...

20 juni 2021

 

Wie herkent de verdachten van een zware mishandeling op station Den Haag Laan van NOI?

https://www.omroepwest.nl/nieuws/3013236/Wie-herkent-de-verdachten-van-een-zware-mishandeling-op-station-Den-Haag-Laan-van-NOI

Bekijk de video van de daders via de link

Hopelijk herkent men deze mensen en doet men hier melding van.

Heden ik, morgen Gij!
Dit soort mensen mag men keihard aanpakken, schorum

 

DEN HAAG – Een 25-jarige man is begin november zo zwaar mishandeld, dat hij waarschijnlijk nooit meer 100 procent kan zien. Dat gebeurde op station Den Haag Laan van Nieuw Oost-Indië in Den Haag. De vier verdachten zijn goed in beeld gebracht met een bewakingscamera. Die beelden zijn dinsdagavond getoond in het opsporingsprogramma Team West.

Het slachtoffer zat op zondag 8 november rond 15.30 uur op de RandstadRail naar Rotterdam te wachten. Op een ander perron liep een man, die aan het bellen was. De man schreeuwde en had blijkbaar ruzie met iemand. Een vrouw zei iets van het geschreeuw en liep daarna weg.

De bellende man pakte vervolgens een aantal stenen en gooide die vanuit het niets naar de 25-jarige man. Eén van de stenen raakte een glazen ruit waar hij tegenaan zat, waardoor de glassplinters tegen zijn gezicht en oog vlogen. Meteen daarna kwam de stenengooier met drie anderen het perron op rennen en werd het slachtoffer zwaar mishandeld.

Neus gebroken en verminderd zicht

De man werd geschopt en geslagen en viel op de grond. Terwijl hij op de grond lag, gingen de mishandelingen door. Hij raakte bewusteloos en op het moment dat hij bijkwam, gingen zijn belagers ervandoor. Het slachtoffer zat onder het bloed en werd door verschillende getuigen opgevangen.

LEES OOK: Verdachte van straatroof Kettingstraat Den Haag gefilmd tijdens tanken

Lees ook:   Waar geeft Brussel zoveel geld aan uit?

In het ziekenhuis bleek dat hij zwaar letsel aan zijn gezicht heeft opgelopen: een afgebroken tand, een gebroken neus, een gescheurde lip, een opgezwollen gezicht en verschillende scheuren in de huid bij zijn ogen. Zoals het er nu naar uit ziet, is de schade aan zijn oog blijvend en zal zijn zicht nooit meer 100 procent zijn, omdat er een vlies in zijn oog is gescheurd.

Duidelijke bewakingsbeelden

Een medewerker van cameratoezicht zag wat er gebeurde en heeft met een beweegbare camera op het station ingezoomd op de vier verdachten. Op het moment dat ze weglopen, zijn ze uitstekend in beeld. De daadwerkelijke mishandeling is niet getoond in Team West, omdat het Openbaar Ministerie die beelden te heftig vindt.

De politie hoopt dat iemand de mannen herkent, mogelijk in combinatie met elkaar. Daarnaast komt de recherche graag in contact met getuigen die ook op het station waren en die meer kunnen vertellen over de aanleiding van de mishandeling. Mensen met tips kunnen contact opnemen met de opsporingstiplijn 0800-6070 of met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.
Door: Redactie

Gerelateerde berichten