web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & Uiterlijk

Wetenschappers hebben onthuld waar je geen alcohol mee mag vermengen

Onderzoek toont aan dat alcohol gevaarlijk is in combinatie met welke medicijnen dan ook, omdat het de effecten ervan verandert. In sommige gevallen kan het nadelige effect echter worden voorspeld.

Antibacteriële medicijnen

Het verbod op het mengen van alcohol met antibiotica is al lang een axioma geworden waarvoor geen bewijs nodig lijkt te zijn. Deze regel is van toepassing op alle stoffen die worden gebruikt om micro-organismen en parasieten te bestrijden die in verschillende menselijke weefsels en inwendige organen worden aangetroffen. Deze omvatten antibiotica, sulfonamiden, nitrofuraanderivaten, metronidazol en geneesmiddelen tegen tuberculose.

Het drinken van alcohol tijdens het gebruik van deze medicijnen verzwakt of neutraliseert het effect van de medicijnen. Alcohol in combinatie met bepaalde middelen kan vervelendere gevolgen hebben.

Nitrofuranen en metronidazol

Het enzym alcoholdehydrogenase is verantwoordelijk voor de verwerking van alcohol in het lichaam. Geneesmiddelen uit de nitrofurangroep (furazolidon, nitrofurantoïne, furadonine, furatsiline, furagine, nifuroxazide) en metronidazol blokkeren de productie ervan; acetaldehyde, een product van tussentijdse oxidatie, hoopt zich op in het lichaam. Dit leidt tot een disulfiram-ethanolreactie, die zich manifesteert als een ernstige kater.

Cefalosporinen

Antibiotica uit de cefalosporinegroep (cefazoline, cefalexine, ceftolozaan) remmen de oxidatie van alcohol, waardoor de staat van intoxicatie en de toxische effecten van alcohol worden verlengd.

Medicijnen tegen tuberculose

Herhaald gebruik van alcohol verhoogt de schadelijke effecten van medicijnen op de lever.

Lees ook eens:  Groente en fruit

Pijnstillers

Het gebruik van aspirine, amidopyrine, analgin, butadion en andere geneesmiddelen uit deze groep met alcohol kan leiden tot medicijnintolerantie. De combinatie van alcohol met paracetamol en soortgelijke koortswerende middelen veroorzaakt ernstige leverschade, meldt lifehacker.ru.

Producten voor het cardiovasculaire systeem

Het gecombineerde gebruik van nitroglycerine, validol, sustak, erinite, nitrosorbide, verapamil en alcohol leidt tot een scherpe daling van de bloeddruk gecombineerd met duizeligheid en misselijkheid.

Wat medicijnen tegen hoge bloeddruk betreft, stimuleert alcohol in de eerste uren hun werking vanwege het vermogen om de bloedvaten te verwijden. Stimulatie van het zenuwstelsel met ethanol zal er dan voor zorgen dat de bloeddruk nog verder stijgt.

Kalmerende en slaappillen

Alcohol versterkt het effect van medicijnen, omdat zowel alcohol als medicijnen het centrale zenuwstelsel onderdrukken. Dit kan leiden tot schade aan het ademhalingscentrum in de hersenen en tot ademstilstand, hartstilstand en overlijden.

Insuline

Alcohol verlaagt de bloedsuikerspiegel, wat, terwijl u insuline gebruikt, wat hetzelfde effect heeft, kan leiden tot een hypoglykemische aanval en coma. Uit onderzoek blijkt echter dat de risicogroepen vooral diabetici zijn die niet genoeg eten.

Anticoagulantia

Alcohol in combinatie met stoffen die de bloedstolling voorkomen – dicoumarine, fenyline en zelfs banale aspirine – kan leiden tot uitgebreide bloedingen en bloedingen in inwendige organen, wat tot de dood kan leiden.

Lees ook eens:  Wetenschappers vinden wortel die 98% van de kankercellen in slechts 48 uur doodt

Bron

Gewoon nooit alcohol nemen als je ook medicijnen slikt… dat is gewoonweg niet handig en zeer ongezond! En anders alleen in overleg met de huisarts.

Medicijnen krijg je niet voor  niets, en een lichaam moet zijn best doen om te genezen en bv gifstoffen te zuiveren, of de lever moet hard aan het werk, neem je dan ook nog eens alcohol dan is dat extra hard werken voor je lijf.
Dat verzwakt je lichaam in feite.

Wat ik niet snap was dat vroeger algemeen bekend was dat een paracetamol nooit mocht met alcohol en tegenwoordig mag dat wel zegt men…
Of nog erger Ibuprofen en alcohol…? Wow… Ibu is al een 3dubbeldekker paracetamol pil…
Dat is echt niet ok…

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥