web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

FNV naar de rechter voor salaris bloemenvouwers ISWI

FNV naar de rechter voor salaris bloemenvouwers ISWI
Werknemers aan de slag bij ISWIWerknemers aan de slag bij ISWI

AALTEN – De onderhandelingen tussen vakbond FNV en de gemeenten Aalten en Oude IJsselstreek omtrent de vergoeding voor werknemers van leerwerkcentrum ISWI zijn stukgelopen. FNV gaat de gemeenten nu dagvaarden.

Bijstandsgerechtigden waren lange tijd verplicht om 32 uur per week kunstbloemen te modelleren die vervolgens verkocht werden in tuincentra. Ze werkten jarenlang met behoud van uitkering zonder uitzicht op een baan. FNV en de gemeenten die deel uitmaken van het bestuur van ISWI overlegden over compensatie voor mensen die langer dan een half jaar bij ISWI werkten, maar komen er samen niet uit. FNV wil dat de mensen met terugwerkende kracht gewoon betaald krijgen.

Recht op meer
Volgens Hans Hupkes van vakbond FNV zijn de partijen in overleg gestopt met de besprekingen. ‘De sfeer was goed, maar we kwamen er gewoon niet uit. We konden niet akkoord gaan met het eindbod van de gemeenten. We hadden al een dagvaarding klaarliggen en die zullen we nu ook versturen. Wij zeggen dat er sprake was van een gezagsverhouding en dat de werknemers recht hebben op meer dan een vergoeding. Het is nu aan de rechter om zich hierover uit te spreken.’

Gevolgen voor huur en zorgtoeslag
Het positieve is volgens Hupkes dat alle partijen in ieder geval erkennen dat er fouten zijn gemaakt. De gemeente Aalten laat in een reactie weten: ‘Compensatie van loon zoals de FNV wil is voor het ISWI-bestuur niet bespreekbaar. Het is niet alleen principieel verkeerd, maar ook uiterst ongewenst voor de betrokken personen. Immers, compensatie in de vorm van betaling van achterstallig loon moet worden verrekend met de in die periode ontvangen bijstandsuitkering. Het kan fiscale consequenties hebben en ook gevolgen voor eventueel ontvangen huurtoeslagen, zorgtoeslagen en kwijtscheldingen van gemeentelijke belastingen’, aldus de gemeente.

https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2102901/FNV-naar-de-rechter-voor-salaris-bloemenvouwers-ISWI

Misbruik dus, nu de gemeente kan veel terug betalen …
Stagiaires en werkelozen zijn een prettige melkkoe voor bedrijven!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥