21 januari 2021

 

Verwaarloosde hond

Ik kan hier dus gewoon om janken!
Vreselijk…arme beest!

Vel over been, organen die het bijna begaven en zo weinig spiermassa dat ze zelfs niet meer rechtop kon staan: in die toestand belandde hond Barilla in een dierenopvangcentrum in het Spaanse Granada. Amper zeven weken later heeft de puppy een opmerkelijke metamorfose ondergaan.

Haar naam verwijst niet toevallig naar een spaghettimerk, zo smal was het dier. Barilla woog amper zeven kilogram toen ze gevonden werd. Na het eerste onderzoek twijfelde de dierenarts of de viervoeter het wel zou overleven.

,,Ze had al heel lang geen water of voedsel meer gekregen. Het enige dat ze nog kon bewegen, was haar hoofd en haar staart”, vertelt Eduardo Rodriguez tegen de Britse krant Daily Mail. ,,Als klein jongetje was ik al honden aan het redden. Ik kan dus wel tegen een stootje, maar zo erg als bij Barilla heb ik het nog nooit gezien. Als we haar een dag later gevonden zouden hebben, zou ze het misschien niet meer gehaald hebben.”

Harnas
Hij vervolgt: ,,We hebben haar eerst zes uur aan een infuus gelegd, daarna zijn we haar eten beginnen te geven. Ze kreeg ook een soort harnas om haar te helpen lopen, want ze kon haar eigen gewicht niet meer dragen.”

Na een week was Barilla vier kilo bijgekomen, maar op eigen poten staan lukte nog steeds niet. De groei die ze sindsdien meegemaakt heeft, is te mooi voor woorden.

Barilla is intussen geadopteerd door Rodrigue zelf. ,,Ik heb thuis vijf honden, maar zij is mijn eerste echte maatje sinds mijn geliefde boxer Turco vijf jaar geleden omkwam bij een ongeval. Haar vastberadenheid om te blijven leven was fantastisch. Ik voelde meteen een band tussen ons en nu zijn we onafscheidelijk. De weegschaal geeft intussen 21 kilogram aan, ze is met andere woorden goed op weg om volledig te herstellen.”

Lees ook:   Polen mogen alles?

Ze is nog een puppy, we schatten tussen de tien maanden en een jaar oud. Zeker niet meer

Kwaad

,,Wie wil zo’n prachtig dier als Barilla nu kwaad doen?”, vraagt collega Victoria Molina zich af. ,,We kregen een telefoontje van de politie: de man die haar bij zich had, heeft haar naar verluidt zo gevonden. Een hond die op straat leeft, zou normaal toch afval eten. Daarom vermoeden we dat ze opgesloten geweest is, zonder voedsel of water. De verwondingen aan haar poten waren allicht het gevolg van het feit dat ze zichzelf voortgesleept heeft over de grond. Ze is nog een puppy, we schatten tussen de tien maanden en een jaar oud. Zeker niet meer.”

De politie onderzoekt de zaak. ,,Het zal lastig worden om te achterhalen wie de dader is, want Barilla had geen microchip. Maar reken maar dat we alles op alles zullen zetten om hem toch te vinden”, besluit Rodriguez.

https://www.ad.nl/ad/nl/5596/Planet/article/detail/4284922/2016/04/18/Verwaarloosde-puppy-knapt-dubbel-en-dwars-op.dhtml

Gerelateerde berichten