web analytics

Straatverlichting uit??????

Meerdere Duitse steden laten de straatverlichting korter branden: dat bespaart geld én het is goed voor het milieu. Moet Nederland ook de openbare verlichting vaker en langer uit laten? Arthur Noordhoek heeft daar verstand van. Hij is voorzitter van het kernteam outdoor van kennisplatform Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde (NSVV). “Je kunt het licht uit laten ‘s avonds en ‘s nachts, maar zou je het prettig vinden?”

Goed idee, de straatverlichting een uurtje korter aan?

“Dat zou natuurlijk stroom besparen, en het is goed voor het milieu, maar in Nederland zijn de rollen voor het in- en uitschakelen van het licht anders verdeeld dan in Duitsland. Hier kan een gemeente niet zomaar het tijdstip van aan- en uitzetten veranderen. Wij zullen het in Nederland vooral moeten hebben van het ‘verledden’. Dus de huidige verlichting van gasontladingslampen vervangen door ledlampen.”

Dat dus!!!!!

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5308912/klimaatvraag-straatverlichting-uit-voor-milieu

 

Wat een morons… laat dat licht aan in de nacht… gevaarlijke situaties op straat enzo…

laadt alle lantaarnpalen op met een ingebouwde zonnepaneel zodat ze dit opslaan in een soort accu oid en dan kan dat gebruikt worden voor een nachtlampje toch?

Zo moeilijk moet dit niet zijn nml.
Overal moet men die zonnepanelen maken, straatlantaarns, bioscopen etc etc… het kan!

Lees ook:   The Trueman Show #39 Drs. Karen Hamaker-Zondag

Gerelateerde artikelen

Back to top button