web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Ik hoop nooit meer met een instantie als FermWerk te maken te hebben”zegt iemand

“Ik hoop nooit meer met een instantie als FermWerk te maken te hebben”zegt iemand. Wij kunnen ons dat goed voorstellen met alles wat we over FermWerk hebben gehoord. En natuurlijk is er een machtsmiddel:

FermWerk heeft een bizar dreigmiddel. Het kan een uitkering stopzetten. Het is de primaire levensbehoefte van mensen die al niets tot weinig hebben. Zonder deze uitkering kom je in de problemen. En dus kan FermWerk mensen laten doen wat ze wil. Veertig uur per week lopendebandwerk op locatie bijvoorbeeld. Met als argument om weer in een dagelijks ritme te komen.

Bezwaar maken brengt je in acuut gevaar om het eigen levensonderhoud te voorzien. Een opleiding volgen op eigen initiatief, kan ook al zorgen voor een conflict met FermWerk, en dus een gevaar voor de uitkering. En een uitkering aanvragen is ook lange tijd niet soepel gegaan in Woerden. Mensen moesten soms een maand langer dan nodig wachten op een eerste uitkering. Dat zijn de momenten dat inwoners armoede ervaren. Dan melden ze zich bij voedselbank en maken ze schulden. Want de huur moet betaald en de boodschappen gedaan.

Onbekwame overheid
In deze overgang van Rijk naar gemeenten heeft de lokale overheid zich dikwijls van haar slechtste kant laten zien.

Lees ook eens:   Nieuwstrend: Maak kosten Gouden Koets openbaar

https://www.dichtbij.nl/woerden/regio/artikel/4252713/een-regelluwe-bijstand-ik-hoop-nooit-meer-met-een-instantie-als-fermwerk-te-maken-te-hebben.aspx

Zo snel kan het dus gewoon gaan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥