web analytics

Belgin Sarilmişer Turkse zangeres

https://www.rtlnieuws.nl/columns/column/5295645/bergen-turkse-film-zangeres-verminkt-gedood-femicide

Heftig verhaal!

Een flinke lok getoupeerd haar voor het rechteroog: zo wilde ik mijn kapsel als jong meisje. Uren stond ik voor de spiegel om er net zo uit te zien als Bergen. Ze zag er prachtig uit, met haar elegante avondjurken, haar make-up en haar wilde bos haar. Mijn ouders hadden een elpee van de zangeres en die draaide ik als tiener grijs. Ik wilde Bergen zijn, ik adoreerde haar.

Pas onlangs kwam ik erachter waarom ze die lok altijd voor haar rechteroog droeg. Haar man had zuur over haar gezicht gegooid toen ze 23 jaar oud was, waardoor haar beide ogen en een flink deel van haar lichaam beschadigd werden. Ze werd zelfs permanent blind aan haar rechteroog. Daarom bedekte ze dat oog altijd met een lapje en deed ze dus haar haren voor haar gezicht. Maar als kind, toen ik zo’n grote fan was van Bergen, had niemand me dit ooit verteld.

Bergen, die in het dagelijks leven Belgin Sarilmişer heette, was een bekende Turkse arabesk-zangeres die volle zalen trok. Haar man was jaloers en wilde niet dat zijn vrouw nog optrad. Hij gooide zuur in haar gezicht. Hij werd hiervoor berecht en draaide voor twaalf jaar de gevangenis in.

Bergen bleef gewoon optreden, met een grote lok voor haar gezicht dus, of een grote zonnebril op. Nadat hij was vrijgelaten, kwamen hij en Bergen weer bij elkaar. Op 14 augustus 1989 vermoordde hij haar. Als ze niet van mij is, dan is ze van niemand, zei hij daarover. Bergen werd slechts 30 jaar oud. De Turkse media bezochten hem. Hij gaf aan dat hij geen spijt had van zijn daden en dat hij het opnieuw zou doen.

Lees ook:   Hoe verberg jij je onzekerheid!

Lees het hele verhaal via de link hierboven

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button