web analytics

Poetin ‘stuurde orders om binnen te vallen’, beweren Amerikaanse fake media

Amerikaanse nieuwssites beweren dat het Kremlin al orders heeft gegeven om ‘door te gaan met de invasie van Oekraïne’

Washington versterkt opnieuw de voorspellingen dat een Russische invasie van Oekraïne elk moment zal plaatsvinden, dit keer op basis van “intelligentie” -rapporten dat Moskou al militaire commandanten het bevel heeft gegeven om door te gaan met de aanval, beweerden Amerikaanse media zondag.

(Demente) President Joe Biden zei vrijdag dat hij gelooft dat zijn Russische tegenhanger, Vladimir Poetin, “de beslissing” had genomen om Oekraïne binnen te vallen, en vice-president Kamala Harris en minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken herhaalden die bewering op zondag. Media als CNN en de New York Times zeiden zondag dat de bewering van Biden werd onderbouwd door rapporten van de Amerikaanse inlichtingendiensten dat het Kremlin al invasiebevelen had gegeven.

Na enkele weken te hebben gewaarschuwd dat een Russische aanval “dreigde”, raakte Biden deze week nog meer overtuigd. CBS News beweerde dat de bezorgdheid escaleerde toen de inlichtingendiensten van Washington ontdekten dat “Russische commandanten” ter plaatse hun orders hadden ontvangen en “specifieke plannen” maakten voor manoeuvres in hun sectoren van het slagveld. De outlet merkte echter op dat een invasie geen zekerheid is omdat Poetin van gedachten zou kunnen veranderen.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei zondag tegen Amerikaanse burgers in Rusland dat ze hun “evacuatieplannen” moesten opstellen, waarbij niet-gespecificeerde “mediabronnen” werden genoemd als waarschuwing voor aanvallen op hotels, metrostations en andere doelen in grote Russische steden. Het ministerie had eerder zijn Oekraïense ambassade vanuit Kiev naar Lvov verplaatst en drong er bij Amerikaanse burgers in Oekraïne en buurland Wit-Rusland op aan het land te verlaten.

Lees ook:   De wereld wordt wakker!

Moskou heeft herhaaldelijk ontkend dat het van plan is Oekraïne binnen te vallen en heeft gezegd dat de VS en andere NAVO-leden de veiligheidsspanningen in de regio doen escaleren. De Russische ambassadeur in Washington, Anatoly Antonov, herhaalde het standpunt van Moskou zondag in een CBS-interview en zei: “Er is geen invasie.” Hij voegde eraan toe dat de VS en de NAVO de veiligheidszorgen van Rusland negeren, terwijl ze ervan uitgaan dat ze het recht hebben om Moskou te vertellen hoe het zijn troepen kan inzetten, zelfs op Russisch grondgebied.

Eerdere voorspellingen in de media van een Russische invasie waren even gedetailleerd als ze verkeerd waren. Verschillende Britse roddelbladen gingen zelfs zo ver dat ze niet alleen zeiden dat de aanval afgelopen woensdag zou beginnen, maar zelfs de exacte timing vasthielden, door te zeggen dat de raketten om 1 uur GMT zouden beginnen te vliegen.

Nadat het invasie-uur kwam en ging zonder een aanval, veranderde The Sun het tijdselement in de kop in ‘op elk moment’. Net als de mediaberichten van zondag over het geven van invasiebevelen, citeerde het artikel van The Sun de “Amerikaanse inlichtingendienst” als bron.

De eigen minister van Defensie van Oekraïne, Alexey Reznikov, waarschuwde zondag voor “ongepaste” speculatie over een op handen zijnde Russische aanval en zei dat op dit moment “geen stakingsgroep is gevormd” door Rusland aan de Oekraïense grenzen.

Amerika weer met zijn fake news

https://www.rt.com/russia/550068-us-media-putin-invasion-orders/

Amerika die oorlog wil in de EU en Rusland…walgelijk dit.

Vergeten we soms dat het om mensen levens gaat!?
Blijkbaar speelden teveel mensen Call Of duty en kunnen ze niet meer beseffen dat er een verschil is tussen een game en realiteit.

Lees ook:   MH17: De meest walgelijke vorm van politiek bedrijven die er bestaat

Al die mensen in de politiek die dit alles promoten krijgen een enorm karma op hun dak, voor veel levens, zullen ze gaan lijden onder het feit dat ze anderen hebben doen lijden!

Gerelateerde artikelen

Back to top button