web analytics

Meisjes in de VS gaan nu twee jaar eerder in de puberteit dan vorige generaties

902411180def83e7f0375f39df37112e via Angel-WingsEr is iets vreemds aan de hand met Amerikaanse meisjes die om onbekende reden nu eerder in de puberteit komen dan generaties van hun ouders en grootmoeders.

Het nieuws heeft al een nieuwe impuls gegeven aan complottheorieën over hormonen in Amerikaans voedsel en de effecten van GGO’s op het menselijk lichaam.

Sommige deskundigen zijn van mening dat een epidemie van obesitas bij kinderen, slechte voeding of kindermishandeling de oorzaak kan zijn, maar over het algemeen weet niemand precies wat een dergelijke anomalie veroorzaakt.

Voorheen was de gemiddelde leeftijd van puberteit voor Amerikaanse meisjes (het begin van de menstruatie, groeiende borsten, enz.) 12 jaar oud, maar nu is dit gedaald tot 10 jaar.

Artsen noemen al de nadelen van deze veranderingen, waaronder een verhoogd risico op borst- of baarmoederkanker als gevolg van vroege ontwikkeling, evenals geestelijke gezondheidsproblemen als gevolg van een niet-passende ontwikkeling van de hersenen en het lichaam.

Dr. Marcia German- Giddens , een volksgezondheidsexpert aan de Universiteit van North Carolina, luidde voor het eerst alarm over massale vroegtijdige puberteit bij meisjes in de Verenigde Staten, toen ze begon met het verzamelen en verwerken van gegevens over meer dan 17 duizend Amerikaanse meisjes.

Ze ontdekte dat de gemiddelde leeftijd van puberteit daalde tot 10 jaar, en vond ook enkele meisjes die al op 6 jaar (!) met de puberteit begonnen.

Haar onderzoek interesseerde veel andere medische experts en ze begonnen hun eigen databases te creëren en hun studies uit te voeren, wat de trend bevestigde. Ze ontdekten ook dat het onmogelijk was om een ​​exacte reden voor deze verschuiving te geven, omdat deze het gevolg kan zijn van veel factoren tegelijk.

Lees ook:   (Werkelijke) actie ondernemen op scholen!

De meest voorkomende oorzaak is obesitas. In de Verenigde Staten wordt al enkele jaren gesproken over de echte zwaarlijvigheidscrisis in het land, ook onder kinderen. Ongeveer 20% van de jonge Amerikanen van 2 tot 19 jaar lijdt aan zwaarlijvigheid, en de meest kritieke leeftijd is van 6 tot 11 jaar oud, precies wanneer de vroege puberteit begint.

Paula Newman, een pediatrische endocrinoloog aan de Universiteit van Maryland, zegt dat dit misschien geen toeval is en legt uit dat vetcellen hormonale eigenschappen hebben en dat meisjes met overgewicht of obesitas op jongere leeftijd chemicaliën beginnen te produceren die de puberteit veroorzaken.

Zodra deze chemicaliën in de bloedbaan komen en zich uiteindelijk ophopen in de eierstokken, beginnen ze oestrogeen te produceren. Oestrogeen veroorzaakt op zijn beurt borstontwikkeling en andere fysieke veranderingen die uiterlijk erop wijzen dat een meisje door het puberteitsproces gaat.

Deze hypothese kan verklaren waarom het aantal vroegtijdige puberteit en is gestegen tijdens de COVID-19-pandemie. Uit een studie die in april in het Italian Journal of Pediatrics werd gepubliceerd, bleek dat het percentage vroegrijpe puberteit in 2020 en 2021 2,5 keer is gestegen in vergelijking met voorgaande jaren

Newman zegt dat haar kliniek ook een toename ziet, niet alleen in obesitas bij kinderen, maar ook in prediabetes en type 2-diabetes bij kinderen tijdens Covid – beide aandoeningen worden ook geassocieerd met gewichtstoename en ongezonde voeding.

“Tijdens deze pandemie zijn een zittende levensstijl, gebrek aan activiteit, meer snacken, meer ongezonde snacks en meer bestellingen voor voedselbezorging ontstaan”, zegt Newman, die de toegenomen prevalentie van deze aandoeningen verklaart.

Lees ook:   Foto piemel sturen niet strafbaar

Covid heeft ertoe geleid dat veel kinderen meer tijd binnenshuis doorbrengen in plaats van regelmatig te spelen en te sporten. Niet fysiek op school zijn, maar online onderwijs doen, het kind beweegt minder, en thuis meer tussendoortjes gedurende de dag.

Maar Newman is er nog steeds niet zeker van dat obesitas het grootste probleem is van de vroege puberteit. Ze gelooft dat deze verandering te wijten kan zijn aan verschuivingen in biologische processen en demografie. Het percentage van de blanke bevolking in de VS daalt elk decennium, en zwarte en Spaanse meisjes beginnen over het algemeen een jaar eerder met de puberteit.

Ondertussen hebben complottheoretici op sociale netwerken al GGO’s de schuld gegeven van dit probleem, en in het bijzonder Monsanto , een leider in de productie en verkoop van zaden van transgene gewassen. In de VS controleert Monsanto 80% van de GM-maïsmarkt en 93% van de transgene sojabonenmarkt.

Er zijn ook beschuldigingen geuit tegen Amerikaanse rundvlees- en kippenproducenten die, volgens complottheoretici, dieren en vogels injecteren met hormonale medicijnen zodat ze sneller groeien en meer massa krijgen.

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button