...

18 juni 2021

 

Laborant gedood door hersen vernietigende ziekte 7 JAAR na accidentele prik

Een nieuwe studie heeft duidelijk gemaakt waarom een ​​vrouw enkele jaren na het doorboren van haar huid met besmette laboratoriumapparatuur een dodelijke hersenziekte ontwikkelde die verband hield met de gekkekoeienziekte.

Een nieuwe studie ontdekte een vrouw in Frankrijk die een zeldzame en dodelijke hersenziekte ontwikkelde door onbedoelde laboratoriumblootstelling aan de eiwitten die de gekkekoeienziekte veroorzaken .

De eerste blootstelling vond plaats in mei 2010, toen de toen 24-jarige technicus ” bevroren delen van de hersenen van transgene muizen behandelde die het menselijke prioneiwit tot overexpressie brachten” als onderdeel van haar werk, volgens het rapport.

Prionen zijn het type eiwit achter de gekkekoeienziekte. In dit geval wordt gedacht dat de vrouw haar vinger prikte op een laboratoriuminstrument dat besmet was met boviene spongiforme encefalopathie (BSE).

Zeven jaar later kreeg ze brandende pijn in haar rechterschouder en nek, die de volgende zes maanden intenser werd en zich over de rechterkant van haar lichaam verspreidde. In januari 2019 leed de onderzoeker aan depressie, angst en gehoorstoornissen, evenals visuele hallucinaties.

Binnen 19 maanden na het begin van de symptomen was de patiënt overleden. Volgens de studie had de vrouw de ziekte van Creutzfeldt-Jakob (CJD) ontwikkeld, een dodelijke hersenstoornis veroorzaakt door prionen.

Het onderzoek onderzocht twee mogelijke verklaringen voor de relatief lange periode van haar achteruitgang. Een theorie is dat de patiënt als kind mogelijk besmette runderproducten heeft geconsumeerd, omdat zij aan het begin van de Franse BSE-uitbraak bij runderen is geboren.

De andere theorie is dat, aangezien de laatste twee mensen die in het VK en Frankrijk op een dergelijke manier stierven in 2014 en 2013, de overdracht in dit geval waarschijnlijker was vanwege iets unieks voor de patiënt. Uit de studie bleek dat dit plausibeler was ‘aangezien de prionstam die ze had behandeld consistent was met de ontwikkeling van variant CJD’.

Het voegde er ook aan toe dat er in de toekomst meer moet worden gedaan om onderzoekers in laboratoriumomgevingen te beschermen.

Lees ook:   De nieuwe moderne ouderen!

https://www.rt.com/news/494302-lab-worker-disease-7years-after-work/

Gerelateerde berichten