web analytics
11:11 Dubbele getallen

Roemer: SP niet in een kabinet met dit zorgstelsel

Roemer: SP niet in een kabinet met dit zorgstelsel

14-2-16 – 11:11

Het eigen risico in de zorg moet naar nul. Dat zei SP-leider Emile Roemer zondag in het tv-programma WNL op Zondag. Het eigen risico is nu veel te hoog, aldus Roemer. Het is een ,,boete op ziek zijn” die niets te maken heeft met solidariteit. Het afbouwen van het eigen risico zou wat hem betreft niet in één keer hoeven, maar stapsgewijs.

Ook wil hij af van de macht van de zorgverzekeraars. ,,Marktwerking heeft de zorg niet beter en goedkoper gemaakt.” Roemer pleit daarom voor één publieke zorgvoorziening voor alle Nederlanders. De zorgpremie zou dan inkomensafhankelijk worden. Volgens de SP-leider zou dat betekenen dat ,,70 procent van de mensen erop vooruit gaat, en daar is niets mis mee”, aldus Roemer.

Breekpunt
Zorg wordt een belangrijk thema in de verkiezingscampagne van de SP, liet Roemer weten. Mocht de SP meedoen aan de formatie van een nieuw kabinet, dan wordt het een breekpunt. Gebeurt er niets aan het zorgstelsel, dan stapt de SP niet in een kabinet, aldus Roemer.

Marktwerking heeft de zorg niet beter en goedkoper gemaakt

Emile Roemer

SP de nieuwe PVDA van ooit!
Goed bezig zo en dit zal hen veel stemmen opleveren!
Lees ook:   De wens van Nederland om tientallen Zwitserse Leopard 1-tanks te kopen om aan Oekraïne te leveren....
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button