web analytics
11:11 Dubbele getallen
WeerBizar & HumorGezondheid & UiterlijkMaatschappij & Psyche

Spelertjes en toeschouwers getroffen door bliksem

"When shall we three meet again? In thunder, lightning, or in rain?" - Act 1, Scene 1. This line, along with the stage direction of "Thunder and lightning", sets the ominous, cynical, and enigmatic feeling that the three witches emit throughout the play.: Spelertjes en toeschouwers getroffen door bliksem
Drama bij Duits voetbalduel

HOPPSTÄTTEN – Volkomen onverwachte bliksem heeft zaterdag een dramatisch einde gemaakt aan een jeugdvoetbalwedstrijd in het Duitse plaatsje Hoppstätten (Rijnland-Palts). Er vielen 35 gewonden, onder wie dertig spelertjes tussen de negen en elf jaar oud.

Drie volwassenen zijn er ernstig aan toe. Onder hen is ook de scheidsrechter die na het geven van het laatste fluitsignaal door de bliksem werd getroffen en moest worden gereanimeerd. Hij is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

De kinderen klaagden vooral over een afwijkend hartritme. Ze zijn allen uit voorzorg in het hospitaal medisch onderzocht maar maken het naar omstandigheden goed.

Volgens getuigen ging het om een donderslag bij helderblauwe hemel. Niets in de lucht wees op naderend onheil. De meteorologische dienst (DWD) had op de radar wel geconstateerd dat er in de buurt drie zware onweersbuien onderweg waren. Het voetbalveld in Hoppstätten werd echter gezien als het uiterste noordpuntje van het risicogebied. De DWD had gewaarschuwd voor hevig noodweer in grote delen van Rijnland-Palts in de namiddag.

De DWD had gewaarschuwd voor hevig noodweer in grote delen van Rijnland-Palts in de namiddag omdat de depressie Elvira broeierig warme ‘wasserettelucht’ zou aanvoeren. Het gevaar is, ook elders in het land, voorlopig nog niet geweken. Op de luchthaven van Frankfurt ontstond zaterdag grote vertraging. Twintig vluchten werden geannuleerd, binnenkomende toestellen moesten uitwijken.

In Frankrijk en Polen was het ook raak. In een park in Parijs liepen elf mensen, onder wie acht kinderen, tijdens een verjaardagsfeestje deels ernstige verwondingen op door inslagen. In het zuiden van Polen werd een 40-jarige bergwandelaar door de bliksem gedood. Door de barre omstandigheden in de grensstreek met Slowakije kwam de gewaarschuwde reddingsdienst te laat. De man bleek al overleden.

Lees ook:   Something Major Is Happening In 2020 | “Millions Of People Will Never Be The Same" | Ralph Smart

https://www.telegraaf.nl/buitenland/25887855/__Drama_bij_Duits_voetbalduel__.html

https://www.telegraaf.nl/binnenland/25887305/__Gewonden_door_bliksem_Parijs__.html

Vreemd is, vroeger wist je dat er onweer aan zat te komen!
Het weer sloeg om en de luchtdruk-atmosfeer was dan erg drukkend…en veel mensen hadden daar ook last van!
O.a. ikzelf… tegenwoordig?
Ik weet nog van enkele jaren geleden, dat we enkele malen onweer hadden dat zo absurd was, ik heb nooit zoiets gezien!
Achter elkaar bliksemflitsen! Het hield niet meer op…de lucht was inktzwart… gewoon enorm scary movie weet je!
Daarna ook nooit meer zulk vreemd onweer gezien, dat is toch raar?
Nou blijkbaar kan er tegenwoordig zomaar uit het niets een bliksemflits uit de lucht komen!
Heel vreemd… maar goed ik wijt dit alles aan geo-engineering!
De mens wil zo graag het weer beheersen en dan krijg je rare dingen zoals dit!
Bedankt!

Onthoud wel altijd:

Onweer is levensgevaarlijk!

https://www.angel-wings.nl/tips/2015/07/wat-doen-met-onweer/

https://www.angel-wings.nl/gedichten/2012/06/onweer/

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien