29 september 2020

 

Oud-presentator Astro TV misbruikte cliënte

Oud-presentator Astro TV misbruikte cliënte

De veroordeelde was eerder werkzaam voor Astro TV © anp.
Een paragnost, die vroeger werkzaam is geweest voor Astro TV, heeft misbruik gemaakt van een cliënte. Hij zou haar onder meer betast hebben en naaktfoto’s van haar hebben gemaakt. De rechter heeft hem donderdag veroordeeld tot 200 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden.
De vrouw was op zoek naar iemand die haar kon afhelpen van een cocaïneverslaving. In haar zoektocht stuitte ze op de 52-jarige paragnost uit Leidschendam.

Nadat de man het vertrouwen van de vrouw en haar ouders had gewonnen, begon het misbruik. Ze werd betast, er werden naaktfoto’s van haar gemaakt, de man ging bij haar in bad en er was sprake van webcamseks. De paragnost vertelde de vrouw dat de handelingen moesten plaatsvinden in kader van de behandeling.

Het slachtoffer vertelde de rechtbank dat ze er, naast haar verslaving, een nieuw probleem bij heeft. De rechtbank oordeelde dat de man zijn status als hulpverlener niet heeft kunnen inschatten en op deze manier het vertrouwen van de vrouw ernstig geschaad heeft.

Lees ook:   Dreams before Dawn

Gerelateerde berichten