16 januari 2021

 

Nieuwe spijkerbroek mode????

Wauw: is dit de nieuwe jeans-trend? | Buitenland | Telegraaf.nl

Dat ze dit nog een broek durven noemen is al erg genoeg.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1985657/wauw-is-dit-de-nieuwe-jeans-trend
Voor maar 140 euro…nu dat zijn echt niet de kosten voor de stof en voor het maken.
Maar veel plezier met deze skere broek.
Lekker luchtig.

IK voorspel nu dat binnen 40 jaar mensen naakt over straat gaan lopen.

Wat nog lachwekkend is aan die broek zijn die lelijke binnenzakken!
LOL!
Mensen worden steeds raarder.
Hoe gekker hoe mooier?
Nou dit is niet mooi, het doet denken aan https://nl.wikipedia.org/wiki/De_nieuwe_kleren_van_de_keizer

En vergis je niet, ooit in de oorlog had men weinig kleding, en schaamde men zich intens voor gaten in hun kleding.
Mijn oma sprak er ooit schande van, onafgewerkte kleding.
Dat vond ze heel erg, want zei ze in de oorlog konden velen niet anders en nu lopen mensen ermee omdat het mode zou zijn.
Ze had gelijk.

-Het sprookje verhaalt van een keizer die erg op zijn uiterlijk is gesteld. Zijn kleermakers maken steeds duurdere gewaden, maar de keizer raakt steeds sneller verveeld. Uiteindelijk wil hij iets heel bijzonders en beveelt zijn kleermakers een gewaad te maken van “de stof die niet bestaat.”

Dan komen er een paar rondreizende kleermakers aan het hof die zeggen helemaal aan zijn wensen te kunnen voldoen. Zij hebben een uniek, nog nooit vertoond concept: een stof die alleen zichtbaar is voor slimme mensen. In werkelijkheid zijn het natuurlijk oplichters, want zo’n stof bestaat niet, maar de kleermakers vertrouwen erop dat niemand zal durven erkennen dat hij/zij de stof niet ziet – uit angst voor dom uitgemaakt te worden.

De keizer huurt ze in. Ze sluiten zich enkele dagen op in hun atelier en doden de tijd. Het ontbreekt ze aan niets. Daarna komen ze met veel misbaar en flauwekul naar de keizer en doen alsof ze een heel bijzonder kleed in hun handen hebben. Ze voeren een fantastische pantomime op en trekken de keizer het kleed aan dat alleen gezien kan worden door slimme mensen. De keizer aarzelt even, want hij ziet zijn eigen kleed niet, maar door de verrukte kreten van zijn kleermakers gaat hij er zelf ook in geloven, zeker als ook de eerste minister zegt dat het kleed hem prachtig staat! De keizer waant zich in peperdure kleren en hij wil natuurlijk niet dat mensen denken dat hij dom is. Hij vertoont zich dus aan zijn hovelingen en ook zij, bevreesd voor zijn woede-uitbarstingen, prijzen zijn nieuwe kleren de hemel in en loven zijn uitgekiende smaak.

Zodoende besluit de keizer zich te vertonen aan het hele volk. Fier flaneert hij in de optocht, geheel naakt, terwijl het volk omvalt van verbazing, angst en plaatsvervangende schaamte, totdat een kind in het publiek roept: “Hee, kijk, de keizer loopt in zijn blootje!” Iedereen houdt de adem in voor de toorn van de vorst, maar plots wordt zijn kreet beantwoord. “Hij heeft gelijk! Hij loopt in zijn blootje!” Spoedig roept iedereen dit, maar de keizer weet niet anders te doen dan trots door te lopen, zelfs al ziet ook hijzelf de kleren niet. De dienaren blijven zijn sleep dragen… die er niet is. Al gauw had de keizer door dat de twee kleermakers hem bedrogen hadden. Wanneer hij terugging naar zijn paleis waren de twee al lang vertrokken met hun verworven rijkdommen.

Er zijn versies (met name ook van de afbeeldingen,) waarbij de koning nog wel ondergoed draagt, en versies waarbij hij helemaal naakt is.-

Lees ook:   Fries Paard wat een beauty

Gerelateerde berichten