web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Nederland betrokken bij illegale adopties!?

https://www.ad.nl/politiek/onderzoek-naar-rol-nederlandse-ambtenaren-bij-illegale-adopties~ae562cf3/

De wereld kan nog zieker…althans de mensheid!

Werkelijk hoe walgelijk kan men zijn!!!!!

-Kinderen werden daar op regelmatige basis na de geboorte bij de moeder weggehaald. Tegen de moeder werd gezegd dat het kind was overleden, maar in werkelijkheid werd het verkocht voor adoptie.
This could be any mother loving her child. The image is one of Beauty! It is done in a very modern way.

Onderzoek naar rol Nederlandse ambtenaren bij illegale adopties

Een onafhankelijke commissie gaat onderzoek doen naar misstanden bij adopties van buitenlandse kinderen door Nederlanders, en de mogelijke betrokkenheid van de overheid daarbij. Dat heeft het ministerie van Justitie en Veiligheid zojuist bekendgemaakt.

Nederlandse ambtenaren waren in het verleden mogelijk betrokken bij illegale adopties uit Brazilië, aldus het ministerie. Daarnaast is mogelijk geprobeerd om deze betrokkenheid ‘buiten beschouwing te laten bij een strafrechtelijk onderzoek’, schrijft minister Sander Dekker (Rechtsbescherming). Hij wil weten of dit vaker voorkwam, en in hoeverre de overheid een actieve rol speelde bij illegale adopties.

De informatie over de mogelijke betrokkenheid kwam aan het licht door een informatieverzoek op basis van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). ‘De belangrijkste onderzoeksvraag is wat de feitelijke gang van zaken is geweest en wat de rol van de Nederlandse overheid was’, aldus Dekker.

De commissie zal haar net breed uitwerpen: het onderzoek richt zich op adopties uit Bangladesh, Brazilië, Colombia, Indonesië en Sri Lanka, in de periode van 1967 tot 1998, ‘met als beginpunt Brazilië’. Over die landen hebben ‘betrokkenen’ het ministerie gewezen op mogelijke misstanden.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥