web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

‘Verplicht je huis uit is beschamend voorstel’

In het Parool van donderdag 8 juni stelt Marien de Langen van Stadgenoot voor om huurcontracten te vervangen door een wooncontract en huurders van sociale huurwoningen te verplichten te verhuizen als dat maatschappelijk gewenst is.

Deze topman van Stadsgenoot zou zich moeten schamen om huurders hun woonbescherming af te pakken. Onder het voorwendsel van de krapte op de woningmarkt en dat de helft van alle bewoners van sociale huurwoningen in een verkeerde woning woont – door een scheiding of als het gezin kleiner wordt – moeten deze huurders volgens Stadsgenoot uit hun huis gezet worden.

Wie niet in een passend huis zit moet snel een ander huis in de buurt zoeken, voordat de corporatie er een aanwijst.

Stel je voor, je woont al 40 jaar in hetzelfde huis en je kinderen zijn de deur uit, maar een kleine woning is twee keer duurder dan je huur die je nu betaalt. Of je wilt je sociale huurwoning wel uit, maar een duurdere woning is niet te vinden of te duur, omdat de woningcorporatie al zoveel sociale huurwoningen voor grof geld hebben verkocht en dat nog steeds doen.

Dan ga je als corporatie bij een wooncontract de jaarlijkse huur aanpassen aan het gestegen inkomen. De vraag is: is dit ook maatschappelijk gewenst of is dit alleen om de kas van de corporatie te spekken of een manier om deze bewoners als een citroen uit te knijpen?

Is dit een manier om de bewoners als een citroen uit te knijpen?

Maatschappelijk gewenst is dat de woningcorporaties er zorg voor dragen dat er voor jongeren en ouderen betaalbare woningen zijn en dat het ook zo blijft.

Lees ook:   De Eu en zijn vluchtelingen

De krapte (woningnood) op de markt was er 50 jaar geleden ook al. Ik heb het zelf meegemaakt. Maar dat oudere huurders van een sociale woning gedwongen hun huis moeten verlaten, is een schande. Dat jonge gezinnen te klein wonen, komt ook doordat voor een grotere woning de huur niet op te brengen is.

Lees verder via de bron
https://www.parool.nl/opinie/-verplicht-je-huis-uit-is-beschamend-voorstel~a4500999/

 

https://www.parool.nl/opinie/-wie-beter-gaat-verdienen-wordt-gestraft-met-een-huurverhoging~a4501377/

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥