JeugdzorgVideo. Spanjool lult door speech Ilja heen

JeugdzorgVideo. Spanjool lult door speech Ilja heen

Haters gaan haten, maar Ilja trekt zich er geen kudt van aan. Na vertoning van de uithuisplaatsings-video van zijn broertje en zusje in het Kremlin, gaf hij Jeugdzorg vanmiddag weer wat om over naar huis te bellen (): een toespraak voor het Europese Parlement. Over hoe Bureau Jeugdzorg Gelderland het leven van zijn moeder, zijn broertje en zijn zusje al een jaar verneukt omdat de bemoedermaffia te diep met hun makkelijke kapsels in de eigen bureaucraten-aars zit om te kunnen bevatten dat ze in dit geval meer kwaad doen dan goed. Vanwege een Spaanse conjo die door de video heen tolkt, staat de spreektekst van Ilja hierrr als pdf. Na bijna een jaar is het verhaal ook doorgedrongen tot de MSM: zie Nu.nl voor verslaggeving over de kwestie in het Europarlement. Mogen die koters dan nou eindelijk eens naar huis, goedverdoeme?

Geenstijl.nl

Europees parlement buigt zich over Jeugdzorgzaak
BRUSSEL – Een in Nederland woonachtige Letse familie wordt woensdag in het Europees Parlement gehoord naar aanleiding van door hen ingediende klachten over het functioneren van Jeugdzorg.

Foto: ANP
De zaak draait om de Letse Jelena Antonova, van wie Bureau Jeugdzorg twee kinderen uit huis heeft geplaatst. Volgens de moeder heeft dat te maken met discriminatie, omdat zij te gebrekkig Nederlands spreekt.
Daarnaast wordt er gesteggeld over het feit dat het de moeder is verboden om bij een bezoek aan haar kinderen Russisch te spreken.

(Is dit een slechte Russische moeder omdat zij Russisch met haar kinderen spreekt? Ehm er zijn nog plenty andere allochtonen die slecht tot geen Nederlands spreken met hun kinderen, nieuwe doelgroep Jeugdzorg?)
Inmiddels heeft het Letse Europees parlementslid Tatjana Ždanoka zich over de zaak ontfermd. Woensdag is er een hoorzitting in het Europees Parlement waarbij de zaak wordt besproken.
De familie hoopt dat wordt erkend dat mensenrechten worden geschonden en dat dit ertoe zal leiden dat de twee kinderen naar huis kunnen.
“Dat gebeurde ook in een Deense zaak. Dan worden eindelijk de fouten rechtgezet”, vertelt zoon Ilja tegenover NU.nl. In dat geval besloot de overheid kinderen bij een familie terug te brengen.
Emotionele zaak
In de zaak spelen veel emoties tussen Jeugdzorg (heeft geen emoties!!!) en de familie Antonova. De zaak is in Nederland diverse malen voor de rechter geweest. Bovendien zijn er opnamen van de uithuisplaatsing op GeenStijl gepubliceerd, waarbij hoorbaar is dat de kinderen (en moeder)  erg (gruwelijk!!!!!!!!!) overstuur zijn. De politie probeerde het filmen te verbieden.
Tegen zoon Ilja is door Jeugdzorg meerdere malen aangifte gedaan. Hij werd daarop aangehouden, maar geen van de aangiften leverde voldoende bewijs voor vervolging op. Bureau Jeugdzorg zit met de situatie in de maag en heeft de uitvoering overgedragen aan het Leger des Heils.
Sinds Ilja gesproken heeft met de media mag hij zijn broertje en zusje al 8 maanden niet meer zien. (machtsmisbruik!!!!) Bureau Jeugdzorg wil niet reageren op de zaak om de privacy van het kind te beschermen.(????) Wel wil ze aangeven dat het niet Nederlands spreken op zichzelf geen grond voor uithuisplaatsing is.
De gang van zaken heeft inmiddels internationale aandacht gekregen. Zo werd op een conferentie in Rusland over de perikelen bij bureau Jeugdzorg Gelderland gesproken.
Door: NU.nl/Brenno de Winter

Gerelateerde Berichten