web analytics

Geneeskunde van de toekomst: in plaats van pijn komt geluk

Het medicijn van de toekomst is niet alleen nieuwe wonderbaarlijke medicijnen, maar ook geavanceerde technologieën. Dankzij hen kunnen we niet alleen gezonder worden, maar ook veel pijnlijke procedures vermijden.

Het belangrijkste is om de juiste diagnose te stellen

Britse artsen hebben een test ontwikkeld die elke ziekte binnen een half uur kan diagnosticeren. De test is gebaseerd op de analyse van het DNA van pathogene micro-organismen met behulp van de polymerasekettingreactie (PCR).

Een afgestudeerde student aan de Universiteit van Queensland (Australië) Angus Johnston vond een techniek uit die het voor een korte tijd mogelijk zal maken om het menselijke genetische apparaat te bestuderen, waardoor zijn aanleg voor bepaalde ziekten wordt onthuld. Het onderzoek wordt uitgevoerd met behulp van de zogenaamde genetische ballen: kwartsmicrodeeltjes met veel kanalen die fluorescerende verf kunnen absorberen.

Het oppervlak van de “bol” is bedekt met een schil van een DNA-keten, die kan worden gecombineerd met een gen uit het bestudeerde bloedmonster. Tijdens zo’n verbinding verandert de bal met verf erin van kleur door lichtreflectie. Afhankelijk van hoe het licht reflecteert, kan men concluderen over een bepaalde genetische pathologie.

Snel van pijn af

Professor Tipu Aziz uit Oxford heeft een technologie ontwikkeld die pijn kan verlichten door elektroden in het menselijk brein te implanteren. De nieuwe methode heet diepe hersenstimulatie. Er worden twee kleine gaatjes in de schedel van de patiënt geboord en er worden elektroden doorheen gestoken, verbonden met een stimulator die elektrische impulsen uitzendt.

De operatie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en duurt slechts een paar uur. Als na de operatie de pijn verdwijnt of op zijn minst verzwakt, wordt een week later ook de stimulator zelf geïmplanteerd, geïmplanteerd in de buikholte of bij het sleutelbeen. De patiënt kan de spanning onafhankelijk aanpassen met behulp van een schakelaar.

Lees ook:   Mensen met een hoger gewicht achteraan bij vaccin!

Verbind het “apparaat van geluk”

Het blijkt dat ze een paar decennia geleden in ons land een apparaat hebben uitgevonden waarmee je pijn, spanning en stress kunt verlichten zonder enige vorm van drugs te gebruiken.

“Lenar” (afgekort als “therapeutische elektronarcose”) werkt op basis van elektropulse beïnvloedingsmethoden. Kathoden werken in op de hersenschors. We kunnen de duur, frequentie en amplitude van de puls wijzigen door een individuele modus te selecteren. In de neuronen van de hersenen wordt het effect van accumulatie van alle nuttige stoffen (peptiden) gecreëerd, waarvan ons algemeen welzijn afhangt. Angst en emotionele stress worden geëlimineerd, een persoon ontspant …

Helaas bevinden alle bovengenoemde ontdekkingen zich nog in het experimentele stadium. Maar de dag zal komen – en wetenschappelijke en technologische vooruitgang zal het leven van patiënten en artsen gemakkelijker gaan maken.


Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button