web analytics
...

Pinda olie en spierpijn het werkt

Peanut Oil Health Benefits For Women #PeanutSuperfoodMen noemt het ook wel Arachide olie… maar het is gewoon pinda olie dus. Te koop bij je supermarkt.
Edgar Cayce gaf er nogal hoog van op! Dat is die Amerikaanse ziener uit de vorige eeuw.

Pinda olie zorgt voor je huid als geen ander, het verwarmt naar binnen toe.
Dus heb je kou gevat, dan werkt de olie dus met een warmte naar binnen toe op de spieren. (Net als een zonnebank zeg maar…)

Verder helpt het tegen rimpels… en als je gaat douchen en je daarna insmeert met deze olie- die niet plakt etc, trekt gewoon in de huid-, en je dan gaat slapen, word je verfrist wakker.
Serieus! Je moet het voelen en meemaken om het te begrijpen, het is moeilijk uit te leggen met woorden, maar het is net of je totaal schoon gemaakt bent die nacht, aura, weet ik veel wat allemaal?
Ik vergeet het maar al te vaak, helaas.Maar als je dat doet 2 a 3 x per week met die olie, schijnt het zelfs levensverlengend te werken volgens Edgar Cayce’s bronnen.

Ik had kou gevat en met sporten wat verrekt natuurlijk…misschien wel gelijktijdig.
Twee weken last gehad,mijn arsenaal aan massage attributen ( Je weet wel massage kussen in stoel, met verwarming zelfs, die je aan of uit kunt zetten, een shihatsjoe 😉 massage ding om je nek… heerlijk hoor daar niet van maar die) werkten dus niet!
Ik dacht ineens..ow wacht ik heb nog ARACHIDEOLIE…. SLOME DIE IK BEN!

Hahaha… ik smeer het er gewoon maar op… ik was het even vergeten, week terug,  maar eh sindsdien is het over!
Serieus…wat wonderlijk toch weer.
Het werkt dus als een speer!

*Roeit snel weg, voor boze fysio’s, die ik in het vaarwater zit ofzo*
Grijnz…

Maar  probeer het eens!

Hier nog een link naar een website die deze olie ook wel geweldig vindt!

https://glowpink.com/blog/peanut-oil/

Pinda / Arachide olie voor voetmassage

Aardnotenolie bevat een hoog gehalte aan vitamine E, wat zeer gunstig is voor de huid . In sommige traditionele praktijken wordt arachideolie gebruikt voor het geven van een stimulerende massage om de gewrichtspijn te verlichten en de bloedsomloop te bevorderen. Velen raden ook aan om deze olie te gebruiken om jezelf een ontspannende voetmassage te geven.

helen van een droge huid

Een droge huid kan aan veel factoren worden toegeschreven. Het kan een gevolg zijn van uw huidige levensstijl of uw huidige omgeving. Wonen in vervuilde omgevingen kan de huid van zijn natuurlijke vocht beroven en het droog laten. Mensen kunnen ook van nature een droge huid hebben. Voor dit huidtype kan het gebruik van olie erg nuttig zijn.

Je hebt nodig: 1 theelepel aardnotenolie, pulp van 1/2 avocado, 2 eetlepels yoghurt

Hoe: voeg yoghurt toe aan de pulp van de avocado en mix tot ze goed zijn gecombineerd. Voeg de arachideolie toe en meng krachtig. Zorg ervoor dat de aardnotenolie niet ongemengd blijft, omdat dit het applicatieproces een beetje moeilijk zal maken. Begin met het scrubben van je huid met een lichte scrub. Dep je gezicht droog en breng het arachide-oliemasker gelijkmatig aan. Laat het minstens een half uur aan staan. Als het eenmaal strakker aanvoelt, neem dan een natte handdoek en veeg het masker weg. Spoel de resten weg en breng niet onmiddellijk een moisturiser aan.

Gewoon met gezichtsreinigers en moisturizers kan het niet helpen om de laag dode huidcellen over verschillende delen van het lichaam te verwijderen. Het exfoliëren van de huid is daarom een ​​essentiële stap om een ​​soepele en soepele huid te garanderen.

Je hebt 2 eetlepels koffiedik en 2 eetlepels aardnotenolie nodig.

Hoe: mix de koffiedik met de aardnotenolie tot de koffiedik aan elkaar begint te kleven. De beste tijd om een ​​body scrub te gebruiken is na het douchen. Tegen die tijd zijn de poriën open en wordt het proces van exfoliëren veel gemakkelijker. Op een vochtige huid, gebruik deze scrub in cirkelvormige bewegingen gedurende ongeveer 5 minuten. Spoel met lauw water om overtollige olie te verwijderen.

Hoe dit helpt: exfoliërende huid kan zeer schurend zijn als de juiste soort base niet wordt gebruikt. Het gebruik van olie zoals aardnotenolie met vetzuren zal helpen om de boenmachine gladder te maken. Terwijl het koffiedik helpt, verwijder je de laag ruwe huid heel gemakkelijk terwijl je tegelijkertijd de poriën grondig schoonmaakt. Na gebruik van de scrub zult u merken dat uw huid helemaal niet droog is en dat de huid veel zachter is. Deze scrub is ook ideaal om vlak voor het scheren te gebruiken.

Lees ook:   Kan tekort aan vitamine D en E geestelijke achteruitgang in de hand werken?

Grondnootolie voor gepigmenteerde en droge lippen

Omdat arachide-olie een rijke bron van vetten en vitamines is, kan het worden gebruikt voor de behandeling van schrale lippen.

U kunt deze behandeling elke dag herhalen om zachte en soepele lippen te krijgen. Om te beginnen met deze behandeling, moet u ervoor zorgen dat uw lippen vochtig of nat zijn. Plaats een warme en natte handdoek ongeveer 5 minuten op uw lippen. Nadat je lippen zachter zijn geworden, gebruik je dezelfde handdoek om je lippen te schrobben. Deze stap zorgt voor het verwijderen van de laag gekloofde en droge lippen. Breng na het afvegen van de lippen wat arachideolie aan en wrijf over je lippen. Begin met een enkele druppel en masseer op de lippen. Verwijder de aardnotenolie niet. Laat het een nacht op je lippen rusten of gedurende minstens 2 uur.

Hoe dit helpt: exfoliëren van de lippen zal helpen om de pigmentatie te verminderen en de bloedsomloop te verbeteren. De lippen zien er meteen voller uit en absorberen de arachideolie veel beter. Aardnotenolie zal de lippen diep voeden en ze zachter maken.

Grondnootolie voordelen voor haar

Vitamine E is nodig om de gezondheid van het haar te behouden en zacht en glanzend te houden. Aardnotenolie zit hier vol mee en daarnaast bevat het ook vetzuren om de hoofdhuid diep te voeden. Grondnootolie doet het goed terwijl je je haar doorboort om ze sterker en hanteerbaarder te maken. Studies tonen ook aan dat arachide-olie kan helpen bij het vertragen van het voorkomen van grijs haar en het stoppen van voortijdig haar vallen.

Sommige huismiddeltjes voor gezond haar met arachide-olie zijn als volgt:

LEES   Instant BODY BRIGHTENING (Bruiloftspecial) – Krijg een heldere, gloeiende en zonnebrandvrije huid

Aardnotenolie overnachting

Dit is de eenvoudigste oplossing die u kunt uitvoeren als u verschillende maskers niet wilt kloppen.

Je hebt nodig: ½ kopje aardnotenolie.

Hoe: verwarm deze olie. Zorg ervoor dat het niet te heet is of dat het je hoofdhuid kan verbranden. De olie moet warm genoeg zijn voor de toepassing. Zodra de gewenste temperatuur is bereikt, masseert u deze olie op uw haar. Begin bij de wortels. Masseer ongeveer 10 minuten mooi voordat je naar de uiteinden gaat. Gebruik een ruime hoeveelheid arachide-olie om de beste resultaten te krijgen. Nu bind je haar in een knot en laat de olie ongeveer 8 uur in je haar . of ’s nachts. Was met een shampoo. Het is mogelijk dat u twee keer moet spoelen omdat de olie van de aardnoten behoorlijk dik is. Conditioneer je haar zoals gewoonlijk.

U kunt deze remedie een keer in een paar weken gebruiken. Doe dit niet elke keer voordat je je haar wast. Omdat arachide-olie extreem dik is, kan het je hoofdhuid vettig maken, zelfs na het wassen en kan het product na verloop van tijd product bevatten. Als dit gebeurt, voeg dan een halve theelepeltje baking soda toe aan je shampoo terwijl je je haar schoonmaakt. Zuiveringszout zal helpen om alle kleverige resten kwijt te raken.

Aardnotenolie en theeboommasker voor de hoofdhuid

Dit middel is voor de problematische hoofdhuid. Het werkt geweldig voor mensen met roos en jeukende hoofdhuid. Deze symptomen kunnen er ook voor zorgen dat het haar droog en kroezend wordt.

Je hebt ¼ e kopje aardnotenolie, 5 druppels tea tree etherische olie en 6 eetlepels yoghurt nodig.

Hoe: Meng de pindaolie met dikke yoghurt. Zorg ervoor dat de yoghurt niet waterig is. Dit masker moet van een dikke en romige consistentie zijn. Zodra beide ingrediënten goed zijn gecombineerd, voeg een paar druppels tea tree essentiële olie toe en meng goed. Breng dit haarmasker gelijkmatig aan op de hoofdhuid. Laat het ongeveer 30 minuten op uw haar rusten en spoel het daarna af met lauw water. Zorg ervoor dat u het masker grondig wegspoelt. Na het wassen met gewoon water, gebruikt u een shampoo om de pindaolie volledig te verwijderen en zoals gewoonlijk te conditioneren.

Lees ook:   Meer zieken in dit land why?

Pinda / Arachide olie voor haaruitval

Je hebt nodig: 1 kopje fenegriekzaad, 1 capsule vitamine E-olie, 5 eetlepels aardnotenolie.

Hoe: in een kopje warme melk de fenegriekzaden maximaal 8 uur laten weken. De zaden moeten vochtig zijn. Zeef de geweekte zaden en voeg ze toe aan een blender. Maak een dikke pasta door ze goed genoeg te mengen. Voeg daarna de vitamine E-olie uit de capsule toe samen met de arachideolie. Meng opnieuw tot goed gecombineerd. Breng deze pasta gelijkmatig over de gehele lengte van je haar aan en bind je haar in een strakke knot. Concentreer je op je hoofdhuid en de wortels van het haar. Laat het mengsel 2 uur staan. Spoel af met koud water en gebruik dan een milde shampoo. Aardnotenolie en fenegriekzaden bevatten beide zeer nuttige verbindingen die helpen bij het versterken van het haar en het verminderen van haarval.

De voordelen van aardnotenolie voor de gezondheid

Aardnotenolie is niet alleen enorm lekker, maar heeft ook tal van gezondheidsvoordelen. Niet veel mensen weten dat arachide-olie kan helpen de immuniteit te versterken en verschillende allergieën te bestrijden. Het bevat ook hoge niveaus van anti-oxidanten die helpen bij het elimineren van de vrije radicalen in het lichaam. Dit helpt om het lichaam van binnenuit te hydrateren en te ontgiften.

LEES   Past deze pasta op je oksels om ongewenst haar voor altijd te verwijderen (je hoeft je niet meer te scheren / waxen)

Aardnotenolie is ook een goed alternatief voor patiënten met een hoog cholesterolgehalte. Aardnotenolie heeft verwaarloosbare hoeveelheden van hetzelfde en kan worden gebruikt tijdens het bereiden van verschillende gerechten.

Aardnotenolie bevat enkelvoudig onverzadigde vetten die de huid er jonger uit laten zien en de gezondheid van het hart tot op zekere hoogte verbeteren. Aardnotenolie kan ook zeer nuttig zijn bij gewrichtspijnen, omdat het de ontsteking vermindert als het zowel uitwendig als inwendig wordt gebruikt.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van deze olie

Wanneer u aardnotenolie uitwendig gebruikt, zoals op de huid, is het belangrijk om uw huidtype te identificeren. Als u een vette huid hebt die vatbaar is voor puistjes en acne, gebruik deze olie dan niet op de huid. Omdat het licht comedogeen van aard is en dit zou kunnen leiden tot de vorming van mee-eters.

Zwangere vrouwen moeten voorkomen dat ze grote hoeveelheden aardnootolie gebruiken of consumeren. Als u allergisch bent voor notenolie of sojabonen en erwten, vermijd dan ook deze olie. Het behoort tot dezelfde plantenfamilie en kan leiden tot milde allergische reacties.

Veelgestelde vragen

Vraag Antwoord
Kan arachideolie worden gebruikt bij huidinfecties? Hoewel arachideolie buitengewoon goed is voor de behandeling van een droge huid, heeft het geen helende eigenschappen als zodanig. Daarom wordt het gebruik van deze olie bij huidinfecties afgeraden. Het is erg dik van aard en zou het genezingsproces kunnen vertragen.
Kan arachideolie de poriën verstoppen? Grondnotenolie wordt alleen aanbevolen voor droge huidtypes. Het mag niet zo vaak worden gebruikt op een vette huid, omdat het de poriën kan verstoppen en kan leiden tot mee-eters of whiteheads. Het is ook niet bevorderlijk voor een huid die gevoelig is voor acne en kan leiden tot verdere ontsteking.
Kan arachideolie worden hergebruikt voor frituren of koken? Grondnootolie heeft een hoog rookpunt. Dit betekent dat het niet snel zal breken vanwege de kookwarmte. Daarom is het veilig om deze olie slechts eenmaal te gebruiken voor het frituren.
Hoe kunnen we aardnotenolie gebruiken om te koken? Aardnotenolie heeft een sterke smaak. Het kan gemakkelijk worden gebruikt voor het bereiden van verschillende gerechten. U kunt deze olie gebruiken voor ondiep braden of zelfs frituren. Deze olie heeft een hoog rookpunt en zal niet gemakkelijk verbranden. Het is het beste om deze olie te vermijden als je een gerecht maakt met sterke smaken, omdat de smaak van aardnoten misschien niet goed gaat met al het voedsel. De beste manier om aardnotenolie te gebruiken is door het toe te voegen aan saladedressings of door het te mengen met verschillende zijdips. Als u deze olie voor alle soorten gerechten wilt gebruiken, kunt u de mild smakende variëteit kopen.
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button