22 januari 2021

 

Rondkomen van een minimum jeugdloon

Triest en schandalig!!!

Gepubliceerd op 11 jun. 2015

Zouka Media lanceert de minidocumentaire ‘Half Loon voor Volwassen Werk’. De video geeft een inkijkje in de beroerde positie van werkende jongeren in Nederland. Jongeren tussen de 18 en 23 jaar krijgen in Nederland een jeugdloon, terwijl ze volwassen werk verrichten. Slechts 15 procent binnen deze leeftijdscategorie is financieel zelfstandig.

Film- en documentairemaker Abdelkarim El-Fassi portretteerde in samenwerking met jongerenbeweging Young & United drie jongeren die fulltime werken en als gevolg van het jeugdloon nauwelijks de eindjes aan elkaar kunnen knopen. ‘’De documentaire laat onder andere de harde realiteit zien van de afgestudeerde MBO’er, die van baantje naar baantje hopt en van een loon van 700 euro per maand moet zien rond te komen.’’

Aan de oproep Young & United te steunen en de petitie te tekenen hebben meer dan 100.000 mensen gehoor gegeven. De jongerenbeweging van de FNV strijdt voor gelijke beloning en meer zekerheid voor jong volwassenen.

Lees ook:   'Britse vader doodde zijn kinderen bij Lyon'

Gerelateerde berichten