web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & Uiterlijk

Je lichaam zegt meer dan jij vertelt

 

e17790a8bfb92c83f9b3c9fa83f921c2 AnGel-WinGs.nl

Zones 1 & 3

In de Chinese Diagnose wordt deze zone gezien als reflexzone van de blaas en het spijsverteringskanaal. Puistjes op het voorhoofd kunnen betekenen dat je meer natuurlijke voeding nodig hebt en dat de uitscheiding verbeterd moet worden door meer water te drinken. Het voorhoofd is gerelateerd aan het element vuur, en kan wijzen op problemen met je hart, de dunne darmen en je geest. Roodheid of kleine bloedvaatjes die verschijnen, kunnen wijzen op een emotioneel geladen ervaring, zoals een groot verlies of een relatiebreuk.
De conditie van de darmen weerspiegelt zich op het voorhoofd. Horizontale rimpels wijzen op vermoeide darmen door overmatige vloeistof-inname. Verticale rimpel lijnen wijzen op teveel eten en extreem Yang, zoals veel dierlijk voedsel, zout of teveel spanning.
Een constante frons is een teken van grote zorgen.

Zone 2

De zone tussen de wenkbrauwen houdt verband met de lever. Heb jij ook twee diepe verticale rimpels tussen je wenkbrauwen? Dat wijst om een slecht functionerende lever of een maagverstoring.
Verstoppingen (mee-eters), roodheid of schilfertjes in dit gebied kunnen wijzen op te laat eten ‘s avonds, te veel alcohol drinken, vetrijk voedsel of een voedselallergie of -intolerantie.

Zones 4 & 10

In de Chinese Diagnose houden de oren verband met de nieren. Hoe groter en steviger de oren, hoe compacter en sterker de nieren. Aan afmeting en vorm van de oren wordt vanouds iemands constitutie afgelezen. Hoe groter de oren, hoe sterker iemands constitutie, het is een teken dat de moeder in evenwicht met de natuurkrachten heeft geleefd.
Wanneer de oren vaak erg warm zijn, kan het een teken zijn van je nieren die veel cafeïne en alcohol moeten verwerken. Vervang die twee voor water en thee!

Lees ook eens:  Ziek door hooikoorts!

De conditie van de nieren openbaart zich in het gebied onder de ogen. Heb jij lijntjes, wallen of verkleuringen? Het kan zijn dat je overbelaste of uitgeputte nieren hebt.

Zones 5 & 9

De rechterwang (zone 5) gunt ons een blik in de gezondheid van de longen. Heb je last van allergieën dan ontstaan hier regelmatig gesprongen adertjes (couperose) of verstoppingen. Dat duidt erop dat het ademhalingssysteem te warm is, geïnfecteerd, of te weinig zuurstof krijgt van de bronchiën. Gezwollen aders, roodheid en uitslag op de linkerwang (zone 9) kunnen wijzen op een hoge bloeddruk of opgekropte woede. Een gelige schijn onder het linkeroog, kan wijzen op hoge cholesterol of galstenen. Boosheid en depressie worden ook duidelijk op de linkerwang.

Zones 6 & 8

Gerstekorrels, wallen en lijntjes kunnen zich in de oog-zone voordoen. Donkere kringen zijn vaak erfelijk, maar worden erger door te weinig water drinken en een slaaptekort.
De ogen geven een beeld van jouw vitaliteit, ze zijn het venster van jouw spirituele ziel, de Shen Qi. Doffe ogen zijn een teken van “ernstige” ziekte.

 

Zone 7

Een rode neus kan duiden op een verhoogde bloeddruk. Pigmentatie of overbeharing op de bovenlip worden vaak veroorzaakt door hormoonschommelingen. Een smalle bovenlip duidt op een gespannen of kleine maag. Een dikke hangende onderlip duidt op een verminderde dikkedarm-functie.
De mond toont de conditie van de maag en ingewanden.

Lees ook eens:  Suiker is niet slecht

De neus is verbonden met het element aarde, en dus ook met de maag en alvleesklier. Een puistje op de punt van je neus, kan wijzen op een interne verstoring. Dat heeft meestal te maken met de voeding. Als gevolg kan je lijden aan indigestie, constipatie of diarree.

Gesprongen haarvaten of roodheid op de neusbrug kunnen wijzen op enorm veel zorgen en stress.

Zones 11 & 13

Ontstekingen en verstoppingen aan weerszijden van de kin worden veroorzaakt door hormonen. Bij vrouwen zien we met name rond de menstruatie een toename van puistjes in deze zones. Ontstekingen rond de kaaklijn ontstaan vaak door stress en spanningen.

Ook het ‘filtrum’, de verticale gleuf boven je bovenlip, verwijst naar de eierstokken, baarmoeder en genitaliën bij vrouwen. Horizontale lijnen, blaasjes of verkleuring kunnen onvruchtbaarheid, door endometriose of cystes, verklappen.

Verticale lijntjes tussen neus en onderlip duiden op ver-Yanging van de seksuele organen.

Zone 12

Overmatige haargroei op de kin duidt vaak op hormoonschommelingen, mogelijk veroorzaakt door stress. Puistjes, bultjes of irritatie op het midden van de kin hangen vaak nauw samen met darmklachten. Beiden zijn soms onvermijdelijk, maar je kan het wel iets verminderen door voldoende rust te nemen en voldoende water of thee te drinken.

Zone 14

Rode vlekken en puistjes in de hals kunnen op een verhoogd stressgehalte duiden, maar je lichaam kan ook bezig zijn een ziekte weg te houden.

Lees ook eens:  De apocalyptische droogte in het westen van de VS veroorzaakt wijdverbreide oogstmislukkingen op enorme schaal

Maar reflexologie is géén geneeskunde – blijf je last hebben, raadpleeg eerst je huisarts.

https://leonvanrijswijk.nl/je-lichaam-zegt-meer-dan-jij-mij-vertelt/

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥