse strategie voor buitenlands en defensiebeleid tijdens de Koude Oorlog stond, wordt gedetailleerd beschreven hoe de energiecrisis in Europa door de Verenigde Staten gepland.
 • In het document, dat dateert van januari, wordt erkend dat het agressieve buitenlands beleid dat Oekraïne vóór het conflict voerde, Rusland ertoe zou dwingen militaire actie tegen het land te ondernemen. Het eigenlijke doel, zo stelt zij, was om Europa onder druk te zetten om een ​​breed scala aan sancties tegen Rusland aan te nemen, sancties die al waren voorbereid.
 • De economie van de Europese Unie, zo stelt zij, “zal onvermijdelijk instorten” als gevolg hiervan, en de auteurs verheugen zich over het feit dat, onder andere, middelen tot $ 9 miljard terug zullen vloeien naar de Verenigde Staten, en goed opgeleide jongeren in Europa zullen moeten emigreren.
 • Het belangrijkste doel dat in het document wordt beschreven, is om Europa te verdelen – vooral Duitsland en Rusland – en de Europese economie te vernietigen door nuttige idioten in politieke posities te plaatsen om te voorkomen dat de Russische energievoorziening het continent bereikt.
 • De denktank van de RAND Corporation , met een enorm personeelsbestand van 1850 werknemers en een budget van 350 miljoen dollar, heeft het officiële doel “beleid en besluitvorming te verbeteren door middel van onderzoek en analyse”. Het is voornamelijk verbonden met het Amerikaanse ministerie van Defensie en staat bekend om zijn invloedrijke rol bij de ontwikkeling van militaire en andere strategieën tijdens de Koude Oorlog.Een document ondertekend door RAND, onder de openingstitel “Verzwakking van Duitsland, versterking van de VS”, suggereert dat er een “dringende behoefte” is aan een instroom van middelen van buitenaf om de algehele Amerikaanse economie, maar “vooral het banksysteem” in stand te houden.

  ” Alleen Europese landen die gebonden zijn door EU- en NAVO-verplichtingen kunnen ons deze verstrekken zonder noemenswaardige militaire en politieke kosten voor ons .”

  Volgens RAND is het belangrijkste obstakel voor deze ambitie de groeiende onafhankelijkheid van Duitsland. Het wijst er onder meer op dat de Brexit Duitsland meer onafhankelijkheid heeft gegeven en het de Verenigde Staten moeilijker heeft gemaakt om de beslissingen van Europese regeringen te beïnvloeden.

  Een belangrijke doelstelling die doordringt in deze cynische strategie is met name het vernietigen van de samenwerking tussen Duitsland en Rusland, evenals Frankrijk, dat wordt gezien als de grootste economische en politieke bedreiging voor de Verenigde Staten.

  ” Als dit scenario wordt uitgevoerd, zal Europa uiteindelijk niet alleen een economische, maar ook een politieke concurrent van de Verenigde Staten worden”, aldus het.

  De enige manier: “Betrek beide partijen in oorlog met Oekraïne”

  Om deze politieke dreiging de kop in te drukken, wordt een strategisch plan gepresenteerd, voornamelijk gericht op het vernietigen van de Duitse economie.

  ” Het stoppen van Russische leveringen zou een systematische crisis kunnen veroorzaken die verwoestend zou zijn voor de Duitse economie en indirect voor de Europese Unie als geheel “, stelt het, en gelooft dat de sleutel is om de Europese landen in oorlog te trekken.

  “ De enige manier om ervoor te zorgen dat Duitsland de Russische energieleveringen afwijst, is door beide partijen bij het militaire conflict in Oekraïne te betrekken. Onze voortdurende acties in dit land zullen onvermijdelijk leiden tot een militaire reactie van Rusland. Rusland zal duidelijk de druk van het massale Oekraïense leger op de Volksrepubliek Donetsk niet zonder een militaire reactie laten. Dit zou het mogelijk maken om Rusland af te schilderen als de agressieve partij en vervolgens het hele pakket aan sancties, dat al is opgesteld, door te voeren “.

  Groene partijen zullen Duitsland dwingen “in de val te trappen”

  De groene partijen in Europa worden beschreven als bijzonder gemakkelijk te manipuleren om de boodschappen van het Amerikaanse imperialisme te doen.

  “ De voorwaarde voor Duitsland om in deze val te trappen is de dominante rol van groene partijen en Europese ideologieën. De Duitse milieubeweging is een zeer dogmatische, zo niet fanatieke beweging, wat het vrij gemakkelijk maakt om ze economische argumenten te laten negeren ”, schrijft het, daarbij verwijzend naar de huidige minister van Buitenlandse Zaken van Duitsland, Annalena Baerbock, en de minister van klimaat, Robert Habeck , als voorbeelden van dit type politicus.

  “ Persoonlijke kenmerken en gebrek aan professionaliteit maken het mogelijk om aan te nemen dat het voor hen onmogelijk is om hun eigen fouten op tijd te herkennen. Ik zal daarom volstaan ​​om snel een mediabeeld te vormen van Poetins agressieve oorlog – en van de Groenen fervente en taaie voorstanders van sancties te maken – een ‘oorlogspartij’. Dit zal het mogelijk maken om de sancties zonder belemmeringen op te leggen “.

  Baerbock staat er onder andere om bekend dat ze verklaart dat ze de schorsing van Russisch gas zelfs tijdens de winter zal voortzetten – ongeacht wat haar kiezers denken over de kwestie en de gevolgen voor de Duitse bevolking.

  – We zullen achter Oekraïne staan, en dit betekent dat de sancties blijven bestaan, ook in de winter – zelfs als het erg moeilijk wordt voor politici , zei ze onlangs op een conferentie in Praag.

Politici van de Groene Partij Annalena Baerbock (links) en Robert Habeck (rechts) worden door de Verenigde Staten beschreven als dankbaar dat ze gemanipuleerd zijn om boodschappen voor de Verenigde Staten te doen – in het bijzonder het doel om de Duitse economie te vernietigen. (Foto: Vorderstraße/WEF/CC BY 2.0)

“Idealiter – een complete stop van bevoorrading”

De auteurs spreken de hoop uit dat de schade tussen Duitsland en Rusland zo groot zal zijn dat het voor de landen onmogelijk wordt om later de normale betrekkingen te herstellen.

“ Een vermindering van de Russische energievoorziening – idealiter een volledige stopzetting van dergelijke leveringen – zou rampzalige gevolgen hebben voor de Duitse industrie. De noodzaak om aanzienlijke hoeveelheden Russisch gas voor verwarming in de winter om te leiden, zal de tekorten verder verergeren. Lockdowns in industriële ondernemingen zouden leiden tot tekorten aan componenten en reserveonderdelen voor de productie, het uitvallen van logistieke ketens en uiteindelijk een domino-effect .

Uiteindelijk wordt een totale ineenstorting van de economie in Europa zowel waarschijnlijk als wenselijk geacht.

“ Het zal niet alleen een verwoestende slag toebrengen aan de Duitse economie, de hele economie van de hele EU-economie zal onvermijdelijk instorten. 

Het wijst er verder op dat de voordelen van in de VS gevestigde bedrijven die minder concurrentie hebben op de wereldmarkt, logistieke voordelen en de uitstroom van kapitaal uit Europa, zouden betekenen dat ze naar schatting 7 -9 biljoen dollar. Daarnaast benadrukt het ook het belangrijke effect van het feit dat veel goed opgeleide en jonge Europeanen gedwongen worden naar de VS te emigreren.

RAND ontkent dat het rapport afkomstig is

De RAND Corporation heeft woensdag een persbericht uitgegeven waarin wordt ontkend dat het rapport van hen afkomstig is. Er worden geen opmerkingen gemaakt over welke delen van het rapport onjuist of juist zijn, behalve dat de inhoud “bizar” is en dat het document “nep” is.

Bron
Dat is dus Amerika!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥