web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & Uiterlijk

Mondspoelingen bevatten dodelijke chemicaliën die verband houden met HARTproblemen en KANKER, zo blijkt uit onderzoek

Uit nieuw onderzoek uit Turkije  is gebleken  dat veel mondwaterproducten voor consumenten die momenteel op de markt zijn, boordevol dodelijke chemicaliën zitten die verband houden met hart- en vaatziekten, kanker en meer.

 

Turkse onderzoekers hebben gekeken naar 45 mondwaterformules die worden gebruikt door 17 verschillende commerciële mondwatermerken die worden verkocht in de vijf grootste winkelketens van Istanbul. Veel van deze merken en formules worden overigens ook gebruikt in mondwaterproducten in de Verenigde Staten.

 

Afhankelijk van de verhoudingen en concentraties van de ingrediënten bleken sommige mondhygiëneproducten met vergelijkbare labels giftiger te zijn dan andere, en waarschijnlijker de potentieel levensbedreigende gezondheidsproblemen te veroorzaken die in het onderzoek worden beschreven.

 

Bijwerkingen van het gebruik van deze giftige mondwaterproducten bleken te variëren van mild tot ernstig. Sommige veroorzaakten lichte huidirritatie, terwijl andere ervoor zorgden dat gebruikers hoofdpijn kregen. In het ergste geval kan het gebruik van een giftig mondwater ervoor zorgen dat u zo ziek wordt dat u  sterft .

 

Uit het onderzoek kwam het volgende naar voren met betrekking tot de 45 geteste mondwaterformules:

 

1) Glycerine, geassocieerd met achteruitgang van de nieren en de lever, werd aangetroffen in 31, oftewel meer dan 68 procent, van de geteste mondspoelingen.

 

2) Natriumsaccharine, een kunstmatige zoetstof waarvan bekend is dat het kanker veroorzaakt, werd aangetroffen in 29, oftewel meer dan 64 procent, van de geteste mondspoelingen.

 

3) Propyleenglycol, een chemische stof die verband houdt met orgaanfalen wanneer deze in grotere hoeveelheden wordt geconsumeerd, werd aangetroffen in 28, oftewel ongeveer 62 procent, van de geteste mondspoelingen.

Lees ook:   Nuttige eigenschappen van olijfolie

 

(Gerelateerd: Wilt u uw mond op natuurlijke wijze schoon houden? Bekijk  deze geneeskrachtige planten  waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze een optimale mondgezondheid helpen ondersteunen.)

 

Ruim 15 procent van de geteste mondspoelingen bevat een chemische stof die TANDbederf veroorzaakt

Verbazingwekkend genoeg bleek een handvol van de geteste mondspoelingen, zeven van de 45, oftewel iets meer dan 15 procent, een antiseptische chemische stof te bevatten, chloorhexidinegluconaat genaamd, die tandbederf veroorzaakt,  wat het doel van een mondwater dat zogenaamd de mondgezondheid ondersteunt, tenietdoet.

 

Andere twijfelachtige ingrediënten in de geteste mondwaterformules zijn onder meer cetylpyridiniumchloride, een middel dat tandplak vermindert, en zure oranje 7-kleurstof, die beide de tanden kunnen verkleuren en bevlekken.

 

“Het beperkte aanbod aan mondwater dat in de winkelschappen te vinden is, vormt een probleem voor zowel de mond- als de volksgezondheid”, schreven de auteurs van het onderzoek in hun paper, dat werd gepubliceerd in het International Dental Journal. U kunt  het  volledige onderzoek gratis raadplegen  op ScienceDirect.com .

 

“Bovendien verdient de ingewikkelde samenstelling van deze producten, bestaande uit talloze ingrediënten met mogelijk schadelijke effecten, serieuze aandacht.”

 

Pas ook op voor conventionele tandpastaproducten voor consumenten. Uit een  recent onderzoek  gepubliceerd in het  Bosnian Journal of Basic Medical Sciences  is gebleken dat de meeste mondspoelingen dezelfde soorten chemicaliën bevatten als de meeste tandpastaproducten die momenteel op de consumentenmarkt verkrijgbaar zijn.

 

Enkele van de overlappende chemicaliën zijn onder meer:

 

• Schurende chemicaliën die stoffen van tanden verwijderen zonder krassen op het oppervlak te veroorzaken

 

• Bindende chemicaliën die ervoor zorgen dat het product niet te droog wordt

Lees ook:   Tanden en kiezen

 

• Oplosmiddelchemicaliën die alle ingrediënten oplossen om een ​​gelijkmatige verdeling door het eindproduct te garanderen

 

• Schuimende chemicaliën die de reinigende werking versterken

 

• Smaak- en zoetstoffen die het product aantrekkelijker maken, zowel qua geur als qua smaak

 

• Kleurstoffen zoals titaniumdioxide die het product witter maken

 

• Conserverende chemicaliën die de groei van ongewenste micro-organismen voorkomen

 

Het is belangrijk op te merken dat mondwater, ondanks dat het veel van dezelfde stoffen bevat als tandpasta’s, op zichzelf niet voldoende is om de tanden schoon te houden, aldus de American Dental Association (ADA).

 

Het is ook opmerkelijk dat er twee verschillende klassen mondwater zijn: therapeutisch en cosmetisch. De laatste is meer bedoeld voor het uiterlijk, terwijl de eerste eigenlijk is ontworpen om tandplak, gingivitis, slechte adem en tandbederf onder controle te houden. Zorg er wel voor dat je een formule kiest die schoon en natuurlijk is, zonder schadelijke chemicaliën.

 

Het laatste nieuws over de verborgen gevaren die op de loer liggen in veel conventionele consumentenproducten kunt u vinden op  Chemicals.news .

 

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

TheEpochTimes.com

NaturalNews.com

ScienceDirect.com

NCBI.NLM.NIH.gov

Oorspronkelijk gepost: https://www.naturalnews.com/2023-09-27-mouthwash-deadly-chemicals-heart-problems-cancer-study.html

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien