web analytics
11:11 Dubbele getallen
Kwis

Kwis een reis door de woestijn

woestijnl2we AnGel-WinGs.nl

Je bureau ligt bezaaid met werk; je collega’s zijn allemaal al naar huis. Je kijkt naar de klok en hij lacht je uit. Je vraagt je af hoe je de klus moet klaren en de moed zinkt in je schoenen.

De docent houdt een college van drie uur over het saaiste onderwerp van de wereld waar hij niet over uitgezeurd raakt. Je hele multomap is al volgetekend en je moet nog tweeenhalf uur. Je begint te denken dat je op de een of andere manier in een tijdslus terecht bent gekomen.

Wachten kan een bijzondere marteling zijn, erger dan welke kortstondige pijn ook. De combinatie van frustratie en verveling kan zelfs de dappersten onder ons panisch maken. Onze eerste reis brengt ons oog in oog met de oneindigheid.
Bereid je even voor en betreed dan de eeuwige woestijn…

1. Je rijdt op een kameel over de uitgestrekte, kale vlakte van een schijnbaar oneindige woestijn. Je hebt zo lang gereden dat je de uitputting nabij bent. Wat zeg je tegen de kameel die je de hele weg heeft gedragen?

2. Net als je denkt dat je van dorst zult omkomen, doemt er een prachtige oase op. Alleen is er al iemand. Wie is die andere reiziger? (noem iemand die je kent)

Lees ook eens:   Tibetaanse test

3. De tijd kruipt in de woestijn en het lijkt een eeuwigheid te duren voor je de lichtjes van een stad aan de einder ziet. Je hebt je bestemming eindelijk bereikt. Welke gevoelens bekruipen je aan het eind van de reis?

4. Het is tijd om afscheid te nemen van de kameel die je al die tijd hebt bereden. Je bent nog maar net afgestapt of een nieuwe berijder neemt je plaats in het zadel in. Wie neemt het van je over? (Noem iemand anders die je kent)

Geinig wel na al die jaren doe ik gewoon mee en ooit kan ik ze nog een keer doen en als ik dementerend word dan kan ze tig keer per dag doen! 🙂

1: Ik zeg dan: Dank je wel lieverd, hier een smak op je lekkere toet!

2:Wie zou daar nou zijn?

3:Ik zal de kameel missen! Maar gelukkig ik ben weer thuis!

4:Ik breng die arme kameel gewoon naar iemand die voor hem zorgt, als iemand een kameel wil zoeken ze maar een andere!

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥