...

02 december 2021

 

Tot 40 jaar. Welke invloed heeft de leeftijd van de vader op kinderen?

Tot 40 jaar. Welke invloed heeft de leeftijd van de vader op kinderen?

De kans op een gezonde baby is kleiner, afhankelijk van de leeftijd van de vrouw en de aanwezigheid van pathologieën. Wetenschappers kwamen vrij lang geleden tot deze conclusie. Onderzoek naar de effecten van mannelijke leeftijd op de gezondheid van kinderen is echter een noviteit in de genetica.

Het is bekend dat de gezondheid van een kind afhankelijk is van de ontwikkeling van de foetus bij een zwangere moeder. Er wordt aangenomen dat op de leeftijd van 35 jaar de foetus het vermogen heeft om te muteren en abnormale activiteiten te vertonen tot de dood van de foetus.

De leeftijd van de toekomstige vader is ook van groot belang voor de gezondheid van het kind. Vanwege de specificiteit van het hormonale systeem kunnen mannen op elke leeftijd vader worden.

Het proces van spermaproductie bij mannen gaat zelfs door met de leeftijd. Hoe ouder het lichaam, hoe slechter de kwaliteit van de ontlading.

Als gevolg hiervan werkt het hormonale systeem zelf niet meer en kunnen er storingen in de synthese van hormonen optreden. Dit alles heeft rechtstreeks invloed op het werk van de geslachtsorganen, wat de waarschijnlijkheid van een succesvolle conceptie beïnvloedt.

Recente studies tonen aan dat een 40-jarige man bijna drie keer minder kansen heeft om een ​​kind te verwekken dan een 30-jarige man.

Bovendien neemt tijdens de zwangerschap van een jonge vrouw van een oudere man het risico op complicaties tijdens de bevalling en zwangerschap in het algemeen toe. De mogelijkheid van miskramen en de ontwikkeling van abnormale activiteiten bij de foetus neemt toe.

Lees ook:   Elon Musk zegt dat je iemand in een vlinder kunt veranderen met mRNA

Artsen zeggen dat in termen van genetica de structuur van het sperma vatbaar wordt voor mutatie met de leeftijd. Als gevolg van penetratie in het ei kunnen foetale mutaties optreden.

Als gevolg van mutaties is de overdracht van genetische ziekten mogelijk die acuut kunnen worden overgedragen na de geboorte van een kind. Meestal treedt de ontwikkeling van genetische complicaties op bij kinderen in de adolescentie van 5 tot 12 jaar. Over het algemeen neemt het risico op het ontwikkelen van genetische ziekten tijdens de conceptie van een volwassen man met meer dan 10% toe.

Studies hebben aangetoond dat te jonge vaders ook geen goede conditie zijn voor een gezonde baby. Bij toekomstige vaders jonger dan 18 jaar hebben wetenschappers nog meer mutaties in sperma ontdekt, waardoor het risico op genetische ziekten met meer dan 20% toeneemt.

Volgens artsen is de beste leeftijd voor een man om een ​​volwaardig gezond gezin te stichten 20 tot 38 jaar. Gedurende deze periode werkt het voortplantingssysteem het beste en is het een uitstekende voorwaarde om een ​​baby te verwekken.

Verrassend genoeg komen met dergelijke statistieken de meeste kinderen met genetische complicaties van jonge vaders. Het kan ook te wijten zijn aan het lage aantal vaders op een bepaalde leeftijd. Vroege experimenten toonden aan dat geniale kinderen meestal worden geboren uit volwassen vaders.

Читайте больше на https://www.pravda.ru/health/1453621-father_age/?utm_medium=cqc&utm_source=all_materials_12

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten