web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Londenaren protesteren tegen stijgende energieprijzen

Activisten van de Nationale Assemblee-beweging gingen naar een anti-regeringsprotest in het centrum van Londen vanwege een sterke stijging van de elektriciteits- en gasprijzen, meldt RIA Novosti-correspondent .
Ze verzamelden zich voor de residentie van de premier in Downing Street en eisten het aftreden van Boris Johnson en de hele conservatieve regering.
Naast Londen maakte de Nationale Assemblee aandelen bekend in twee dozijn van de grootste steden van het land, waaronder Liverpool en Manchester .
Sinds 1 april is de prijsdrempel voor gas en elektriciteit in het VK fors verhoogd – met 54 procent in één keer. Het besluit werd al in februari genomen, maar trad pas nu in werking, aangezien de toezichthouder de prijsdrempel twee keer per jaar actualiseert: voor april-september en voor oktober-maart. Leveranciers mogen dit cijfer niet overschrijden.
Zo zullen de energiekosten van de Britten met gemiddeld 700 pond per jaar stijgen en zo’n tweeduizend bedragen. Hierdoor bereikte de inflatie op jaarbasis in februari een recordhoogte van 30 jaar in Groot-Brittannië – 6,2 procent.
Uit de resultaten van een onderzoek van de National Statistical Service blijkt dat de inwoners van het land flink moeten bezuinigen: meer dan de helft van de respondenten zegt te besparen op niet-essentiële goederen, 34 procent op gas of elektriciteit, 31 procent op voedsel en essentiële goederen nodig hebben.
Lees ook:   Stem je ook mee met ''wat stem je''
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien