Maatschappij & Psyche

Frauderende scholen

Frauderende scholen

Spooknota’s op mbo
Mbo-leerlingen krijgen ook dit jaar weer onduidelijke rekeningen van hun school. Instellingen maken vaak niet duidelijk welk deel van het lesgeld verplicht is en welk deel niet. „We krijgen nu al signalen dat scholen de vrijwillige bijdrage vaak verplicht stellen. Sommige scholen schakelen zelfs incassobureaus in als deze niet betaald wordt”, waarschuwt Michiel Steegers, voorzitter van Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB).

Jongerenorganisaties waarschuwen al jaren voor de onduidelijke rekeningen in het mbo. Instellingen kunnen, naast het les- en cursusgeld, een vrijwillige bijdrage vragen voor kluisjes, internetgebruik, sportkleding en allerlei andere zaken die niet direct uit het onderwijsbudget betaald worden. Maar in de praktijk blijkt lang niet altijd duidelijk welk deel van de rekening nu vrijwillig is en welk niet. Om helderheid te scheppen kwam er in 2012 zelfs een lijst van het ministerie van Onderwijs.

Stel vooral geen kritische vragen, men zal je dan bombarderen met de meest waanzinnige zaken.
Dat wil je niet weten.
Scholen zijn geen scholen meer maar grote bedrijfsinstellingen waar flink verdiend en gegraaid wordt.

https://www.spitsnieuws.nl/

Lees ook:   Als dit waar is....?????????

Gerelateerde artikelen

Back to top button