web analytics

De waarheid bij zelfmoord en vorige levens

Citaten #11: Ga er niet eens heen: beroemde citaten over zelfmoord

De verschrikkelijke waarheid over zelfmoord

Cesare Pavese zei: “Niemand heeft ooit een goede reden voor zelfmoord.” Dat komt omdat de meesten die zelfmoord plegen de waarheid over zelfmoord pas in hun volgende leven leren… wanneer het te laat is.

Hier is de waarheid over zelfmoord van iemand die heen en weer is geweest. De moraal van dit verhaal is: ‘Zelfmoord: ga daar nooit heen’.

Definitie van zelfmoord: “Zelfmoord is de daad van iemand die zijn eigen dood veroorzaakt door:

Positief zijn eigen leven vernietigen, zoals door zichzelf een dodelijke wond of verwonding toe te brengen.

Nalaten te doen wat nodig is om aan de dood te ontsnappen, zoals het vermijden van de verplichting die op de mens rust om zijn leven te behouden.”
– 
uit de “Catholic Encyclopedia”

Bekentenis van een “zelfmoord”: De laatste 150 jaar ben ik aan het bijkomen van een reeks zelfmoorden. In de Amerikaanse Burgeroorlog was ik zo roekeloos onverschillig over mijn leven dat ik werd gedood ( niet in staat om mijn leven te behouden ). Ik incarneerde in een leven van geweld in het Amerikaanse Westen dat zo weerzinwekkend voor mij was dat ik opzettelijk een andere man provoceerde om me te vermoorden (waardoor ik mezelf een dodelijke wond toebracht ).

De straf: Dus daarna daalde ik – letterlijk – af in de hel op aarde: 4 jaar in een nazi-concentratiekamp. Toen ik het niet meer aankon, regelde ik opnieuw mijn eigen dood. Toen incarneerde ik in dit leven met ernstige lichamelijke problemen . Al deze ervaringen hebben me een diep respect gegeven voor de heiligheid van al het leven.

De nasleep:

Degenen die zelfmoord hebben gepleegd, reïncarneren in een gebroken lichaam-geest in hun volgende leven, afhankelijk van hoe ze hun laatste hebben achtergelaten.
Reïncarnaties na zelfmoord bewijzen het ultieme verband tussen oorzaak en gevolg. De 
geboorteafwijkingen geërfd door de terugkerende zelfmoord komen overeen met de gebruikte zelfmoordmethode… precies.

Zelfmoordmethode Reïncarnatie Geboorteafwijking
Schot / steek naar het hoofd Syndroom van Down – Anencefalie
Schot/steek naar de borst Aangeboren hartafwijkingen
Schot / steek in de maag Prikkelbare Darm Syndroom
Bij de nek hangen Oesofageale atresie
elektrocutie Cerebrale Parese
Verdrinking – Verstikking Chronische longontsteking
Gas – Wurging Chronische bronchitis
Vergiftiging – Aderen openen Leukemie – Sikkelcel
Dood door alcoholvergiftiging Foetaal Alcohol Syndroom
Springen van een hoogte
die botten verbrijzelt
Spina Bifida – Fibrodysplasie Ossificans
Osteogenese Imperfecta

Alles wat u altijd al wilde weten over zelfmoord:

 

Van niets zijn en geen uitgang vinden Welkom bij je nachtmerrie: zelfmoord begrijpen De wet overtreden… Je moet ervoor betalen… Volgend leven Onthoud dit: in je strijd ben je niet de enige, tel je zegeningen en ga door leven

Van zijn naar het niets gaan en vinden dat er geen uitgang is

“Hoewel de suïcidale persoonlijkheid zich in staat voelt om aan de wereld te ontsnappen door het lichaam kwijt te raken, zorgt de draaideur van reïncarnatie ervoor dat alle hoop (op ontsnapping) van korte duur is. Degenen die leren dat ze in vorige levens zelfmoord hebben gepleegd, worden snel naar het besef dat zelfmoord, verre van een antwoord te zijn op de problemen van het leven, (in plaats daarvan) het gewelddadig breken van de levenslijn is.Als de (zelfmoord) de resulterende intensivering van de moeilijkheden die het komende leven moet binnenkomen, zou kunnen realiseren, zou (zelfmoord) nooit zijn (geprobeerd).”
– 
Joe Fisher (“De zaak voor reïncarnatie”)

“In gevallen waarin de verwante vorige persoonlijkheid zelfmoord had gepleegd, heeft het onderwerp een neiging getoond om zelfmoord te overwegen en te dreigen.”
– 
Ian Stevenson (“Twintig gevallen die wijzen op reïncarnatie”)

“Zodra een persoon zijn leven heeft genomen, in de innerlijke sferen, zal de “zelfmoord automatisch de gevoelens van wanhoop en angst herhalen die aan zijn zelfmoord voorafgingen, en keer op keer door de daad en de doodsstrijd gaan met afschuwelijke volharding… Ze blijven bij bewustzijn – vaak heel lang verstrikt in de laatste scène van het aardse leven, zich er niet van bewust dat ze het fysieke lichaam hebben verloren.”
– 
Annie Besant (“Ancient Wisdom”)

“Elke ontevreden persoon in deze wereld heeft wel eens gespeeld met het idee van zelfmoord, zelfvernietiging, op een of ander moment. De wet van God staat zelfvernietiging in welke vorm dan ook niet toe. Wanneer een persoon zichzelf vernietigt om aan de problemen van het leven te ontsnappen, hij moet bijna onmiddellijk tot leven terugkeren in een nieuwe lichamelijke incarnatie om het karma uit te werken dat hij weigerde te confronteren in het leven dat hij zojuist verliet.”
– 
Shariyat-Ki-Sugmad (Eckankar: Boek 2)

“Wee de zelfmoorden! Ik geloof dat er niemand ellendiger kan zijn dan zij. Oh, er zijn sommigen die zelfs in de hel trots en woest blijven, ondanks hun zekere kennis en contemplatie van de absolute waarheid; er zijn enkele angstigen die zichzelf volledig aan Satan en zijn trotse geest hebben overgegeven. Want zij zijn vrijwillig en altijd verterend; ze worden gemarteld door hun eigen keuze. Want ze hebben zichzelf vervloekt, God en het leven vervloekend. En ze zullen branden in het vuur van hun eigen toorn voor altijd en verlangen naar dood en vernietiging. Maar zij zullen de dood niet bereiken.”
– 
Fjodor Dostojevski

“Zelfmoord dwarsboomt het plan van de entiteit die de persoonlijkheid uitzendt. Gelukkig ligt de entiteit ver buiten het bereik van de destructieve neigingen van de mens.”
– 
Manly P. Hall

 

Welkom bij je nachtmerrie: begrijp waar je aan begint

“… het is alleen de dood die hopeloos is.”
– 
Maria McIntosh

Van een patiënt van Brain Weiss MD: “”Ik ga mezelf neerschieten en een einde maken aan deze ellende! Ik heb mezelf in de mond geschoten en nu kan ik mijn lichaam zien. Ik ben nog steeds zo verdrietig. Ik ben zo moe. Maar ik kan niet rusten. Er is iemand voor me. Hij heeft me iets te vertellen. Ik had mijn leven niet moeten beëindigen!’ En dus reflecteert Brian Weiss op het verhaal van zijn patiënt: “Thema’s van scheiding en verlies plaagden zijn leven. Deze keer hadden ze hem tot zelfmoord geleid. Hij was gewaarschuwd om een ​​leven niet voortijdig te beëindigen. Maar de verliezen deden zich opnieuw voor en het verdriet was teruggekeerd. Zou hij het zich herinneren of zou hopeloze wanhoop hem opnieuw inhalen?”
– 
Brian Weiss MD (“Only Love is Real”)

Ian Stevenson begon de zaak van de Braziliaan Paulo Lorenz te onderzoeken: De “persoonlijkheid van reïncarnatie als Paulo was die van zijn overleden zus, Emilia. Ze deed verschillende zelfmoordpogingen. Uiteindelijk nam ze cyanide en stierf heel snel op 12 oktober 1921.” Joe Fisher zette het onderzoek voort: Emilia stierf “veertien maanden voor Paulo’s geboorte. Hij nam Emilia’s zelfvernietigende instincten over. Paulo deed verschillende pogingen om zelfmoord te plegen voordat hij op 5 september 1966 zelfmoord pleegde door zichzelf in brand te steken.”
– 
Ian Stevenson (“20 gevallen die wijzen op reïncarnatie”)
… en Joe Fisher (“zaak voor reïncarnatie”)

“Zelfmoord is niet alleen een zonde, het is de zonde. Het is het ultieme en absolute kwaad, de weigering om interesse te tonen in het bestaan; de weigering om de eed van trouw aan het leven af ​​te leggen. De man die een man doodt, doodt een man. De man die zichzelf doodt, doodt alle mensen; wat hem betreft vernietigt hij de wereld… De zelfmoord beledigt alles op aarde door het niet te stelen. Hij verontreinigt elke bloem door te weigeren te leven omwille van haar. Daar is geen klein wezen in de kosmos waarvoor zijn dood geen spot is. Wanneer een man zich aan een boom hangt, kunnen de bladeren van woede vallen en vliegen de vogels woedend weg: want elk heeft een persoonlijke belediging ontvangen. Het heeft een betekenis om de zelfmoord apart te begraven.s misdaad is anders dan andere misdaden – want het maakt zelfs misdaden onmogelijk.”
-Gilbert 
K Chesterton

Lees ook:   Geld en een vorig leven

“… zodra we zelfmoord vanuit het standpunt van religie onderzoeken, zien we het onmiddellijk in zijn ware licht. We zijn onder bepaalde voorwaarden en voor specifieke doeleinden in deze wereld geplaatst. Maar een zelfmoord verzet zich tegen het doel van zijn schepper; hij arriveert in de andere wereld als iemand die zijn post heeft verlaten; hij moet worden beschouwd als een rebel tegen God. God is onze eigenaar; wij zijn zijn eigendom; zijn voorzienigheid werkt voor ons bestwil.”
– 
Immanuel Kant

“De duivel is niet alleen een leugenaar, maar ook een moordenaar, hij zoekt voortdurend ons leven, en wekt zijn woede wanneer hij ons lichaam kan kwellen met ongeluk en schade. Vandaar komt het dat hij vaak de nek van mensen breekt of hen tot waanzin drijft, verdrinkt sommigen en zet velen aan tot zelfmoord en tot vele andere verschrikkelijke rampen. Daarom is er niets voor ons op aarde te doen dan te bidden tegen deze aartsvijand zonder ophouden. Want tenzij God ons behoedde, zouden we niet veilig zijn voor hem zelfs voor een uur.”
– 
Maarten Luther
(Waarom denk je dat de duivel zoveel moeite doet? – EM)

“Een slaap zonder dromen, na een zware dag zwoegen, is wat we het meest begeren; en toch
Hoe klei terugdeinst van meer stille klei!
Dezelfde Zelfmoord die zijn schuld in één keer betaalt zonder termijnen
(een oude manier om schulden te betalen, die schuldeisers betreuren)
laat ongeduldig zijn haastige adem ontsnappen, minder van walging van het leven dan van angst voor de dood.”
– 
George Gordon, Lord Byron

“Ik zie wel dat er een argument is tegen zelfmoord: het verdriet van de achtergebleven gelovigen, de vreselijke hongersnood in hun hart, dat zijn te dure voorwaarden voor de vrijlating.”
– 
Mark Twain (“Brief aan WD Howells, 13-7-1889”)

De wet overtreden… en je zult ervoor moeten betalen… Next Life

“Toen mijn lichaam dood op die brancard lag (hij herstelde later van de bliksem die werd aangetrokken door zijn mobiele telefoon), herbeleefde ik elk moment van mijn leven, inclusief mijn emoties, houdingen en motivaties. De diepte van emotie die ik ervoer tijdens deze levensrecensie was verbazingwekkend. Ik kon niet alleen voelen zoals ik en de andere persoon zich hadden gevoeld toen er een incident plaatsvond, ik kon ook de gevoelens voelen van de volgende persoon op wie ze reageerden. Ik zat in een kettingreactie van emotie, een die liet zien hoe diep we elkaar beïnvloeden.”
– 
Dannion Brinkley (“gered door het licht”)

“Yama, de Rechter van de Doden, zal zeggen: ‘Ik zal in de spiegel van evolutie kijken! Als hij in de spiegel van evolutie kijkt, zullen al je zonden en deugden daarin duidelijk en duidelijk verschijnen. Je leugens zullen niet helpen. Maar aangezien je niet kunt sterven, ook al is je lichaam in stukken gesneden, herleef je opnieuw.”
– 
Het Tibetaanse Dodenboek

“De wet staat zelfdoding niet uitdrukkelijk toe, en wat het niet toestaat, verbiedt het.”
– 
Aristoteles

“En wat zal hij lijden die hem doodt die van alle mensen, zoals ze zeggen, zijn eigen beste vriend is? Ik bedoel de zelfmoord, die zichzelf door geweld berooft van zijn toegewezen deel van het leven. Niet omdat de wet van de staat hem eist Ook niet onder dwang van een pijnlijk en onvermijdelijk ongeluk dat hem is overkomen. Noch omdat hij te lijden heeft gehad van onherstelbare en ondraaglijke schaamte, maar die zichzelf uit luiheid of gebrek aan mannelijkheid een onrechtvaardige straf oplegt.’
– 
Plato (“Wetten”)

“Want als het niet geoorloofd is om het recht in eigen handen te nemen en zelfs een schuldige te doden, wiens dood geen openbare veroordeling rechtvaardigt. Dan is zeker hij die zelfmoord pleegt een moord, en evenzeer schuldig aan zijn eigen dood als hij was meer onschuldig aan dat misdrijf waarvoor hij zichzelf gedoemd had te sterven.”
– 
Augustinus

“God verbiedt zelfmoord en wil niet dat zijn schepselen zichzelf vernietigen.”
– 
Anatole Frankrijk

“Maar hoewel dit een staat van vrijheid is, is het toch geen staat van vergunning. Hoewel de mens (heeft) een oncontroleerbare vrijheid om over zijn persoon of bezittingen te beschikken, heeft hij niet de vrijheid om zichzelf te vernietigen … Niemand mag schade toebrengen aan een ander in zijn leven, gezondheid, vrijheid of bezittingen. Omdat de mensen allemaal het vakmanschap zijn van één almachtige en oneindig wijze Maker; alle dienaren van één soevereine Meester, op Zijn bevel en voor Zijn zaken in de wereld gezonden; zij zijn Zijn eigendom, wiens vakmanschap ze zijn gemaakt om lang mee te gaan tijdens Zijn, niet elkaars plezier… Een ieder is verplicht om zichzelf te behouden, en niet om zijn positie moedwillig te verlaten.”
– 
John Locke

“In geen enkele passage van de heilige canonieke boeken kan een goddelijk gebod of toestemming worden gevonden om ons eigen leven weg te nemen, of het nu is om het genot van onsterfelijkheid binnen te gaan, of om te mijden, of om onszelf van wat dan ook te ontdoen. Nee, de wet, correct geïnterpreteerd, verbiedt zelfs zelfmoord, waar staat: ‘Gij zult niet doden.’ Dit wordt vooral bewezen door het weglaten van de woorden “uw naaste”, die worden ingevoegd wanneer een valse getuigenis is verboden.”
– 
Augustinus

“Het is volkomen onwettig om zichzelf te doden… Daarom is zelfmoord in strijd met de neiging van de natuur en met liefdadigheid waarbij ieder mens zichzelf zou moeten liefhebben… Het leven is Gods geschenk aan de mens, en is onderworpen aan Zijn macht, Die doodt en maakt om te leven. Dus wie zichzelf van het leven berooft, zondigt tegen God… want het is alleen aan God om de dood en het leven uit te spreken.”
– 
Thomas van Aquino (“Summa Theologica”)

Onthoud dit: dat u in uw strijd niet alleen bent

“Hoe interessant zou het zijn om het verhaal te schrijven van de ervaringen in dit leven van een man die zelfmoord pleegde in zijn vorige leven; hoe hij struikelt over de eisen die zichzelf eerder hadden gesteld, totdat hij tot het besef komt dat hij moet voldoen die eisen. De daden van het vorige leven geven richting aan het huidige leven.”
– 
Leo Tolstoj
……. (Opmerking voor Leo: ik heb dat leven geleefd en het is minder interessant dan je denkt -EM)

Lees ook:   10 rare tekens dat je iemand uit je vorige leven hebt ontmoet

“Negen op de tien mannen zouden zelfmoord plegen.”
– 
Benjamin Franklin

‘Geweren zijn niet geoorloofd; stroppen geven af; gas stinkt verschrikkelijk. Dus je kunt net zo goed leven.’
– 
Dorothy Parker

“Er is in elke gek een onbegrepen genie wiens idee, dat in zijn hoofd straalde, mensen bang maakte, en voor wie delirium en zelfmoord de enige oplossingen waren voor de wurging die het leven voor hem had voorbereid.”
– 
Antonin Artaud

“Succes en falen zijn beide moeilijk te verdragen. Samen met succes komen drugs, echtscheiding, ontucht, pesten, reizen, meditatie, medicatie, depressie, neurose en zelfmoord. Met falen komt mislukking.”
– 
Joseph Heller

Ter nagedachtenis aan Kurt Cobain: “Hij had het allemaal. Een geweldige carrière als rockster, hordes aanbiddende fans, geld in de wazoo, een liefhebbende vrouw, een mooie dochter, een veelbelovende toekomst… en toch was zijn reactie op succes de ultieme mislukking.” : zelfmoord. Ondanks de liefde die hem aan alle kanten omringt: hij kon het niet zien, niet horen, kon het niet voelen. Het is liefde die ons laat leven. Het is liefde die ons aan het leven hecht. Het is liefde die ons door de donkere momenten van ons leven voert. Dus als je erover denkt om je leven te beëindigen, leer dan van Kurts fout. Neem even de tijd om om je heen te kijken. Je zult misschien verbaasd zijn om te zien dat er meer liefde om je heen is dan je weet en meer reden om te leven dan je je ooit zou kunnen voorstellen.”
 Gechanneld door Kurt Cobain

“Er is maar één echt serieus filosofisch probleem, en dat is zelfmoord. Beoordelen of het leven de moeite waard is om geleefd te worden, komt neer op het beantwoorden van de fundamentele vraag van de filosofie.”
– 
Albert Camus (“De mythe van Sisyphus”)

“Uiteindelijk is de dienst die de christen doet niet van hem, maar van Christus. Hij moet dus niet te sterk de last van verantwoordelijkheid voelen, want uiteindelijk kan hij alleen maar zeggen: ‘Wij zijn onnutte dienaren’. Deze kennis, verre van het remmen van actie, bevrijdt de christen in feite van dat afschuwelijke gevoel van verantwoordelijkheid dat zoveel hooggestemde humanisten tot wanhoop heeft gedreven, zelfs tot zelfmoord… Het gewetensvolle werk van de christen is zijn aandeel in de dienst van Christus; maar het is de dienst van Christus, en daarom hoeft de christen niet trots te zijn omdat hij geslaagd is of overweldigd omdat hij heeft gefaald. De dienst van Christus wordt op de allerhoogste wijze uitgedrukt in de schijnbare mislukking van het kruis.’
– 
Anthony T. Hanson (“De Kerk van de Dienaar”)

“Naarmate een man in morele kracht van karakter toeneemt, wordt zijn geweten gevoeliger; hij realiseert zich scherper de afstand die hem scheidt van het ideaal, en daarom drukt het gewicht van het schuldgevoel hem steeds zwaarder. Groei in goedheid doet dat Daarom betekent dit niet noodzakelijkerwijs meer geluk, integendeel, het kan een groter ongeluk betekenen. En zijn ongeluk neemt toe in verhouding tot de verheffing van zijn ethische normen, het einde van een man is ofwel Boeddha of zelfmoord als hij geen God kent. Terwijl als hij God kent, is het wanhoop of die bekering die, nadat hij zijn tranen op de borst van de Vader heeft weggevloeid, vandaar steeds nieuwe kracht krijgt om de strijd van het leven te strijden, zeker van de uiteindelijke overwinning.”
– 
Heinrich Weinel (“St. Paulus, de man en zijn werk”)

Tel je zegeningen en ga verder met leven

“Gezegend is een ieder die de Heer liefheeft, die zijn wegen bewandelt.”
– 
Bijbel: Psalmen (128:1)

“Jullie zijn goden; en jullie zijn allemaal kinderen van de Allerhoogste.”
– 
Bijbel: Psalm (82:6)

“Want zie, het koninkrijk van God is in u.”
– 
Jezus in de Bijbel: Lucas (17:21)

“Ja, al ga ik door het dal van de schaduw des doods, ik zal geen kwaad vrezen: want Gij zijt bij mij; uw staf en uw staf troosten mij.”
– 
Bijbel: Psalmen (23:4)

“En Levin, een gelukkige vader en een man in perfecte gezondheid, was verschillende keren zo dichtbij zelfmoord dat hij het koord verborg, uit vrees dat hij in de verleiding zou komen om zichzelf op te hangen, en bang was om met zijn geweer naar buiten te gaan, uit angst om zichzelf neer te schieten. Maar Levin schoot zichzelf niet dood en hing zichzelf niet op; hij leefde verder.”
– 
Leo Tolstoj (“Anna Karenina”)

“Men wordt niet verlicht door lichtfiguren voor te stellen, maar door de duisternis bewust te maken.”
– 
Carl G. Jungo

“Als ik geen gevoel voor humor had, had ik al lang zelfmoord gepleegd.”
– 
Mohandas K. Gandhi

“Als alle verwensingen van het leven verdwenen zijn, sluipt de lafaard dood, leven de dapperen voort.”
– 
George Sewell (“De Zelfmoord”)

“De ultieme maatstaf van een man is niet waar hij staat op momenten van comfort, maar waar hij staat in tijden van uitdaging en controverse.”
-Martin 
Luther King jr.

“‘Kom, laten we opgaan naar de berg des Heren, opdat Hij ons Zijn wegen moge leren’ (Jesaja 2:3). ‘Laat het Woord van God in u wonen’ (1 Korintiërs 3:16). denk er dagelijks over na – er zal altijd een nieuw vuur worden gevonden om het hart op te wekken, maar we glippen elke dag uit. Het vlees, de zonde, de dood en de wereld vallen ons aan. Geen moment zijn we veilig: omdat zonden ons aan alle kanten omringen en verzwakken goddelijke gevoelens. Bovendien vervolgt de wereld ons. Het is dus noodzakelijk om voortdurend het Woord van God te horen, zodat onze gevoelens verlicht kunnen worden. ‘Leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van het kwaad’ (Matteüs 6:13). Wij moet elke dag door het Woord leven zoals het lichaam door voedsel leeft. Een terugkeer naar het Woord beschermt tegen zonden. Het hart maalt altijd. Als het graan, namelijk het Woord van God, goed is; het brood, namelijk je leven, zal goed zijn. 
– 
Maarten Luther

Gebed tot God voor degenen die willen blijven leven
“Vader, ik ontvang nu Uw levensadem in mijn sterfelijk lichaam. Ik hef mijn handen naar U op om het te ontvangen; ik vestig mijn hoop erop en geef mijn leven volledig aan U. Vanaf deze dag bid ik dat U zal mij de genade en wijsheid geven om mijn hart ijverig te bewaken, U te gehoorzamen en elk plan van de vijand te weerstaan. Ik draag alles wat ik ben aan U op en ik heb het volste vertrouwen dat U in staat bent buitengewoon, overvloedig te doen boven alles wat ik kon vraag of denk ooit. Heer, stuur me de hulp die ik nu nodig heb. Wijs me de weg. Ik dank u voor de liefde die u mij hebt geschonken en ik bid dat ik voor de rest van mijn leven diezelfde liefde zal tonen, genade en vergeving voor iedereen om me heen. Amen!”
– 
Mercy Aiken

Gerelateerde artikelen

Back to top button