19 januari 2021

 

Onzinnige achterlijke projecten bijstand

Er wordt enorm veel aan verdiend uiteraard, dat houdt o.a. in dat gemeenten veel subsidies krijgen, voor projecten als onderstaand! Geldverspilling dus.
Laat men opleidingen bekostigen of cursussen!

Lees en huiver:

Er is een Deltaplan nodig om mensen uit de bijstand te halen, vooral voor de langdurig bijstandsgerechtigden.:

Schaamteloos Gezond!
Gistermiddag kwam ik bij de Lidl een kennis tegen. Hij schoof zijn karretje wat mismoedig door de winkel. Hij keek me geschrokken aan toen ik hem groette. Alsof hij mij liever niet zag, terwijl we toch altijd goed met elkaar overweg konden.
‘Zo, ook even boodschappen doen?’
Hij schudde zijn hoofd.
‘Ik ben hier op cursus.’
‘Hier?’
Ik keek verbaasd om me heen zag nog meer mensen met dezelfde houding door de winkel scharrelen.
‘Ja, die mensen ook’, zei mijn kennis.
‘Allemaal mensen in de bijstand. We doen mee aan een project Fit aan het Werk. We moeten drie keer in de week naar de sportschool, dat is het ergste niet, maar dit!”
‘Wat moeten jullie hier dan?’
‘We moeten gezonde producten uitzoeken.’
‘Ja en dan?’
‘We krijgen straks te horen of we het goed hebben gedaan.’
Ik besloot in de buurt te blijven om te kijken hoe dat afliep.
De groep werd ergens midden in de winkel samengeroepen en onder toeziend oog van het ander winkelende publiek werd de inhoud van hun karretjes aan de kritische blik van de cursusleider onderworpen. Wel gezond, niet gezond.
Nadat zo het koopgedrag van de cursisten openlijk werd bekritiseerd werden ze verzocht alle artikelen weer op hun plaats terug te zetten. Ook die diepvriesvis die al drie kwartier in de kar hadden gelegen. Met lege karretjes schoven ze tenslotte langs de kassa richting uitgang.
Mijn kennis keek mij aan.
‘Ik schaam me hartstikke dood’, ze hij.
AANVULLING: Ik hoor net dat de LIDL inderdaad van niets wist. Zoals ik al vermoedde. Dus de LIDL is geen k*t winkel.
Intussen krijg ik privé berichtjes van deelnemers aan de cursus.
‘Iedereen voelde hetzelfde, we schaamden ons dood en hoopten geen bekenden tegen te komen.
Bron Gea van Loon

Lees ook:   Mega kwakzalverij van de farmaceutische industrie

Bijstand. Mogen we het al dwangarbeid noemen?:

Project is inmiddels gestopt!

Het dagelijks bestuur van ISD Noordoost/Werkplein Eemsdelta heeft met onmiddellijke ingang het re-integratietraject ‘Fit voor werk’ stopgezet.

‘We staan achter de intentie dat uitkeringsgerechtigden actief meewerken aan hun re-integratie. Gezondheid is daarbij een belangrijk aspect,’ reageert Meindert Joostens van de gemeente Delfzijl. ‘De manier van uitvoeren roept echter vragen op. Het is zeker niet de bedoeling dat deelnemers aan het traject zich ongemakkelijk voelen. Het spijt ons dat dit op deze manier is gebeurd. Het is voor ons aanleiding dit traject nu stop te zetten zodat we de invulling ervan kunnen veranderen.’

https://www.delfzijl.nl/internet/persberichten_42401/item/project-fit-voor-werk-stopgezet_78124.html?platform=hootsuite

bijstand spotprent - Google zoeken:

Tekstschrijver, archivist en vliegende keep op de afdeling Bijstand, gemeente Nijmegen | 2008 tot 2009:

 

De ware profiteurs: overheden, bedrijven en de fiscus

mooie column over "Bedreigde bijstand en gepijnigde bijstandsgerechtigden":

Waar de overheid met de mond belijdt dat zij het aantal mensen zonder werk zo klein mogelijk wil houden, wordt met de voorstellen van Jetta Klijnsma het tegengestelde bereikt. Maar daar sluiten de dictators hun ogen voor omdat de plannen van ‘hun’ Jetta ervoor zorgen dat werkloosheid en bijstandsgerechtigdheid voortaan winstgevender dan ooit zullen zijn voor overheden op alle niveaus, diverse bedrijven en de fiscus. Dat maakt een ding heel duidelijk. Namelijk dat Jetta Klijnsma, haar ministerie, haar kabinet en haar partij allerminst wakker liggen van het onrechtvaardige lot der bijstandsgerechtigden en de toename van werkloosheid door verdringing als gevolg van gedwongen tewerkstelling van die bijstandsgerechtigden.
Je zou bovendien denken dat daarmee ook een soort van ‘lage lonen-eilanden’ of zelfs ‘gratis arbeid-eilanden’ binnen Nederland worden gecreëerd. Wellicht is dat een gangmaker naar nieuwe mogelijkheden, die voor werkgevers lucratief en dus interessant kunnen zijn. Zo zouden bedrijven steeds minder vaak naar China of India hoeven te verhuizen als zij mensen tegen een ‘slavenloon’ (lees: bijstandsuitkering) kunnen laten werken. Want waarom zouden bedrijven naar verre ‘lage lonen-landen’ verhuizen als er sprake is van ‘lage lonen-eilanden’ in het eigen land? Op het eerste gezicht lijkt dat misschien wel erg ver gezocht, maar pas op! Neoliberale regeringen in dienst van het kapitaal zijn tot iedere sataniteit in staat en bereid.

 

Lees verder bij de link:

https://www.wereldjournalisten.nl/artikel/2014/01/06/het_bedreigde_recht_op_bijstand_en_de_gepijnigde_/

Gerelateerde berichten