28 april 2021

 

27 Jarige mag gratis in Hotel Mama blijven wonen

27-Jarige mag gratis in Hotel Mama blijven wonen

Ouders kunnen niet eisen dat een volwassen, inwonend kind met een baan een financiële bijdrage levert tot het huishouden. Een rechter in Kortrijk heeft een moeder die naar de rechter was gestapt ongelijk gegeven, meldt Het Nieuwsblad.
De 53-jarige vrouw uit Menen was naar de rechter gestapt omdat haar zoon van 27 bleef weigeren om een maandelijkse vergoeding van 250 euro te betalen voor zijn kost en inwoon. Haar twee andere, inwonende kinderen betalen wel maandelijks mee. Een oneerlijke situatie, vond de vrouw.

Maar de rechter volgde haar redenering niet. Ouders zijn verplicht om hun behoeftige kinderen – van welke leeftijd ook- te onderhouden. Maar dat geldt enkel tot het kind uit werken gaat. Ouders kunnen van het inwonende, werkende kind geen maandelijkse vergoeding eisen.

De beste manier om situaties als deze te vermijden is om een contract op te stellen met het inwonend kind, zegt Christine Van Roy van het Instituut voor Familie- en Jeugdrecht van de KU Leuven in Het Nieuwsblad. Door de vergoeding contractueel vast te leggen, heb je als ouder ook een juridisch houvast indien het kind toch zou weigeren om te betalen.

De rechter in Kortrijk oordeelde dat de 27-jarige zoon binnen de acht dagen het huis moet verlaten, maar dat vindt de moeder dan weer een brug te ver.

https://deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/westvlaanderen/1.2580434

Leuk contact heb je dan met je kinderen, qua opvoeding ehm…ging er dus wat fout?
Naar de rechter gaan omdat je kind niet wil betalen?
WTF… lol

Lees ook:   Moeder grijpt lerares bij de keel

Gerelateerde berichten