web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & Psyche

Waarom bitterheid en woede zelf toegebrachte wonden veroorzaken die dodelijk kunnen zijn

b5c837b1854049012b4cee94ce812343 AnGel-WinGs.nlBitterheid is als het drinken van gif en wachten tot de ander sterft. Vasthouden aan woede is als een hete kool vastpakken met de bedoeling deze naar iemand anders te gooien, behalve dat jij degene bent die verbrandt. Zowel bitterheid als woede kunnen leiden tot zelf toegebrachte wonden die soms letterlijk dodelijk kunnen worden.

Boeddha zei ooit: “Je zult niet worden gestraft voor je woede; je wordt gestraft door je woede. Dit is heel waar, en manifesteert zich mentaal, emotioneel en zelfs fysiek. Toen Eckhart Tolle zei: “Waar woede is, is er altijd pijn daaronder”, verwees hij misschien niet expliciet naar de fysieke repercussies van langdurige woede, maar er zijn talloze wetenschappelijke onderzoeken geweest die ons laten zien dat dit precies is wat er is gebeurd.

 

Dat wil niet zeggen dat tijdelijke woede ‘slecht’ of ‘negatief’ is, maar die aanhoudende woede waar we niet doorheen laten stromen, is het probleem. Het komt vast te zitten, opgekropt en vast te zitten, wat leidt tot bitterheid, die werkt als een gif dat langzaam leidt tot enorm, vaak lichamelijk lijden.

Hoe bitterheid en woede het DNA beïnvloeden

De gevoelens die we elke dag ervaren, die we ook op anderen en de rest van de wereld projecteren, kunnen de structuur van ons DNA zelf beïnvloeden! Onderzoek gedaan aan het Institute of HeartMath heeft aangetoond dat wanneer gevoelens van liefde, dankbaarheid en waardering worden gevoeld, DNA zichzelf ontspant en afwikkelt om langer te worden. Aan de andere kant, wanneer gevoelens van woede, frustratie, stress of angst worden ervaren, verstevigt het DNA zich en wordt het korter. Sommige DNA-codes worden zelfs uitgeschakeld tijdens dergelijke negatieve emotionele toestanden. Het goede nieuws is dat deze schadelijke effecten kunnen worden teruggedraaid door de positieve emotionele toestanden te voelen.

Negatief geladen emotionele toestanden zoals woede , frustratie, agressie en woede hebben keer op keer aangetoond dat ze een breed scala aan ziekten, aandoeningen en stoornissen in het lichaam manifesteren. In het boek The Emotion Code van Dr. Bradley Nelson staat het fascinerende idee dat emotioneel geladen gebeurtenissen die zich op een bepaald punt in ons leven hebben voorgedaan, letterlijk kunnen vastlopen als ‘vastzittende emoties’ in ons lichaam, wat kan leiden tot pijn, ziekte en ziekte. Dr. Nelson was zelfs in staat om de specifieke gebieden in het lichaam te lokaliseren waar emoties vast komen te zitten als gevolg van een bepaalde ervaren emotie, zoals het gevoel van verlatenheid dat zich manifesteert als een opgesloten emotie in het hart of de dunne darm.

Lees ook:   Deze vrouwen hebben al jaren geen daglicht gezien

Niet iedereen manifesteert echter op dezelfde manier kwalen als gevolg van hun gedachten. Zoals Choa Kok Sui opmerkte in het boek Pranic Healing: “Het lijkt erop dat een bepaald type negatieve emotie zich kan manifesteren als een bepaald type ziekte bij de ene patiënt, maar zich kan manifesteren als een ander type ziekte bij een andere.”

Herhaalde gevoelens van frustratie kunnen zich bij de ene persoon manifesteren als een maagzweer, terwijl dit bij een andere persoon zich kan ontwikkelen als een hartaandoening . Als alles is gezegd en gedaan, is de universele wet nog steeds van toepassing, namelijk dat negatieve energie in de vorm van onze gedachten een negatief effect zal hebben op ons fysieke lichaam.

Naarmate we verder in het huidige heden komen, worden er steeds meer ontdekkingen gedaan met betrekking tot de relatie tussen lichaam en geest met betrekking tot gedachten die in dingen veranderen. Hier zijn er een paar:

  • Het risico op een hartaanval wordt meer dan verdubbeld onder degenen die vaak boos worden.
  • De grootste voorspeller van een hartstilstand en hartaanvallen is het niveau van psychologische stress dat iemand ervaart.

Volgens een onderzoek van Harvard uit 2006 zijn 10 miljoen volwassen mannen in de Verenigde Staten zo boos dat ze ziek zijn. In feite heeft hun ziekte een naam: intermitterende explosieve stoornis of IED. Het wordt al sinds 1980 erkend, maar bestaat al millennia voordat mensen de feiten van de zaak ontdekten.

Behalve dat een persoon vol woede en woede een onmiddellijke bedreiging vormt voor eigendommen of mensen die zich op zwaaiende afstand bevinden, is er ook intern ernstige schade. Mensen die regelmatig woede-uitbarstingen ervaren, blijken een grotere kans te hebben om te overlijden aan een hartaandoening of beroerte.

Lees ook:   Britse pedo bende misbruikte baby's

Volgens een onderzoek van Harvard uit 2004 worden elk jaar zelfs meer dan 30.000 hartaanvallen veroorzaakt door kortstondige woede. “Mensen die veel woede hebben, investeren veel energie in het beheersen ervan, en dat soort wrijving vergroot waarschijnlijk de kans op een hartaanval”, zegt Charles Spielberger, Ph.D., een University of South Florida psycholoog die de meest gebruikte test heeft ontwikkeld om woede te meten. “Hoe intenser de woede, hoe groter de kans op een hartaanval.” Andere onderzoeken hebben aangetoond dat boze mannen drie keer meer kans hebben op het ontwikkelen van vroegtijdige hart- en vaatziekten, zes keer meer kans op een vroege hartaanval en drie keer meer kans op een beroerte.

Andere fysieke effecten van bitterheid en woede

Om dit punt naar huis te brengen, zijn hier verschillende andere bewezen voorbeelden van hoe negatieve gedachten zich manifesteren bij ziekte in het lichaam.

  • Uit een onderzoek van de Harvard Medical School onder 1.623 overlevenden van hartaanvallen bleek dat wanneer proefpersonen boos werden tijdens emotionele conflicten, hun risico op volgende hartaanvallen meer dan het dubbele was van dat van degenen die kalm bleven.
  • Drie 10-jarige studies concludeerden dat emotionele stress meer voorspellend was voor overlijden door kanker en hart- en vaatziekten dan roken; mensen die niet in staat waren om effectief met hun stress om te gaan, hadden een 40% hoger sterftecijfer dan niet-gestresste personen.
  • In een onderzoek onder 5716 mensen van middelbare leeftijd hadden degenen met het hoogste zelfregulatievermogen meer dan 50 keer meer kans om 15 jaar later in leven te zijn en zonder chronische ziekte dan degenen met de laagste zelfregulatiescores.

In het boek Pranic Healing is er een meer subtiele kijk op hoe onze gedachten en emoties ons welzijn beïnvloeden. Het volgende is een citaat uit het boek hierover:

“Boosheid en intense zorgen maken het hele bioplasmatische lichaam ontkracht, zodat het vatbaar wordt voor allerlei ziekten. Negatieve emoties veroorzaken verstoringen in het bioplasmatisch lichaam waardoor het hele fysieke lichaam ziek wordt. Het kan zijn dat u heeft ervaren dat u zich na intense woede of een intense woordenwisseling lichamelijk uitgeput voelde of ziek werd. Dit komt doordat zowel het bioplasmatische als het zichtbare fysieke lichaam prana wordt afgevoerd en vatbaar wordt voor infectie. “

 Hoe te genezen van de gevolgen van bitterheid en woede

Er zijn een aantal manieren waarop u uw lichaam kunt genezen als u te lang bitter of boos bent geworden. Een effectieve methode die ik vaak leer over betrokken diep ademhalen.

Lees ook:   Als een rat in de val met de digitale euro!

Diep ademhalen

Diep ademhalen is het eenvoudigste van alle tools, maar het belangrijkste. Adem is leven . Zonder dit kan ons lichaam meestal niet langer dan een paar minuten overleven. Diepe ademhaling is op verschillende manieren ongelooflijk gunstig, een daarvan is het wegnemen van het gevoel van woede of een andere negatieve emotie.

Hier is een goede starttechniek voor diep ademhalen:

  • Adem een ​​minuut lang diep in en uit
  • Haal diep adem
  • Houd uw adem vier seconden in
  • Adem uit

Je kunt jezelf timen of het niet laten doen als dat je angst zou bezorgen. Het is niet belangrijk om het precies een bepaalde hoeveelheid tijd te hebben, maar om ervoor te zorgen dat je lang genoeg diep kunt ademen om een ​​staat van innerlijke rust te voelen. Aan het einde even de adem inhouden is de kers op deze taart van rust.

Deze methode zal je innerlijke rust brengen en er zal veel minder de wens zijn om negatief op een situatie te reageren. Probeer dit zelf uit en zie de resultaten van deze eenvoudige maar krachtige techniek. Het is een snelle manier om met een moeilijke situatie van dit moment om te gaan, en als u al lange tijd woede of bitterheid voelt.

Niet-fysieke gedachten en emoties hebben beide invloed op het fysieke lichaam. Dat is de reden waarom door opmerkzaam te worden en je bewustzijn te vergroten, je zal helpen voorkomen dat je lijdt onder de gevolgen van het te lang laten aanhouden van woede, evenals het vermijden van de gifpil die we bitterheid noemen. Wanneer u diep ademhaalt, kunt u uw lichaam genezen en ervoor zorgen dat uw lichaam in zijn optimale staat van zijn blijft.

https://wakeup-world.com/2021/03/05/why-bitterness-and-anger-create-self-inflicted-wounds-that-can-be-lethal/

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien