Jongen (15) overlijdt na steekpartij op school

Update

‘Verdachte steekpartij op schoolplein werd gepest’
Door: Anouk Mentink en Victor Schildkamp
11-10-14 – 16:39
’Vriend’ vond dat verdachte zich ’eens moest verdedigen’
© epa.
De 16-jarige Anthony, de jongen die z’n 15-jarige schoolgenoot Wesley doodstak op het Corbulo College in Voorburg, werd al enige tijd gepest. Zo erg zelfs, dat hij soms niet naar zijn bijbaantje durfde te gaan bij Albert Heijn in het centrum van Rijswijk, omdat hij daar soms zelfs werd opgewacht. Een ‘vriend’ van Anthony vond dat hij zich ‘maar eens moest verdedigen’ en zou hem een mes gegeven hebben, enkele weken geleden. Niet duidelijk is of dat het mes is waarmee Anthony Wesley neerstak.

Hij was altijd een beetje anders dan de rest met z’n legerkleding en zijn zwarte haar
Devon, over zijn vriend Anthony

© anp.
Devon (17), een vriend van Anthony, zegt dat hij al zijn hele jeugd zowel fysiek als mentaal is bedreigd. ‘Hij is zelfs van school veranderd in de hoop dat de situatie op het Corbulo College beter zou worden, maar dat werd het niet.’ Een andere bekende van Anthony zegt dat Anthony al op de basisschool werd gepest. ‘Hij was altijd een beetje anders dan de rest met z’n legerkleding en zijn zwarte haar.’ Volgens schoolgenoten werd Anthony ook gepest met z’n moeder. De vrouw is volgens buren gescheiden en het gezin heeft het niet breed.

‘Vrolijke gewone tiener’
De 16-jarige Anthony stak vrijdagmiddag aan het begin van de grote pauze de 15-jarige Wesley met een mes in zijn nek. Wesley rende nog bloedend het schoolgebouw in en zakte daar ineen. Ambulancepersoneel kon hem niet meer redden. Anthony werd kort na het drama aangehouden. De twee hadden volgens schoolgenoten al langer ruzie. De van oorsprong uit Rotterdam afkomstige Wesley stond op de school bekend als een vrolijke gewone tiener en Anthony als een stille, meer in zichzelf gekeerde scholier.

Interim-schooldirecteur Kees van der Zweep zegt dat bij de leraren absoluut niet bekend was dat Anthony al enige tijd met een mes rondliep. De filiaalmanager van AH in Rijswijk bevestigt dat Anthony er werkte, maar wil niks over de jongen zeggen.

 

http://www.ad.nl/ad/nl/1040/Den-Haag/article/detail/3766600/2014/10/11/Verdachte-steekpartij-op-schoolplein-werd-gepest.dhtml

Intens triest…jarenlang gepest dus!
De bom is gebarsten… Tevens een fout wederom van de school en opvoeding…
Men moet leren omgaan met elkaar en al mag je iemand niet, dan nog kun je er beleefd tegen zijn en vriendelijk.
Normen en waarden…

Behave!!!!!
Al draagt iemand een vogelnest op zijn hoofd, dat recht heeft men!
Dus wie ben jij dan om iemand ermee te pesten?
Niets, een nada…En je mag best een mening hebben zeker wel…
Heey ik kan niet tegen mensen met zwarte lange haren..*crap*, ik kan niet tegen mensen in een legerbroek…*crap*
Ik heb inmiddels een ander beeld voor me…
Dader werd slachtoffer…
Boontje komt om zijn loontje?
Hard wel..op deze manier.
Keihard en niet nodig natuurlijk…daar had de school moeten ingrijpen! Beide jongens bij elkaar brengen, in gesprek met elkaar…
Hier hulp bij zoeken, beide jongens leren elkaar te accepteren zoals ze zijn.
Dit is weer een voorbeeld van hoe dit uit de hand heeft kunnen lopen en de rest, stond erbij en keek ernaar.

Hou daar eens mee op, ga niet staan kijken maar meldt dit bij de school, ouders, omgeving, los dit samen eens op!

———————————————-

 

Jongen (15) overlijdt na steekpartij op school

10-10-14 – 16:39
Ruzie werd scholier fataal, verdachte (16) aangehouden
Politie doet onderzoek op het Corbulo College © anp.
Een 15-jarige jongen uit Den Haag is vandaag omgekomen nadat hij op het Corbulo College in Voorburg werd neergestoken. De dader is een 16-jarige jongen uit Rijswijk en werd kort na het incident aangehouden door de politie.

© anp.
De melding kwam rond 13.30 uur binnen bij de politie. Het slachtoffer werd in zijn nek gestoken, waarna snel de hulpdiensten werden ingeschakeld. Ambulancepersoneel probeerde de jongen nog te reanimeren, maar hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Waar de ruzie precies over ging is nog niet bekend. Volgens ooggetuigen werd het slachtoffer in zijn nek gestoken, waarna hij grote hoeveelheden bloed verloor.

De school is inmiddels hermetisch afgesloten en het forensisch team doet onderzoek op de plaats van het misdrijf.

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3765908/2014/10/10/Jongen-15-overlijdt-na-steekpartij-op-school.dhtml

Afschuwelijk welke hersenloze ziel heeft dit op zijn geweten!
Nu al zo verdorven en dom zijn!

Vreselijk, een kind hoort veilig te zijn op school!

Helaas dit is Nederland tegenwoordig.

 http://www.nrc.nl/nieuws/2014/10/10/zwaargewonde-bij-steekpartij-op-college-in-voorburg/

http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2014/10/Leerling-dood-bij-steekpartij-op-school-in-Voorburg-1618936W/

http://www.omroepwest.nl/nieuws/10-10-2014/ooggetuige-steekpartij-corbulo-college-er-spoot-allemaal-bloed-uit-zijn-nek

http://forum.fok.nl/topic/2158218

http://www.telegraaf.nl/binnenland/23186967/__Diepe_schok_door_dode__.html

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3765971/2014/10/10/Ongeloof-na-steekpartij-Hij-is-gewoon-dood.dhtml

‘Ik moest hem loslaten’
Anthony heeft het niet afgewacht. Hij springt op zijn fiets en gaat ervandoor. Medeleerlingen proberen hem nog tegen te houden. ‘Maar hij was te sterk. Ik moest hem loslaten’, zegt een jongen uit de vierde klas spijtig. Toch wordt hij zo’n anderhalf uur later alsnog aangehouden, in aanwezigheid van een goede vriendin met wie Anthony veel optrok.

Een van de weinige vrienden die Anthony lijkt te hebben. ‘Als ik van te voren iemand op school had moeten aanwijzen die zoiets moest doen’, dan was hij het wel, zegt Fazli Heuvel. De meeste omschrijven hem als ‘agressief’ en iemand die in school altijd een mes bij zich zou hebben gehad.

Banden eens doorgesneden
‘In zijn schoen’, weet Annass te vertellen. Iemand die streken uithaalde. ‘In mijn ogen was hij een soort psychopaat’, vertelt Rade Zywczyk die te maken kreeg met pestgedrag van Anthony. ‘Hij heeft mijn banden wel eens doorgesneden, en die van mijn vriend ook.’

Burgemeester Van der Sluijs wil niet zeggen of Anthony vaak een mes bij zich zou hebben gehad. Hij stelt dat het CorbuloCollege een school is die ‘heel veel investeerde’ in de veiligheid. ‘Of hij altijd een mes bij zich droeg en of de school hier wel adequaat op zou hebben gereageerd, dat weet ik niet en wordt op dit moment nog onderzocht. De school laat alleen weten verdrietig en totaal verslagen te zijn. Ze bereiden zich nu voor op de opvang van leerlingen.’

Nou de school heeft niet goed gehandeld als deze knul altijd een mes bij zich had!
Nogal logisch van niet dus!

Gerelateerde Berichten