web analytics

Wie is de biologische papa van onze tweeling?

Wie is de biologische papa van onze tweeling?

Wij alletwee! Toen Graeme en Simon een draagmoeder vonden om hen te helpen ouders te worden, konden ze niet beslissen wie van hen de spermadonor zou zijn, dus vonden ze een ZEER controversiële oplossing

Broederlijke tweelingen Alexandra en Calder Berney-Edwards hebben verschillende vaders

Meg Stone, een 32-jarige alleenstaande moeder van twee zonen, droeg de IVF-tweeling
De biologische moeder van de twee broers is een anonieme eiceldonator uit de VS.

Alexandra en Calder Berney-Edwards behoren tot de weinige broederlijke tweelingen – die we tenminste kennen – met twee verschillende vaders

De schattige 19-maanden-oude tweeling Alexandra en Calder zijn het sprekende beeld van hun papa’s .

Alexandra deelt vader Simon’s grote bruine ogen, terwijl Calder’s doordringende blauwe blik hem een ​​dubbelganger maakt van zijn vader, Graeme.
(Tuurlijk moeder doet niet mee in dit geval!)

‘Dada, Dada, Dada,’ krijsen ze terwijl ze van plaats verwisselen op de schoot van hun toegewijde ouders.

Het is hun favoriete woord. En hoe zit het met mama? Wel, dat is een beetje ingewikkelder.

Ze hebben een ‘buikmama’, een Canadees surrogaat genaamd Meg Stone – een 32-jarige alleenstaande moeder van twee zoons van 12 en 6 jaar oud – die de IVF-tweeling droeg voor het Britse homohuwelijk.

Dan is er de biologische moeder van de tweeling, een anonieme Amerikaanse eiceldonor waarover het gezin bijna niets weet, afgezien van een gedetailleerde medische geschiedenis.

Dit zorgt ongetwijfeld voor een interessant verhaaltje voor het slapengaan wanneer de tweeling oud genoeg is om te begrijpen.

Voor Alexandra en Calder behoren Berney-Edwards tot de weinige broederlijke tweelingen (Hm ze hebben dezelfde ei moeder dat wel) – die we tenminste kennen – met twee verschillende vaders.

Doorgaans geboren bij super vruchtbare moeders die intiem zijn geweest met meer dan één man tijdens het ovuleren, komen deze gevallen normaal alleen aan het licht wanneer vaderschap wordt onderzocht.

Maar Simon en Graeme’s een-en-één-tweeling waren erg gepland – en tegen aanzienlijke kosten – hoewel ze volhouden dat ijdelheid geen rol speelde (Neuh!!!!!!!!), noch een verlangen om een ​​modieuze trend te pionieren in de dappere nieuwe wereld van geassisteerde vruchtbaarheid. (Hm hm! Tuurlijk joh!)

Want hoewel er tegenwoordig meer acceptatie is van gezinnen met ouders van hetzelfde geslacht, weten Simon en Graeme pijnlijk dat er nog steeds mensen zijn die dit niet goedkeuren. Zelfs een paar homo-kennissen waren, zeggen ze, ‘afwijzend’.

‘Soms staren mensen, en we kunnen zien dat ze kleine privégesprekken over ons hebben, maar over het algemeen zijn de meeste mensen erg aan het accepteren’, zegt Simon.

‘We hebben altijd gezegd dat we heel snel met de tweeling zullen zijn als ze opgroeien en we hun afkomst op gepaste wijze zullen uitleggen. Er is tegenwoordig zoveel diversiteit dat het hebben van twee vaders niet zo schokkend meer is. ‘

Zeker, het ouderlijk landschap is in korte tijd drastisch veranderd.

Toen het paar drie jaar geleden voor het eerst een kliniek in Las Vegas benaderde, dachten ze dat ze in eerste instantie maar één kind konden krijgen, en mogelijk een paar jaar later gevolgd door een tweede – niet anders dan Sir Elton John en de twee jonge zonen van David Furnish.

Maar toen de vraag rees wie hun het eerste kind zou verwekken – was er veel discussie en besluiteloosheid – stelde de kliniek een tweelingzwangerschap voor: het implanteren van twee embryo’s afzonderlijk bevrucht door elk van hun sperma, een praktijk die niet is toegestaan ​​in het VK. wmpl sad via Angel-Wings

Het paar sprong op voor wat een ”logische en eerlijke” oplossing voor hun situatie leek, en nu creëren de twee kleintjes een vrolijke ravage in de eetkeuken van hun huis in Zuidoost-Londen, met speelgoed en boeken over de vloer.

‘We hebben altijd gezegd dat we niet wilden weten wiens kind wiens kind was, omdat het er echt niet toe deed,’ zegt Simon, 43. (Niet?)

‘Maar bijna zodra ze werden geboren was het vrij duidelijk door alleen maar naar ze te kijken!’ (Zou er een tattoo opzetten wie nu de echte vader is van welk kind hoor!)

Met IVF-tarieven van £ 25.000 – en dat is zonder internationale vluchten, accommodatie, surrogaatkosten en honoraria van advocaten – realiseerde het paar zich ook dat twee afzonderlijke zwangerschappen financieel verlammend zouden zijn. Dus gingen ze voor de dubbele klap. (pffff)

Zelfs toen moesten ze hun huis opnieuw betalen, maar ze bereikten hun droom: de tweeling werd geboren op 25 juni 2017 in Canada, met beide vaders – barstensvol van opwinding (en een stijfje zeker? Sorry hoor) – aanwezig.

Alexandra werd als eerste geboren, op 6 pond 10 oz, en het paar had geen idee wie van hen de biologische vader was.

Maar toen Calder zeven minuten later volgde, met een gewicht van 7 lb 3 oz, was er geen sprake van ‘Who’s the daddy?’ Hij was het evenbeeld van Graeme als een baby.

‘Het voor de eerste keer vasthouden ervan was gewoon ongelooflijk, en ik voel me nog steeds emotioneel als ik eraan denk’, zegt Simon, de business manager met mistige ogen, terwijl hij zoon Alexander knuffelt, die hem met kussen overlaadt.

‘Het oppakken van deze twee kleine wezens en in hun ogen kijken was zo overweldigend.’

Lees ook:   De HSP Test

Voormalig tuinarchitect Graeme, 48, die een blog schrijft over het zijn van een homo-thuis-vader, voegt eraan toe: ‘Er was gewoon een enorme golf van liefde. Het was absoluut geweldig. Elke dag voel ik me gezegend dat ik deze twee heb. ‘

Maar krijgen ze weleens de voorkeur boven hun eigen biologische kind? Simon schudt zijn hoofd en dringt erop aan: “Ik houd van hen, zowel op dezelfde manier als op verschillende manieren. (hm HM!)

‘Soms heb ik bijna een betere relatie met Calder en Graeme heeft een betere relatie met Alexandra, omdat het onze relatie weerspiegelt. (Hahaha)

‘Alexandra kan soms echt op mijn knoppen drukken omdat we zo op elkaar lijken, en Calder kan Graeme’s pushen.’

Zeker, de tweeling lijkt geen favoriete papa te hebben. Ze zijn even knuffelig met beide, wisselen plaatsen in hun armen, zonder zo veel als een ruzie.

En ondanks hun overduidelijke genetische achtergrond hebben ze hun eigen unieke persoonlijkheden.

Ondeugend Calder gaat door de bijnaam Cheeky Bear vanwege de glinstering in zijn blauwe ogen en zijn vastberadenheid om ‘alles te leren kennen’.

Hij is ook ‘hofnar’ voor Alexander, of liever Little Princess Bear, wiens steelachtige, koninklijke glans ‘een kudde aanstormende olifanten in zijn sporen zou stoppen’. wmpl wacko via Angel-Wings

‘Hij zal mensen hard laten werken voor die glimlach, maar het is het waard’, zegt Graeme. ‘Hun vaders kunnen meestal rond hun pink worden gewikkeld.’

Simon en Graeme, die acht jaar geleden online zijn geweest, zijn het erover eens dat de komst van de tweeling hun leven op zijn kop heeft gezet, niet dat ze een enkele spijt hebben. (Moest er ook nog bijkomen zeg!!!!)

Hun slimme terrashuis, ooit een nette, ordelijke ruimte, is nu overspoeld met boeken, educatief speelgoed, kleding en twee levendige peuters.

De dagen dat Simon en Graeme twee of drie vakanties per jaar konden betalen, plus 30 of 40 uitstapjes naar het theater, zijn een verre herinnering en een groot whiteboard op de muur geeft maaltijden, dutjes en kinderactiviteiten weer. (Ja vervelend hé toch?!)

‘Ik hou van ons nieuwe leven, maar er zijn momenten dat het puur pandemonium is en je denkt:’ stop alsjeblieft! ‘ (Oh toch?) Maar er is iets heel leuks aan het hebben van twee kinderen die achterin de auto klapperen, ‘zegt Simon.

Graeme, die tien jaar werkt als vliegtuigcabine voor zijn koele, kalme hoofd als hij te maken heeft met kleine, veeleisende klanten, voegt eraan toe: ‘Onze levens zijn onherkenbaar, maar ik zou het allemaal in een oogwenk opnieuw doen.

‘Ik kan mijn geluk niet geloven, noch in het ontmoeten van Simon, noch in het hebben van deze twee. Als ik de kinderen naar Twins Club breng, voel ik me eigenlijk best wel bezet en wil ik meer.

Met negen levensvatbare  embryo’s die nog in de opslag zijn, is dat een mogelijkheid, maar Simon protesteert: ‘Nee! We hebben onze handen vol. Vraag me over een paar jaar opnieuw! ‘

Toen Simon en Graeme voor het eerst uitkwamen als homo in hun vroege jaren twintig, was hun houding zodanig dat ze nooit hadden gedacht dat ze kinderen zouden krijgen.

Graeme, die opgroeide in de Schotse stad Hamilton, verlangde altijd naar zijn eigen gezin, vooral nadat zijn moeder in 1995 op 50-jarige leeftijd was overleden, gevolgd door zijn jongere zus die – niet in staat om het verlies het hoofd te bieden – zichzelf vijf jaar later zelfmoord pleegde. , op de leeftijd van slechts 27.

Zonder andere kinderen had zijn vader, Eddie, 77, zichzelf gelaten om nooit de vreugde van kleinkinderen te ervaren.

Ook Simon, die in Sussex, de oudste van vier kinderen, opgroeide, verlangde ernaar ouder te zijn, maar moest zich in de loop van de jaren tevreden stellen met het zijn van een ‘leuke oom’ voor zijn zes neven en nichten.

‘We zijn net als elk ander stel dat vindt dat ze ongelooflijk gelukkig zijn en denkt dan, zou het niet leuk zijn om kinderen te krijgen?’ zegt Graeme.

Aanvankelijk wilden ze adopteren, maar hun toepassing eindigde in een teleurstelling toen hen werd verteld dat ze niet voldeden aan de criteria van het bureau. (Why not?)

Dus begonnen ze onderzoek te doen naar draagmoederschap en vonden Britse wetten te restrictief en zochten hulp bij een internationaal agentschap – opgericht door een homoseksuele vader van drie IVF-kinderen – die hen naar de vruchtbaarheidskliniek in Las Vegas hebben geleid.

‘Er zijn enkele klinieken waar je eieren kunt kiezen uit Ivy League-genieën, maar dat was niet belangrijk voor ons’, zegt Simon. Het paar koos hun donor uit een boek met anonieme vrouwen.

‘De manier waarop onze donor over haar motivatie schreef, sprak ons ​​net aan. Ze zei dat ze niet klaar was om kinderen te krijgen, maar ze wilde anderen helpen en het geld gebruiken om zichzelf te studeren. ‘

Twintig eieren werden geoogst van de donor – de helft daarvan werden bevrucht met Simon’s sperma en de helft met Graeme’s, nadat ze door gezondheid en genetische testen waren gegaan – en vervolgens bevroren.

Kort daarna namen ze contact op met Meg Stone, een retail-nachtmanager uit Ontario. ‘Ik zag het profiel van Simon en Graeme en ik dacht dat ze een fijne lach hadden’, zegt ze.

Lees ook:   Alweer corona?

‘Ik ben dol op zwanger zijn en wilde altijd een groot gezin, dus toen mijn huwelijk eindigde, besloot ik die’ babykoorts ’te gebruiken om iemand anders te helpen.’

Simon zegt: ‘Meg is een speciale dame en we werden naar haar toe getrokken omdat ze deze warmte heeft. Ze zei tegen ons: “Ik heb één bepaling, dat ik een permanente relatie met de kinderen wil hebben, ik wil graag de gekke tante in Canada zijn.”

‘Dat is ook wat we wilden. Toen we elkaar voor de eerste keer ontmoetten, was het alsof we haar ons hele leven kenden. ‘

In oktober 2016 keken Simon en Graeme via Skype naar het ‘verbluffende’ moment waarop hun twee embryo’s in de baarmoeder van Meg werden geïmplanteerd. Ze kozen het geslacht van de tweeling niet en wisten niet of ze twee jongens, twee meisjes, één van elk, één of helemaal geen meisjes zouden krijgen.

Er was zelfs een risico dat de geïmplanteerde eieren konden splitsen om drielingen te produceren, of twee sets van identieke tweelingen.

Tien dagen later waren ze extatisch toen Meg hun een foto van een positieve zwangerschapstest stuurde, later bevestigd door een bloedtest. De eerste scan, na zeven weken, was zenuwslopend en Simon en Graeme keken via een internetlink.

‘Op het moment dat de persoon zei:’ Oké, er is één embryo en de andere is er, ‘we waren zo opgewonden en geschokt’, zegt Simon.

‘Anderhalf uur lang waren we min of meer in staat om te bewegen. We huilden, extatisch blij en ook denkend: “Oh mijn woord, wat hebben we gedaan?”

Simon en Graeme wachtten tot na de scan van 12 weken om het nieuws aan hun families te vertellen – iedereen was enthousiast. Ze weigerden testen om de tweeling te controleren op het syndroom van Down en andere handicaps.

‘We wilden het niet weten omdat ze onze kinderen waren, en we zouden ze accepteren en liefhebben, wat er ook gebeurt,’ zegt Simon. Beide vlogen naar Canada voor de scan van 19 weken.

In vergelijking met het dragen van haar eigen kinderen, vond Meg de zwangerschap lichamelijk veel meer belastend, leed aan ziekte, brandend maagzuur en zwelling. Simon geeft toe dat het paar zich soms heel schuldig voelde over wat ze deed om hen te helpen ouders te worden.

Toen Meg 31 weken bang was en in de angst dat ze te vroeg zou gaan bevallen, sprongen Simon en Graeme in een vliegtuig en gingen meteen naar het ziekenhuis – niet wetend of ze daddy’s zouden zijn tegen de tijd dat ze aankwamen.

Artsen slaagden erin om de bevalling te stoppen, maar Simon en Graeme besloten om in Canada te blijven en stonden zes weken achter elkaar. Er waren verschillende valse alarmen voordat de tweelingen na 37 weken werden geïnduceerd.

‘We dachten dat arbeid uren zou duren, maar het gebeurde zo snel’, zegt Simon. ‘Het ene moment drong ik naar het toilet en het volgende moment brachten ze de eerste van onze kinderen af.’

Het was puur toeval dat Simon aan het ‘zakelijke’ einde was toen Alexandra werd geboren, dus hij was de eerste die zijn biologische kind vasthield en het koord doorsneed, terwijl Graeme de eer betoonde met Calder.

‘Tot het moment van de geboorte dacht ik:’ Ben ik er klaar voor om vader te worden? ‘ Maar op het moment dat ik de tweeling in mijn armen hield, wist ik dat ik dat was, ‘zegt Graeme. ‘Het was alles waar ik ooit van gedroomd had.’

Simon vult aan: ‘Het was zo mooi in de verkoeverkamer, alleen met onze kinderen. Ik belde mijn moeder en toen ik de camera uitstak, kon ik haar horen schreeuwen: “Baby’s, jullie hebben baby’s!” Dan belt naar papa: “Dan! Dan! Ze hebben baby’s.”

Ze noemden Alexandra naar Simon’s grootmoeder en Calder naar de meisjesnaam van Graeme’s grootmoeder. Het gezin verbleef nog zeven weken in Canada, terwijl het juridische papierwerk was gesorteerd.

DNA-testen, vereist voordat de vaders een aanvraag konden indienen voor een ouderlijk bevel in het VK, bevestigden wat ze al wisten.

Sindsdien is het leven een blije, zij het vermoeiende, wervelwind van slapeloze nachten, luierwisselingen, speeldata en wekelijkse trips naar de lokale Twins Club geweest. Op de eerste verjaardag van de tweeling reisde surrogaat Meg vanuit Canada om met hen te vieren. Ze houden haar up-to-date via Facebook en reguliere telefoontjes.

Meg, nu zwanger van een surrogaat-tweeling voor een ander stel, zegt: ‘Ik zou in een klap een andere baby voor ze meenemen om de tweelingbroers en -zussen te geven. Ik hoop in hun leven te zijn zolang ze me willen. ‘

Eén ding is zeker over deze zeer moderne familie: het is misschien niet conventioneel, maar de liefde is onvoorwaardelijk.

Simon zegt: ‘Wat de tweeling zeker zal weten, is dat ze allebei 100 procent gewild waren en 100 procent geliefd.’

https://www.dailymail.co.uk/news/article-6659607/Whos-biological-daddy-twins-us.html

I rest my case!!!!!
Sorry met dit soort dingen heb ik moeite.
Als je echt kinderen wilt maakt het niet uit van wie het is!
Liefde is overal en om perse elk een kind te moeten hebben… nah!

Gerelateerde artikelen

Back to top button