web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & Psyche

Internet Junkies de toekomst

Hersenscans onthullen structurele verschillen bij mensen met “Smart Phone Addiction”

De feiten:Een nieuw onderzoek dat onlangs is gepubliceerd door Duitse onderzoekers van de universiteit van Heidelberg, laat verschillen in hersenstructuur zien tussen mensen met ’toevoeging van smartphones’ in vergelijking met mensen zonder.
Reflecteren op:Zit uw kind constant op zijn smartphone? Zijn ze verslaafd?
Kinderen die vandaag de wereld binnenkomen, worden geboren in een zee van technologie waar hun ouders nooit mee zijn opgegroeid. Daarom weten we niet echt welke gevolgen deze technologieën op de lange termijn kunnen hebben voor deze generaties naarmate ze ouder worden. Voorlopig onderzoek toont echter al reden tot zorg, en een van de nieuwste voorbeelden is afkomstig van een onderzoek dat in het tijdschrift Addictive Behaviors is gepubliceerd via Duitse onderzoekers.

De onderzoekers onderzochten 48 deelnemers met behulp van MRI-beeldvorming, en 22 van de deelnemers hadden smartphoneverslaving (SPA) en 26 van hen waren niet-verslaafden. De belangrijkste bevindingen waren dat individuen met SPA een “significant lager” grijze-stofvolume (GMA) in de insula en in bepaalde regio’s van de temporale cortex vertoonden in vergelijking met de individuen zonder smartphoneverslaving, bekend als de controles. Ten tweede was de activiteit van de rechter anterior cingulate cortex (ACC) “significant lager” bij personen met SPA in vergelijking met controles. Ten derde vonden de onderzoekers associaties tussen de smartphone-verslavingsinventaris (SPAI) -scores en GMV, evenals de amplitude van laagfrequente fluctuaties (ALFF), geconvergeerd op de ACC.

De auteurs schreven dat:

De huidige studie levert eerste bewijs voor gemeenschappelijke neurale onderbouwende mechanismen van gedragsverslaving bij personen met SPA. Deze studie heeft duidelijk evenveel replicatie nodig als uitbreiding in grotere cohorten, inclusief longitudinale beoordelingen, ecologische momentane beoordeling en taakgebaseerde functionele MRI. Tegelijkertijd biedt deze studie belangrijke gegevens en voorlopig bewijsmateriaal, wat wijst op verslavingsgerelateerde verschillen in neurale processen in de context van smartphonegebruik, met name met betrekking tot het salience-netwerk. Gezien het wijdverbreide gebruik en de toenemende populariteit van smartphones, daagt de huidige studie aannames uit over de onschadelijkheid van smartphones, althans bij personen met een verhoogd risico op het ontwikkelen van verslavend gedrag.

Lees ook eens:   Ramen open en veilig voelen!

Het zou zorgelijk moeten zijn dat er werkelijke structurele veranderingen in de hersenen zijn die correleren met het gebruik van smartphones bij personen die verslaafd zijn in vergelijking met de hersenen van degenen die dat niet doen.

De studie gaat in op wat elk hersengebied geassocieerd is met betrekking tot gedrag, intelligentie, etc.

In China raken tieners bijvoorbeeld verslaafd aan elektronische schermen. Of het nu met hun telefoon, computer of videogames is, veel jonge mensen brengen talloze uren voor een scherm door zonder de moeite te nemen om te eten of slapen, soms onthouden ze zelfs hun drang om de badkamer te gebruiken.

Volgens een blograpport gepubliceerd door de New York Times , “zijn velen de echte wereld als nep gaan zien.” ( bron )

In China wordt dit fenomeen eigenlijk als een klinische aandoening beschouwd en als gevolg hiervan zijn een aantal revalidatiecentra opgericht waar jongeren die verslaafd zijn aan schermen volledig geïsoleerd zijn van alle media. Hoewel het succes van deze behandelcentra nog onbekend is, schetst het een donker beeld van het technologische tijdperk waarin we leven en lijkt het niet goed te voorspellen voor onze toekomst.

Studies in China tonen aan dat mensen die meer dan 6 uur op internet doorbrengen voor iets anders dan werk of studie waarschijnlijk verslaafd raken. Hieronder staat een trailer voor de documentaire ‘Web Junkies’, die licht werpt op dit verontrustende aspect van het moderne leven:

Lees ook eens:   Ervaar jij vaccinatiedwang? Meld het hier

INSCHRIJVEN
Het is niet alleen China, dit soort dingen wordt overal ter wereld gezien:

“Hoewel internetverslaving hier nog niet als een klinische diagnose wordt beschouwd, bestaat er geen twijfel over dat Amerikaanse jongeren zijn aangesloten en afgesteld op ‘live’ actie voor veel meer uren van de dag dan experts gezond vinden voor normale ontwikkeling. En het begint al vroeg, vaak met preverbale peuters overhandigd de mobiele telefoons en tablets van hun ouders om zichzelf te vermaken wanneer ze de wereld om hen heen zouden moeten observeren en met hun verzorgers moeten communiceren. ” ( bron )

Naarmate we verder gaan, wordt dit soort verslaving en gedrag verontrustend. De kracht die sommige multinationale ondernemingen hebben, naast hun slimme marketingtactieken – in wezen het maken van welk product of idee ze ook maar wenselijk vinden voor de menselijke geest – is zorgwekkend. Een paar jaar geleden ontdekte de American Academy of Paediatrics dat de gemiddelde 8-10-jarige bijna acht uur per dag doorbrengt met een verscheidenheid aan verschillende media, en oudere kinderen / tieners besteden zelfs meer, tot 11 uur. ( bron )

Een studie uitgevoerd door het Massachusetts Aggression Reduction Center, waaraan meer dan 20.000 kinderen / tieners tussen de rangen 3 en 12 deelnamen, concludeerde dat ongeveer 20% van de leerlingen van groep 3 al in het bezit was van een mobiele telefoon. De cijfers stegen gestaag vanaf dat moment naar ongeveer 25% in klas 4, 39% in klas 5 en 83% in de middelbare school. Je kunt die hele studie HIER lezen .

Lees ook eens:   En na een jaar negatief nieuws...

Met al deze elektronica is het belangrijk om bewust te zijn van de impact van de straling die ze afgeven en hun gedocumenteerde schade. Bezoek de Environmental Health Trust voor meer informatie en om toegang te krijgen tot de wetenschap die nu beschikbaar is . Het is een geweldige plek om met je onderzoek te beginnen.

De afhaalmaaltijden
We bevinden ons in de beginfase van een potentieel groot probleem. We moeten de smartphone-generatie nog volwassen zien worden, daarom kunnen we de potentiële gevolgen niet volledig meten, maar nogmaals, vele onderzoeken zoals deze hebben al grote reden tot zorg getoond en geven het idee dat smartphones volledig onschadelijk zijn als volledig onjuist.

https://www.collective-evolution.com/2020/02/26/brain-scans-reveal-brain-structure-differences-in-people-with-smart-phone-addiction/

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥