...

26 oktober 2021

 

Waarom je iemand nodig hebt die je bang maakt¿

Waarom je iemand nodig hebt die je bang maakt


Jordan Gray zegt dat de beste liefdes degenen zijn die al je emotionele demonen wegslepen.

“Als ze je niet een beetje bang maakt, is zij niet degene”

Op het eerste gezicht lijkt deze meme te impliceren dat je alleen emotioneel onstabiele mensen moet daten. Maar als je er een moment mee zit, krijgt het een hele andere (en belangrijker) betekenislaag.

Zoveel als reguliere media liever hebben dat je anders denkt, zijn de beste relaties niet allemaal rozengeur en maneschijn.

Relaties zijn het ultieme voertuig voor zelfgroei … en de beste soort liefde die je kunt aangaan, is de confronterende soort. Het soort waar je partner zich als een spiegel voor jou gedraagt ​​en ze helpen liefdevol al je demonen uit je te krijgen in de loop van de tijd. Ze fungeren als een katalysator voor positieve groei.

Ze wijzen met een zaklamp in elke hoek van je donkere mentale zolder, en belichten alle dingen die je probeert te verbergen voor de wereld. En ze zullen het verlichten met liefde, geduld en mededogen.

Net als je verwacht dat ze wegrennen (nadat ze je diepste , donkerste geheimen hebben ontdekt), zullen ze je vertellen dat ze nog meer van je houden nu ze meer van je weten.

Intimiteit gaat over echt iemand laten zien. Het is ook angst produceren voor de overgrote meerderheid van mensen. Iemand je echt laten kennen en je echt zien, kan angstaanjagend zijn. Je legt je hart in hun handen en zegt tegen hen: “Wees hier alstublieft voorzichtig mee.” En als zij de juiste zijn voor jou, zullen ze antwoorden (verbaal of non-verbaal) “Ik zou nooit dromen ooit iets anders zijn voor jou. ”

Toen ik voor het eerst weer ging daten na een emotioneel traumatische breuk , aarzelde ik om iemand in mijn buurt te laten komen. Ik ben bezig geweest met verhoudingen op niveau-niveau omdat ik bang was voor de angst die intimiteit voor me produceerde. Zelfs ‘toegeven’ dat ik een moeilijke dag had gehad, was genoeg om mijn hart te laten kloppen.

In mijn emotionele afsluiting dacht ik niet dat ik me ooit nog ooit zou kunnen openen voor iemand.

Tot een noodlottige dag toen ik iemand ontmoette die mijn wereld helemaal opschudde.

Haar ogen drongen door me heen. Er was geen schuilplaats om haar heen. Ze hoefde het nooit hardop te zeggen, maar ik wist dat ze me zag.

Het eerste zelfbeschermende instinct van mijn ego was om weg te rennen en terug te keren naar mijn oude onproductieve gewoonten. Ren weg voordat ze alle rommelige dingen over je verleden ontdekt. Duw haar weg voordat ze de kans krijgt voorbij je zelfbedrog te zien. Vermijd contact met haar in het geval ze je opnieuw grote, enge emoties zou kunnen geven.

Mijn ego weerstond haar elke stap van de weg. Ik zei tegen mezelf dat ze niet mijn gebruikelijke type was. Ik probeerde me te verschuilen achter dingen als “Ze is te jong / onervaren / kleine stad / enz. voor mij. “Maar het was allemaal onzin. Elke gedachte die probeerde me weg te houden van haar was slechts het droevige excuus van mijn ego om emotioneel gesloten te blijven. Het was een afweermechanisme en ik wist het.

Lees ook:   Orgaan donatie sta er eens bij stil!

Toen ik echt begon op te duiken en haar te vertellen hoe ik me voelde (namelijk, bang om zelfs maar bij haar in de buurt te zijn) ontving ze het met gratie en mededogen. Omdat ze het al wist voordat ik het had verwoord. Ze heeft me al gezien.

Hoe angstaanjagend intimiteit ook kan zijn, het proces om onze demonen in het licht te houden is zeer therapeutisch. Schaamte kan niet blijven bestaan ​​of bloeien in de liefdevolle context van een innige intieme relatie.

Was ik voor altijd gerepareerd omdat ze haar had ontmoet? Nee. Het is een proces zoals al het andere. Ik moest herhaaldelijk ademen in de diepere lagen van angst als ik mezelf meer en meer door haar liet zien.

Maar ik zal eeuwig dankbaar zijn dat ik haar heb ontmoet. Omdat ze me de stuipen op het lijf joeg was mijn kaartje naar een positieve transformatie die ik nooit had kunnen voorzien.

Dus als je op een plek in je leven bent waar je iemand begint te zien die je uitdaagt, confronteert en je bang maakt op een bepaald niveau, bekijk dan of je denkt dat ze misschien een kracht zijn voor positieve verandering in je leven.

Ga niet uit met iemand die je bang maakt, omdat ze op welke manier dan ook controlerend, boos, gewelddadig of grof zijn. Dat is de slechte soort angst en het is een ongezonde relatie om mee bezig te zijn. Maar date iemand die je bang maakt omdat ze je aanmoedigen om alle dingen onder ogen te zien die je al zo lang probeert te onderdrukken. Dateer iemand die je liefdevol duwt om meer te worden wie je bent als persoon in je kern. Date iemand die je regelmatig buiten je comfortzone duwt en je helpt een hoger niveau in het leven te bereiken .

Het is misschien wel het beste dat je ooit voor jezelf hebt gedaan.

https://goodmenproject.com/featured-content/why-you-need-to-date-someone-who-scares-you-jgc/

Vaag, ik vind iedereen wel engig…tenzij ik vertrouwen voel en dat is niet snel meer.
Zga als nooit eigenlijk.

Is het niet dat je juist moet luisteren naar dat gevoel?

Intuïtie is belangrijk nml…
Er zijn mensen waar ik zo mee zou afspreken en er zijn erg veel mensen waar ik nooit mee zou afspreken.
Er is dan iets in mij dat waarschuwt.

Niet dat diegenen waar ik wel mee in contact ben totaal sporen oid maar ik voel wel dat ze niet enorm kwaadaardig zijn, terwijl er mensen zijn waarbij je direct al voelt dat ze je gaan overrulen.

Hou ik niet zo van dat vind ik eng.

Dus ik hou me bij mijn eigen gevoel…dat is voor mij juist.
En wat ze doen zie je vanzelf wel die wel goed aanvoelen zeg maar.

 

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten