web analytics
...
Maatschappij & Psyche

Liefde op het eerste gezicht

Falling in love  op het eerste gezicht is een van die dingen die je ofwel geloven kan of niet. Het concept ervan is zo sprookjesachtig, het is bijna moeilijk te geloven dat het ook echt kan gebeuren. Maar volgens gegevens van Match’s Singles in America-onderzoek komt liefde op het eerste gezicht meer voor dan je waarschijnlijk denkt. “Liefde op het eerste gezicht is relatief eenvoudig uit te leggen,” zei Match’s belangrijkste wetenschappelijk adviseur en biologisch antropoloog, Dr. Helen Fisher , in een persbericht. “Romantische liefde loopt langs bepaalde elektrische en chemische paden door de hersenen die onmiddellijk kunnen worden geactiveerd.”

Ik kan alleen maar verliefd worden op iemand at first sight!
De rest interesseert me niets.
Lastig ja!
Heel lastig, maar ja, zo ben ik.  Dus tot nu toe heb ik het nog niet echt gevonden. Is dat erg? Neuh…jammer, soms wel… Maar als Rammin is dit zelfs ook nog vrij normaal ”love at first sight”.

Bijna 34 procent van de singles zegt op het eerste gezicht verliefd te zijn geworden, ontdekte Match. En meer mannen (41 procent) zeggen dat ze het hebben meegemaakt dan vrouwen (29 procent),

Uit een studie die eerder dit jaar in The Journal of Social Psychology werd gepubliceerd, bleek dat mannen doorgaans zeggen dat ze veel sneller verliefd worden dan vrouwen. Volgens Fisher laten statistieken zien dat mannen veel vaker liefde op het eerste gezicht ervaren dan vrouwen, omdat ze misschien meer visueel zijn. Dat is waarschijnlijk de reden waarom alleenstaande mannen tien procent meer geneigd waren om in liefde op het eerste gezicht te geloven.

Lees ook:   Bijzondere mensen, vrouw ontwaakt na 20 jaar coma

“Het is een fundamentele drive, zoals dorst en honger,” zei Fisher. “Voedsel en water houden je vandaag in leven; romantische liefde leidt tot binding, paring en het sturen van je DNA naar morgen. In feite spreekt poëzie over de hele wereld over liefde op het eerste gezicht. Zelfs andere wezens voelen zich onmiddellijk tot elkaar aangetrokken. Maar ook culturele factoren spelen altijd een rol.” Dit betekent dat als je klaar en open bent om verliefd te worden, “Dan, boem – het is natuurlijk.”

Maar hoe weet je dat het liefde op het eerste gezicht is? Hier zijn vijf signalen van Match’s datingexpert Rhonda Richards-Smith .

1

Je voelt je een beetje misselijk als je ze ontmoet

614e496bdca8e6f710105d505a9dc692 via Angel-Wings

Als je je een beetje misselijk voelt bij het ontmoeten van iemand tot wie je je aangetrokken voelt, kan het heel goed liefde op het eerste gezicht zijn. Volgens Richards-Smith komt dat omdat onze gevoelens invloed kunnen hebben op ons spijsverteringsstelsel. “Het is heel gewoon om vlinders of andere fysieke sensaties te voelen”, vertelt ze aan Bustle.

Dit gebeurt omdat er een sterke darm-hersenverbinding is , meldt Harvard Health. Omdat je maag en hersenen nauw samenwerken, kunnen gevoelens van woede, geluk, verdriet en angst allemaal fysieke symptomen in je darmen veroorzaken. Dus het misselijkmakende gevoel van vlinders in je buik dat je krijgt, kan het gevolg zijn van de opgetogenheid en angst die je voelt als je iemand ontmoet waar je echt van houdt.

2

Je wilt alles over hen weten

001b6a1b99c104ca003e46a303e6a18c via Angel-Wings

Heb je ooit iemand ontmoet en wilde je gewoon alles over diegene weten? Als dat zo is, is dat een heel goed teken. “Een oprechte fascinatie voor een persoon en hun gedachten over elk onderwerp is een duidelijke indicatie dat je op dat moment voor hen zou kunnen vallen”, zegt Richards-Smith.

Je echt tot iemand aangetrokken voelen, betekent niet altijd dat je een goede match zult zijn. Iemand leren kennen is de enige manier om te zien of je compatibel bent. Volgens studies is het hebben van een nieuwsgierigheid om meer over iemand te weten te komen een heel goed teken dat je meer contact met die persoon wilt hebben. Zo ontdekte een onderzoek uit 2011, gepubliceerd in de Journal of Personality , dat mensen een band met en intimiteit met anderen creëren als ze oprecht nieuwsgierig naar hen zijn. Nieuwsgierigheid leidt tot het stellen van meer vragen, wat vervolgens leidt tot intieme gesprekken. Minder nieuwsgierige mensen daarentegen zullen het eerder bij small talk houden.

3

Zij zijn de enige persoon die je ziet

f01b2fbe5f2e4e58d3ba10f8b01f0fc9 via Angel-Wings

“Als het gevoel wederzijds is, zullen je ogen vaak op elkaar gericht zijn, waardoor je vermogen om iemand of iets anders te horen of te zien dempt”, zegt Richards-Smith. Als het gaat om liefde en aantrekkingskracht, is oogcontact alles. Een studie uit 2018, gepubliceerd in de Archives of Sexual Behavior, heeft uitgewezen dat wanneer je je tot iemand aangetrokken voelt , je er zoveel mogelijk naar gaat kijken. Oogcontact houden is ook een geweldige flirttechniek – het laat iemand weten dat je geïnteresseerd bent in wat ze te zeggen hebben. Dus je ogen richten op iemand tot wie je je aangetrokken voelt, kan je het gevoel geven dat je verliefd wordt .

4

Je zult een gevoel van vertrouwdheid voelen

b9639098810fee2f9adbd354a1f8b588 via Angel-Wings

Wanneer je liefde op het eerste gezicht ervaart, is het heel gewoon om het gevoel te hebben dat je deze persoon al eerder hebt ontmoet. Niets voelt geforceerd. Het lijkt allemaal vanzelfsprekend comfortabel tussen jullie twee. “Dit kan ongelooflijk krachtig zijn, omdat je voelt dat je connectie met deze persoon mogelijk al bestond vóór je eerste ontmoeting”, zegt Richards-Smith.

Het is moeilijk om een ​​band met iemand op te bouwen als je constant een nerveus wrak om hen heen bent. Maar als je helemaal ontspannen bent, kun je jezelf zijn. Dat betekent dat je onderwerpen naar voren kunt brengen waarin je echt geïnteresseerd bent of je mening kunt delen zonder bang te hoeven zijn om beoordeeld te worden. Je meteen op je gemak voelen bij iemand is een geweldig teken dat je misschien het soort chemie hebt dat bedoeld is om lang mee te gaan .

5

Je vindt hun manieren superaantrekkelijk

c00403343e77a7a20dde3cfcbd82f786 via Angel-Wings

“De maniertjes van iemand anders aantrekkelijk vinden, is een veelbetekenend teken van verliefd worden”, zegt Richards-Smith. De manier waarop iemand loopt, praat of lacht kan ongelooflijk aantrekkelijk zijn en kan je een onmiddellijke band doen voelen. Volgens Margaux Cassuto vertelt relatie-expert en koppelaar aan Bustle dat liefde zowel vergevingsgezind als blind is. “Het overzien van iemands eigenaardigheden of zelfs verloofd zijn met iets dat ons anders in de tegenovergestelde richting zou sturen, is een goede indicatie dat het liefde op het eerste gezicht is”, zegt ze.

Er zijn meer fysieke tekenen dat je je op het eerste gezicht tot iemand aangetrokken voelt, zoals het versnellen van je hart, het opwarmen van je lichaamstemperatuur en de glimlach die maar niet van je gezicht verdwijnt. “Je zult je opgewonden voelen en je lichaam laat het zien omdat je hersenen endorfines vrijgeven (dopamine, oxytocine, serotonine)” , vertelt Susan Golicic, PhD, gecertificeerde relatiecoach en mede-oprichter van Uninhibited Wellness , aan Bustle. “Dit is je lichaam dat je vertelt dat er aantrekkingskracht en een verbinding is. Dit is dat ‘je weet het gewoon’-gevoel.”

Hoewel het duidelijk is dat je lichaam van nature op een bepaalde manier reageert wanneer je iemand aantrekkelijk ontmoet, is het dan eigenlijk liefde? “Er is op het eerste gezicht geen manier om te weten of dit het geval is”, zegt Golicic. “Er moet veel meer over de andere persoon worden geleerd om echt van hem te houden. Maar dat kan snel gebeuren, afhankelijk van hoeveel tijd er samen wordt doorgebracht en hoe open en eerlijk de twee met elkaar zijn.” Het is dus mogelijk dat er liefde zal plaatsvinden, vooral als de opwinding elke keer dat je elkaar ziet voortduurt.

Liefde heeft tijd nodig om zich te ontwikkelen. Maar dat betekent niet dat je die eerste band die je met iemand voelt, moet negeren. Als je in liefde op het eerste gezicht gelooft, laat dan niemand, laat staan ​​de wetenschap , je vertellen dat het niet echt is. Immers, Prins Harry zei dat hij wist Meghan Markle was “The One” de allereerste keer dat ze elkaar ontmoetten. Dus het kan gebeuren, toch?

-Wat ik het ergste vond als ik verliefd was, dat ik een schok kreeg altijd in mijn zonnevlecht of hartchakra als ik ze tegenkwam, soms zo erg dat het leek of ik een energetische opmieter kreeg in dat gebied hahaha…wat een ellende.
Vervolgens stond ik als een verlamde vogel te kijken naar die kater…

Oké dat was voor mij een intens dubbelzinnige opmerking, gelukkig snap ik die alleen zelf 🙂 Toch?

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om het internet verkeer te analyseren. We moeten ook informatie delen over uw bezoek aan onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept