web analytics
...
Maatschappij & Psyche

Of we dommer worden?

Worden we stilaan allemaal dommer?

Dankzij betere levensomstandigheden, rijkere voedingsmiddelen en de opmars van technologie steeg het gemiddeld IQ afgelopen decennium wereldwijd. Aan die positieve ontwikkeling is echter een einde gekomen. Volgens wetenschappers wordt de wereldwijde bevolking nu weer dommer.
In Denemarken wordt het feit bewezen met harde cijfers. Iedere 18-jarige man krijgt daar een IQ-test voorgeschoteld om te bepalen of ze geschikt zijn voor de militaire dienstplicht. De score van de test daalt aanzienlijk: ten opzichte van 1998 werd er een verschil van minimaal 1,5 procent vastgesteld.

Volgens onderzoekers is dat een evolutie die wereldwijd waargenomen wordt. Ondermeer in Australië, China, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk en andere landen daalt het IQ van de bevolking. Ze stellen dan ook dat in de meest ontwikkelde landen belangrijke ontwikkelingen en verbeteringen zoals openbare sanitaire voorzieningen en een goede leefomgeving hun hoogtepunt hebben bereikt. Dalende lonen, ongezond eten en een moeilijke schoolcarrière zorgen ervoor dat die neerwaartse trend wordt versterkt.

Sommige deskundigen vinden dan weer dat het gemiddeld IQ zich in een “permanente staat van verval” bevindt dankzij een verandering in onze genen. We bereiken we allemaal het toppunt van onze hersenactiviteit, alleen ligt het hoogtepunt lager dan voordien, claimen wetenschappers.

https://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/2045077/2014/09/10/Worden-we-stilaan-allemaal-dommer.dhtml

Als je niets meer hoeft te onthouden, telefoonnummers bv, de weg, namen, (er staat al een foto bij, fb) omdat je smartphone je brains zijn?

Omdat je geen boeken meer leest, omdat alles te vinden is online, en je het woord maar hoeft in te tikken en voila!
Omdat de tv alles wel voor je invult wat leuk schijnt te zijn?
Ook al is het je smaak niet van oorsprong, maar op den duur ben je al zo versuft dat je zelfs die humor leuk gaat vinden?

Lees ook:   Wat ga jij doen, als wij ook een Griekse noodsituatie krijgen in ons land?

Tjah wat verwacht je dan nog.

Ik heb zo’n ding, een slimme foon, maar ik gebruik hem eigenlijk nooit…Heel soms…
Blij dat ik er niet mee opgegroeid ben… ken de ouwe tijd nog je weetsssssssssss

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om het internet verkeer te analyseren. We moeten ook informatie delen over uw bezoek aan onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept