web analytics

Mag je met een bijstandsuitkering jouw fiets verkopen op Marktplaats?

 photo 11082416_940689895951013_7162555104086121120_o_zpsq9l5ozsq.jpg

Mag je met een bijstandsuitkering jouw fiets verkopen op Marktplaats?
Van Daan Jansen – 25 maart 2015

De meeste Nederlanders verkopen wel eens wat op Marktplaats. Spullen die je niet meer nodig hebt en tijden lang onaangeraakt op zolder liggen krijgen een nieuwe eigenaar. Het kleine beetje geld dat je ermee verdient kun je gebruiken om weer iets anders van te kopen. Wie doet dat niet tegenwoordig? Kan nog leuk zijn ook, je eigen handeltje op internet.

Dat geldt niet voor mensen die in de bijstand zitten. Dat blijkt uit tips die we hebben binnengekregen na onze uitzendingen over de Sociale Dienst. Verschillende mensen laten ons weten dat ze stevig op de vingers getikt zijn omdat ze bijvoorbeeld een fiets of bankstel op Markplaats verkocht hebben. Zo’n soort handel wordt door de Sociale Dienst niet getolereerd. Wat bij onze tipgevers leidde tot het korten van de uitkering en zelfs vorderingen van duizenden euro’s. De Sociale Dienst ziet de verkoop als inkomen en als bijstandsgerechtigde heb je de plicht om inkomsten op te geven.

Maar komt het vaak voor? Mag je ook geen huis-tuin-en-keuken verkopen doen op Marktplaats, zonder dat je een sociaal rechercheur op je dak hebt? Zijn de torenhoge boetes wel eerlijk na onschuldige Marktplaatstransacties van enkele tientjes?

Heeft u ervaring met de Sociale Dienst die u aangepakt heeft omdat u op Marktplaats iets verkocht heeft, laat het ons weten.

https://on.fb.me/1CrDTGP

Van die overijverige simpele  ”debieltjes” die werken bij een gemeente en dan zeggen dat dit niet mag?

Het zijn je eigen spullen, die je zelf betaald hebt en die mag je verkopen!

Lees ook:   "Er rest maar één ding om te doen en dat is opstappen" - Ongehoord Nieuws

Gerelateerde artikelen

Back to top button