25 april 2021

 

Niet genoeg handtekeningen voor referendum over donorwet. Tekenen aub!!!!!!!

Niet genoeg handtekeningen voor referendum over donorwet

Teken hier aub voor 12 uur middernacht…

https://referendum.nl/

Er zijn te weinig handtekeningen opgehaald voor de aanvraag van een referendum over de donorwet. Dat schrijft initiatiefnemer Bart Nijman op GeenStijl. Om het referendum door te laten gaan, moesten er voor donderdag 300.000 handtekeningen worden ingeleverd bij de Kiesraad.

Rond 16.15 uur vandaag waren er ‘slechts’ 117.699 binnen. ,,Na vijf weken en een paar dagen moeten we constateren dat we nog niet halverwege de 300.000 handtekeningen zijn voor een referendum over de donorwet”, aldus Nijman. ,,We tried, we failed.”

Het referendum moest gaan over de nieuwe donorwet. Daarin staat dat iedereen in principe orgaandonor is, tenzij iemand heeft aangegeven dat niet te willen. De wet is eerder dit jaar met een nipte meerderheid aangenomen door het parlement.

Tweede Kamerlid Pia Dijkstra van D66, initiatiefneemster van de donorwet, zei eerder al dat ze zich geen zorgen maakte over een eventueel referendum. D66-leider Alexander Pechtold wees op een peiling waarin een ‘heel ruime’ meerderheid van de Nederlandse bevolking zich uitsprak voor nieuwe donorwetgeving.

Bij de kabinetsformatie hebben de regeringspartijen overigens afgesproken om de referendumwet te schrappen. In de Tweede Kamer heeft een meerderheid al gestemd voor afschaffing.

https://www.ad.nl/politiek/niet-genoeg-handtekeningen-voor-referendum-over-donorwet~a0e58107/

https://www.geenstijl.nl/handdoek-ring-ring-handdoek

 

Lees ook:   300.000 handtekeningen nodig voor 28 september! Geenpeil.nl Gelukt bedankt!!!

Gerelateerde berichten