web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & Psyche

Boze studenten willen treinen overspoelen: ‘Neem ons reisrecht niet af’

Boze studenten willen treinen overspoelen: ‘Neem ons reisrecht niet af’

Kijk niet raar op als op 8 maart ineens honderden studenten bij je in de trein zitten. Met het ‘NK treinreizen in de spits’ willen ze protesteren tegen de plannen van NS en verschillende hogescholen en universiteiten.

Om de drukte in de treinen tegen te gaan, wil NS dat in de spits minder studenten per trein reizen. Topman Roger van Boxtel is al aan lobbyen bij universiteiten en hogescholen. Als de colleges nou tot later doorgaan, reizen er minder studenten in de spits, is zijn gedachte. Instellingen in Utrecht en Nijmegen zouden zelfs al overstag zijn.

En dat schiet bij veel studenten in het verkeerde keelgat. Zij vinden dat zij na het afschaffen van de basisbeurs opnieuw worden gepakt. “Niemand verplicht studenten niet in de spits te rijden, en zeker niet de NS”, zegt Linda de Nie, voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). Zij ergert zich aan berichtgeving dat ‘de NS zijn zin krijgt’.

‘Zijn geen derderangsburgers!’
De Nie: “Studenten moeten samen met de universiteiten en hogescholen beslissen of en hoe zij de spits kunnen ontlasten om zo meer geld in onderwijs te kunnen steken. Dat is de afspraak. Studenten zijn geen derderangs treinreizigers wier reisrecht zomaar kan worden afgenomen. Veel studenten hebben ’s avonds baantjes of andere verplichtingen.”

Het is de bedoeling op 8 maart met zo veel mogelijk studenten in de trein te gaan zitten tijdens de drukste uren. Dik 17.000 studenten hebben op Facebook al laten weten dat ze de ludieke actie steunen. Er is sinds woensdag ook een online petitie tegen de plannen: daar staat de teller op 10.000. Ook de Landelijke Studenten Vakbond overweegt acties als de plannen doorgezet worden.

Lees ook:   Mondkapjes, ze werken niet, dus waarom dan wel gebruiken?

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/boze-studenten-willen-treinen-overspoelen-neem-ons-reisrecht-niet-af

Fight for your rights!!!!
NS is dom bezig, beter nieuwe treinen inzetten zonder 1 ste en tweede klas en stiltecoupés…
Heb je de ruimte nml.
Hopelijk protesteren de studenten nu een keer wel, want die basisbeurs lieten ze zich zomaar door de neus boren…ook niet erg slim!
Vast druk met gamen?
Don’t!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥